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Paolo Manzone Nebbiolo d'Alba Mirine DOC

This pure Nebbiolo is a wonderful taste experience from Piedmont. The Paolo Manzone Nebbiolo d'Alba Mirine has a deep ruby red color. The Italian red wine has a seductive aroma of dark cherries, wild berries and pomegranate. The multi-faceted bouquet is complemented by notes of violets, eucalyptus and rose hips as well as nuances of fresh truffle: a wonderful interplay of fruitiness, herbal tones and a pleasant spiciness.

Full-bodied, warm and dry on the palate, with fresh, crisp, very present tannins. The balance of wood and fruit is an expression of Paolo Manzone's winemaking skills, which have long won over national and international wine critics. Luca Maroni awards 92 points for the Paolo Manzone Nebbiolo d'Alba Mirine. This red wine from Piedmont has a remarkable longevity (around 10 years). Over the years, the dominant tannins will soften and the taste experience will become more harmonious.

The grapes for this Nebbiolo d'Alba come from vines that are on average around 25 years old. The red wine matures for 12 months in French tonneaux, the large oak barrels.

Enjoy the Paolo Manzone Nebbiolo d'Alba Mirine at a drinking temperature of 16 to 18 degrees. It is ideal with roast goose or mature cheese. It is also a very good choice with onion tart or veal saltimbocca.

Wine type:
Red wine
Taste:
trocken
Vintage:
2023
Ageing Potential:
2030
Region:
Piemont
Country:
Italia
Vineyard/Brand :
Grape variety:
Alcohol content:
15,0  % by volume
Recommended drinking temperature:
16-18 °C
Filling quantity:
0,75 litres
Allergen:
contains Sulfite
GTIN/EAN:
8032779760894
Bottler:
Paolo Manzone
Localita Meriame, 1
12050 Serralunga d'Alba (Cn)
Italien
Paolo Manzone

Product recommendation

Batasiolo Barolo DOCG
Dieser kräftig granatrot schimmernde Batasiolo Barolo DOCG beeindruckt mit seinem intensiven und komplexen Bouquet. Noten von süßen Früchten (reife Kirschen, reife Zwetschgen) vereinen sich mit floralen Tönen (Rosen) und einer tollen Würze (Wildkräuter). Auch Nuancen von frischem Trüffel bereichern den Duftstrauß. Am Gaumen ist der Batasiolo Barolo herrlich harmonisch, tief und dicht. Feinkörnige Tannine, animierende Frische und Alkoholgehalt in großer Ausgewogenheit. Die schöne Fruchtsüße, die kräftige Struktur und das geschliffene, länger nachhallende Finale runden das Geschmackserlebnis ab.Der reinsortige Nebbiolo von den Hügeln des Barolo-Gebietes im norditalienischen Piemont wurde zwei Jahre im Eichenfass ausgebaut. Der Rotwein aus Italien ist ein weiterer eindrucksvoller Beleg für die Weinbaukunst der Familie Dogliani. Mit ihren Anbaugebieten in besten Lagen der Barolo-Region hat sich die Familie seit Ende der 1970er-Jahre einen exzellenten Ruf als Produzent hochwertiger Weine erarbeitet.Genießen Sie den Batasiolo Barolo bei einer Trinktemperatur von 18 bis 20 Grad. Der Rotwein aus dem Piemont besitzt eine Lagerfähigkeit bis 2033. Er ist ein toller Begleiter von rotem Fleisch, vor allem zu Wild. Auch zu gereiftem Käse eine sehr gute Wahl.

Content: 0.75 litre (€49.20* / 1 litre)

€36.90*
bottle
Batasiolo Langhe Nebbiolo DOC
The Batasiolo Langhe Nebbiolo combines stimulating fruity notes of raspberries and cherries with nuances of floral tones and a beautiful spiciness in its bouquet. On the palate, this single-varietal Nebbiolo is dry, powerful and harmonious. The depth and variety of aromas are impressive, with notes of cocoa, mint and tobacco creating a great taste experience. The dense, pleasantly integrated tannins, the beautiful freshness and the lingering finish also characterize this red wine from Piedmont.Refined in Slavonian oak barrels, Batasiolo Langhe Nebbiolo shimmers ruby red in the glass. It is another great creation from the Dogliani family, who have been growing wine on their outstanding vineyards, the "Beni di Batasiolo" in Piedmont, since 1978.Enjoy this Nebbiolo at a drinking temperature of 16 to 18 degrees. Thanks to its strength and spiciness, this red wine from northern Italy is a good accompaniment to more robust dishes. Try it with spicy pasta dishes, white and red meat or cheese platters with medium-aged cheese, for example.

Content: 0.75 litre (€16.67* / 1 litre)

€12.50*
bottle
Morgenster Nabucco Nebbiolo
Wenn man die Geschichte dahinter kennt, sehr gut können wir da nur sagen. Giulio Bertrand, geborener Italiener, kaufte 1992 das Weingut Morgenster. Nach erster Restaurierung stand er hinter dem alten Herrenhaus und sah auf einen Hügel. Der Hügel erinnerte ihn an seine Heimat und so er beschloss eine heimatliche Rebsorte dort anzubauen und das war eben die Traube Nebbiolo.Die Trauben des Nabucco Nebbiolo stammen aus einem einzigen 1,6 ha großen Weinberg. Dieser raffinierte, tief nuancierte Wein drückt bemerkenswerte Eleganz und große Kraft dieser berühmten norditalienischen Rebsorte aus. Dieser Wein hat eine helle Farbe und einen hohen Säuregehalt. Er ist vollmundig und passt hervorragend als Essensbegleiter. Seine erdige Struktur erinnert an einen Pinot Noir, allerdings mit mehr Geschmack und Kraft. Im Abgang wunderbar weich und stoffig. Ein südafrikanischer Nebbiolo also: der Morgenster Nabucco Nebbiolo. Da hilft nur probieren!

Content: 0.75 litre (€22.53* / 1 litre)

€16.90*
Pio Cesare Nebbiolo Langhe DOC
The Nebbiolo Lange DOC from the Italian winery Pio Cesare in Piedmont is a pure Nebbiolo. The world-famous Barolo and Barbaresco wines are also made from this well-known grape. However, if the latter red representatives of northern Italy are too weighty for you, the Nebbiolo Langhe DOC is just the thing. Although it is similar to its big brothers, it is more of a lighter and dancier version. One of the reasons for this is that the grapes for the Pio Cesare Nebbiolo Langhe DOC are harvested a little earlier and fermentation on the skins only takes around 12-13 days.The result is a dry red wine that is a lighter version of the great wines, but still has a clear personality, with the typical character of Nebbiolo, but in a more accessible form, with plenty of finesse and smoothness.This Nebbiolo is deliciously smoky and spicy on the nose, with hints of cherry fruit, floral, vanilla and bay leaf.Soft and supple on the palate, powerful at the same time, a real personality, cherries, vanilla, cream, good tannins and a fresh acidity on the finish.The Nebbiolo Langhe DOC is an excellent accompaniment to meat-based main courses full of character, salads, cold starters or lightly matured cheeses.

Content: 0.75 litre (€38.53* / 1 litre)

€28.90*
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Prunotto Barbaresco DOCG
Die feinwürzige Nase ist charmant und komplex mit Aromen von roten Früchten. Der Wein duftet nach dunklen Kirschen und Küchenkräutern. Am Gaumen zeigt sich der Barbaresco von Prunotto samtig und voll mit präsenten Tanninen. Eine straffe elegante Struktur bringt das Typische der Nebbiolo Traube zum Ausdruck. Im Abgang gut ausbalanciert und weich ausklingend.Als Essenbegleiter ist der Prunotto Barbaresco vielseitig einsetzbar. Er passt hervorragend zu Pizza und Pasta oder zu vegetarischen Gerichten.

Content: 0.75 litre (€46.00* / 1 litre)

€34.50*
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Serre dei Roveri Barolo DOCG
Enjoy the king of wines with Serre dei Roveri Barolo DOCG, one of the finest wines in the world. Let yourself be seduced by the floral fragrances, fruity taste and excellent aroma for a very special taste experience.The Serre dei Roveri Barolo DOCG comes from the Sartirano Figli winery in Piedmont, Italy. Together with the grapes from the western vineyards around Castiglione Faletto and Monforte d'Alba, the Nebbiolo grapes give this delicious vintage its wonderfully strong, garnet red color and form a composition of soft, fruity and powerful, spicy flavors.Fragrant nuances of violets and roses mingle with black and red fruit aromas. An additional hint of licorice and the peppery, spicy note make the Serre dei Roveri Barolo DOCG the perfect accompaniment to roast veal and game, grilled meat and fillet at a serving temperature of between 16 and 18 °C. It can also be served with a selection of cheeses. It is also the perfect accompaniment to a selection of cheeses to round off a delicious dinner.

Content: 0.75 litre (€27.33* / 1 litre)

From €20.50*

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Paolo Manzone Barbera d'Alba Superiore Fiorenza DOC
The Paolo Manzone Barbera d'Alba Superiore Fiorenza shimmers a rich ruby red to violet in the glass. The pure Barbera, an indigenous grape variety in Piedmont, was awarded 94 points by Luca Maroni. Impressive proof that this Italian red wine offers value for money that is hard to beat.The bouquet offers notes of dark, ripe cherries, nuances of plums and beet as well as a fine spiciness (nuances of cedar wood). On the palate, this red wine from Piedmont is dry and at the same time pleasantly soft and juicy. The tannins are present and skillfully integrated.This impressive creation from Paolo Manzone matured for 12 months in French oak tonneaux, 80% of which were used barrels and 20% new barrels.Enjoy the Paolo Manzone Barbera d'Alba Superiore Fiorenza at a drinking temperature of 16 to 18 degrees. This red wine from Italy is an ideal accompaniment to a classic schnitzel with mushrooms, grilled chicken or mature cheese. If you prefer something a little more unusual, it is also a very good choice with pumpkin and sage ravioli.

Content: 0.75 litre (€18.00* / 1 litre)

From €13.50*
Paolo Manzone Barolo Meriame DOCG
Wow: 95 Punkte im Decanter, 93 Punkte von Luca Maroni, 91 Punkte von James Suckling. Der Paolo Manzone Barolo Meriame 2018 ist ein italienischer Rotwein der Spitzenklasse. Angesichts der Rahmenbedingungen nur folgerichtig, und trotzdem bemerkenswert, was das renommierte Weingut Paolo Manzone hier erneut geschaffen hat.Die Trauben für den Barolo stammen vollständig aus der Lage Meriame, auf der die Rebstöcke 70 Jahre alt sind. Hier reifen Beeren mit einer großen Aromenkonzentration heran, die diesen Nebbiolo so eindrucksvoll machen.Das Bouquet ist faszinierend vielschichtig. Noten von dunklen Kirschen, Brombeeren, wilden Erdbeeren und Maulbeeren im Vordergrund. Sie harmonieren wunderbar mit unterschwelligen Tönen von getrockneten Rosenblättern, Lakritz, Teer, Kaffee, Vanille und würziger Eiche. Nuancen von Leder und Balsamico runden die Duftvielfalt ab.Am Gaumen ist der Rotwein aus dem Piemont trocken, vollmundig und kraftvoll. Mit großer Konzentration und Ausgewogenheit von Frucht, Tannin und Holz sowie merklichen, aber gekonnt eingebundenen Tanninen. Das Aromenspiel ist ein Hochgenuss. Auch hier zeigen sich Anklänge von Kirschen und Lakritz, vor allem im Finale.Der rubinrote Barolo reifte 24 Monate lang im Eichenholz, dabei zu mindestens 50 % in großen slawonischen Holzfässern (1.500 Liter), der übrige Anteil in französischen Tonneaux (350 Liter), von denen zu etwa einem Drittel neue Fässer verwendet wurden.

Content: 0.75 litre (€59.87* / 1 litre)

€44.90*
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Pio Cesare Barbera d'Alba DOC
Die Gärung des Pio Cesare Barbera d´Alba DOC dauert etwa 10 bis 12 Tage bei einer Temperatur von etwa 25 Grad, um die Frucht im Wein zu erhalten. Anschließend reift er zwei Jahre in französischer Eiche, teils in Barriques, teils in größeren Fässern.In der Nase eine angenehme Frucht, köstlich reife Schwarzkirschen, mit einem Hauch Vanille, breit und verführerisch.Am Gaumen von sehr reinem und kraftvollen Geschmack, Süßkirschen und Vanille, etwas Schokolade, rauchig, breit und saftig, mit schöner Länge und Komplexität.Ein köstlicher Barbera zu Entenbrust, Confit de Canard, großartig zu Wild und Hase, auch Klasse im food-pairing mit Hartkäse.

Content: 0.75 litre (€25.20* / 1 litre)

€18.90*
bottle
Serre dei Roveri Barbaresco DOCG
Garnet red color with brick red hues.The palate is very juicy, stimulating and well structured. Aromas of cherries, red currants and rose petals, spicy notes like licorice in the long finish.The wine is a good accompaniment of hearty dishes of pork and beef, roasted in dark sauces, grilled meats, lamb and game, strong cheeses.

Content: 0.75 litre (€22.00* / 1 litre)

€16.50*
bottle
Luigi Pira Barolo Serralunga
The Cantina Luigi Pira Barolo Serralunga has a ruby red color with orange reflections. It comes in part from vines that are over 50 years old. The wine was aged for 24 months in oak barrels. The bouquet offers marks of a classic Barolo. A fresh, elegant 100% Nebbiolo, with aromas of leather, hay, earthy tones and spicy nuances. On the palate, round, with a remarkable balance of acidity, fruitiness and tannins. A Barolo that leaves a lasting impression. The grapes for this wine come largely from the lower regions of the “Cru-vineyards” Marenca and Margheria. A wonderful creation of Cantina Pira Luigi from Serralunga d'Alba.

Content: 0.75 litre (€53.20* / 1 litre)

€39.90*
bottle
Dönnhoff Riesling dry
The Riesling from the Dönnhoff winery is synonymous worldwide with the highest quality in viticulture. Wonderfully fresh, invigorating and with an animating minerality. This characterful white wine from the steep slopes of the middle Nahe is a remarkable taste experience. Fine acidity on the palate.The grapes come from vines that are between 15 and 30 years old. They were harvested by hand. The vines grow on stony, volcanic, weathered soils with a proportion of slate and quartzite.This Dönnhoff Riesling matured in stainless steel and large oak barrels.An elegant white wine for every day, with a low alcohol content. It is ideal with fish, seafood, Asian cuisine, poultry or fresh goat's cheese.Recommended drinking temperature: 9-11 °C

Content: 0.75 litre (€19.40* / 1 litre)

From €14.55*