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Pio Cesare Barbera d'Alba DOC

Die Gärung des Pio Cesare Barbera d´Alba DOC dauert etwa 10 bis 12 Tage bei einer Temperatur von etwa 25 Grad, um die Frucht im Wein zu erhalten. Anschließend reift er zwei Jahre in französischer Eiche, teils in Barriques, teils in größeren Fässern.

In der Nase eine angenehme Frucht, köstlich reife Schwarzkirschen, mit einem Hauch Vanille, breit und verführerisch.

Am Gaumen von sehr reinem und kraftvollen Geschmack, Süßkirschen und Vanille, etwas Schokolade, rauchig, breit und saftig, mit schöner Länge und Komplexität.

Ein köstlicher Barbera zu Entenbrust, Confit de Canard, großartig zu Wild und Hase, auch Klasse im food-pairing mit Hartkäse.

Wine type:
Red wine
Taste:
trocken
Vintage:
2022
Ageing Potential:
2029
Region:
Piemont
Country:
Italia
Vineyard/Brand :
Grape variety:
Alcohol content:
14,5  % by volume
Recommended drinking temperature:
16-18 °C
Filling quantity:
0,75 litres
Allergen:
contains Sulfite
GTIN/EAN:
8014629082110
Importeur/Abfüller:
Pio Cesare
Vigne di Proprietà
Via Cesare Balbo, 6
12051 ALBA (Cuneo)
Italien
Pio Cesare

Product recommendation

Pio Cesare Nebbiolo Langhe DOC
The Nebbiolo Lange DOC from the Italian winery Pio Cesare in Piedmont is a pure Nebbiolo. The world-famous Barolo and Barbaresco wines are also made from this well-known grape. However, if the latter red representatives of northern Italy are too weighty for you, the Nebbiolo Langhe DOC is just the thing. Although it is similar to its big brothers, it is more of a lighter and dancier version. One of the reasons for this is that the grapes for the Pio Cesare Nebbiolo Langhe DOC are harvested a little earlier and fermentation on the skins only takes around 12-13 days.The result is a dry red wine that is a lighter version of the great wines, but still has a clear personality, with the typical character of Nebbiolo, but in a more accessible form, with plenty of finesse and smoothness.This Nebbiolo is deliciously smoky and spicy on the nose, with hints of cherry fruit, floral, vanilla and bay leaf.Soft and supple on the palate, powerful at the same time, a real personality, cherries, vanilla, cream, good tannins and a fresh acidity on the finish.The Nebbiolo Langhe DOC is an excellent accompaniment to meat-based main courses full of character, salads, cold starters or lightly matured cheeses.

Content: 0.75 litre (€38.53* / 1 litre)

€28.90*
bottle
Pio Cesare Dolcetto d'Alba DOC
Der Pio Cesare Dolcetto d'Alba DOC ist ein reinrassiger, 100% Dolcetto vom italienischen Weingut Pio Cesare im Piemont. Die Dolcetto wurde eine Zeit lang unterbewertet, aber ihre Popularität steigt in den letzten Jahren aus gutem Grund. Sie ist wie Barbera und Nebbiolo eine echte Traube aus der Region, die wunderbar fruchtige, saftige und süffige Weine hervorbringen kann. Dolcetto reift etwas leichter und schneller, daher wird sie an etwas kühleren Stellen an den Ost- und Nordosthängen gepflanzt.Der Dolcetto für den Pio Cesare Dolcetto d´Alba DOC stammt aus den Gemeinden Treiso, Monforte d'Alba, Serralunga und Madonna Como, also teils aus dem Barolo-Gebiet und teils aus dem Barbaresco-Gebiet. Seine Gärung erfolgt sechs bis acht Tage lang ausschließlich im Stahltank, um seine Frische und Frucht noch zu unterstreichen.Dieser Rotwein überzeugt durch seine köstliche Frucht, Kirsch-, Heidel- und Brombeerenaromen und Veilchennoten und ist verführerisch und saftig am Gaumen mit feiner Säure.Toll in Kombination mit Pilzrisotto, einer Spaghetti Carbonara, passt er auch gut zu leichten Fleischgerichten und Weichkäse.

Content: 0.75 litre (€26.53* / 1 litre)

€19.90*
bottle
Patrizi Passo del Bricco Rosso Piemonte
The Patrizi Passo del Bricco Rosso Piemonte shows a wonderfully multi-faceted bouquet with notes of violets, primroses, juicy cherries and berries of the wood as well as nuances of chocolate and vanilla. This blend of Nebbiolo, Barbera and Dolcetto from the Piedmont region matured for eight months in barriques. This ruby-red wine is well-balanced and fruity on the palate with a good finish. The Patrizi Passo del Bricco Rosso Piemonte has a fine body and a clear structure. Try this Italian red wine with different types of pasta dishes, stews or various cheeses.

Content: 0.75 litre (€9.20* / 1 litre)

From €6.90*
Vite Colte Barbera d'Asti San Nicolao
The Barbera d'Asti San Nicolao is an irresistible red wine from Piedmont. Enjoy it now or take it out of your wine cellar for special occasions.The dry red wine Vite Colte Barbera d'Asti San Nicolao comes from one of the most prestigious wineries in Piedmont. The high-quality Barbera grapes for this excellent wine thrive on the slopes of vineyards in the heart of Asti.Slow fermentation and maturation in the bottle give the Barbera d'Asti San Nicolao an intense ruby red color. When uncorked, it reveals a delicately spicy bouquet with notes of herbs and dark fruits such as plums and cherries. This surprisingly mild red wine from Piedmont is full-bodied and velvety on the palate.This medium-bodied wine from the Vite Colte winery is best enjoyed at a drinking temperature of 16-18 °C. It is an excellent accompaniment to dark meat dishes, pasta and strong cheeses.

Content: 0.75 litre (€10.60* / 1 litre)

From €7.95*
Braida Il Bacialé Monferrato Rosso DOC
Der Braida Il Baciale wird als Insidertipp gehandelt. Denn die Cuvée aus den Stars der Rebenauswahl im Piemont macht keine halben Sachen: Weich, vielfältig und unbedingt würzig gibt dieser Wein aus Italien in Sachen Genuss alles.Im Braida Il Baciale vom top bewerteten Weingut Giacomo Bologna Braida entfalten Barbera, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon und Merlot ein Fest für die Sinne. Angeführt von der Tiefe der regionaltypischen Barbera-Traube gibt der Rotwein bei jedem Schluck eine neue Facette von sich preis.Im Glas zeigt er intensive Rubinfacetten, die kräftig leuchten. Ein Vorgeschmack auf gut balancierte Tannine und würzige Noten bestimmen das Bouquet, durchmischt mit dem typischen Aroma des Pinot Noir. Auf der Zunge zeigen Pfeffer, Zimt und Pflaumen eine wunderbare Wärme, die durch das Spiel der Tannine in dieser sorgfältigen Cuvée zusätzlich überzeugt.Wir empfehlen eine Trinktemperatur von 16 bis 18°C und das Dekantieren, damit sich diese kleine Geschmackssensation aus dem Piemont zu Vorspeisen, hellem und dunklem Fleisch sowie mildem und jungem Käse entfalten kann.

Content: 0.75 litre (€30.33* / 1 litre)

€22.75*
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Braida Bricco dell'Uccellone Barbera d'Asti DOCG
Reicher, vielfältiger Duft von bemerkenswerter Intensität und Umfang. Vorherrschende Gerüche nach rotem Obst und kleinen Früchten, sowie einige Pfefferminzgewürze, Vanille und Lakritze im Hintergrund.

Content: 0.75 litre (€83.33* / 1 litre)

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Content: 0.75 litre (€26.53* / 1 litre)

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Wolfberger Signature Riesling d'Alsace AOC
Alsace is renowned for its Riesling wines. The Wolfberger Riesling Signature is an excellent example of this. The wine has an extraordinarily lively character. This Riesling is a brilliant straw yellow with soft green glints in the glass. Its bouquet offers wonderfully fresh aromas of lemon, green apple and a meadow full of flowers. The Wolfberger Riesling Signature is sprightly on the palate, showing fresh notes of lemon and good acidity. Its finish is characterised by mineral aromas.It is no exaggeration to say that the Wolfberger Riesling Signature is an ideal wine to accompany any meal. It goes beautifully with grilled fish, crustaceans or grilled poultry. It is also lovely to enjoy with goat’s cheese or traditional Alsatian meals with sauerkraut.

Content: 0.75 litre (€11.93* / 1 litre)

From €8.95*
Markus Molitor Riesling Haus Klosterberg dry
The Riesling Haus Klosterberg from the highly acclaimed Markus Molitor winery offers fine notes of green apple, citrus fruit and white stone fruit on the nose. Cool and refreshing on the palate, with present but wonderfully integrated acidity and a surprising density. The finish is pleasantly mineral, typical of a Riesling from the Middle Mosel.This harmonious white wine from Rhineland-Palatinate was partly matured in large wooden barrels. It has a beautiful, long finish.For optimum enjoyment, serve the Markus Molitor Riesling Haus Klosterberg with grilled lamb fillet on thyme baked potatoes with summer salad or crispy fried brook trout with horseradish mashed potatoes and wild asparagus.

Content: 0.75 litre (€15.40* / 1 litre)

From €11.55*
Prunotto Barbaresco DOCG
Die feinwürzige Nase ist charmant und komplex mit Aromen von roten Früchten. Der Wein duftet nach dunklen Kirschen und Küchenkräutern. Am Gaumen zeigt sich der Barbaresco von Prunotto samtig und voll mit präsenten Tanninen. Eine straffe elegante Struktur bringt das Typische der Nebbiolo Traube zum Ausdruck. Im Abgang gut ausbalanciert und weich ausklingend.Als Essenbegleiter ist der Prunotto Barbaresco vielseitig einsetzbar. Er passt hervorragend zu Pizza und Pasta oder zu vegetarischen Gerichten.

Content: 0.75 litre (€46.00* / 1 litre)

€34.50*
bottle
Baglio Gibellina Passimiento
The Baglio Gibellina Passimiento is an exceptional composition of flavors from Baglio Gibellina, the traditional Sicilian winery.The Nero d'Avola and Frappato grape varieties come from the province of Trapani and form the basis for this red wine. The Frappato grapes are harvested as soon as they are ripe, while the Nero d'Avola grapes are only picked when the berries are already slightly dry. This unusual combination produces a dark red wine with a characterful bouquet of raisins and floral influences.The silky taste of melt-in-the-mouth chocolate and stewed berries has already won over the palates of numerous jury members: Mundus Vini awarded the wine a silver medal in 2013, and in 2014 it received the IWC bronze medal and a Falstaff rating of "Very good".At a drinking temperature of around 16-18°C, this Sicilian red wine is the perfect accompaniment to pasta dishes or aromatic cheeses

Content: 0.75 litre (€14.00* / 1 litre)

From €10.50*