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Lindes de Remelluri Labastida Rioja DOC

The Lindes de Remelluri Labastida is a terroir-driven red wine from the renowned Rioja region that bears the signature of the cult Remelluri winery.

The Granja de Nuestra Señora de Remelluri estate, located near Labastida, is one of the most beautiful wineries in Spain. Situated at the highest altitudes in Rioja Alavesa (up to 710 meters above sea level), the vines benefit from ideal climatic conditions and mineral-rich soils. The well-known oenologist Telmo Rodríguez, son of Remelluri founder Jaime Rodríguez, led the estate to international fame in the 1990s. Today, Remelluri is a figurehead for authentic Rioja with Burgundian precision and Bordeaux structure.

The blend is made up of 89% Tempranillo, 5% Garnacha and 6% Graciano. The vineyards lie between 440 and 710 meters above sea level on varied soils ranging from Ebro river terraces to stony slopes.
The Lindes de Remelluri Labastida has a complex nose with aromas of black fruits, blackberries, licorice and spicy herbal notes. On the palate, it impresses with elegant freshness, fine-grained tannins, floral nuances and a cool, precise style.

This Rioja is full of character and is an excellent accompaniment to lamb chops, braised beef, game dishes or mature Manchego. It is also an excellent choice with mushroom ragout, paprika vegetables or hearty pasta with truffle butter. Give the wine an hour to open up.

Wine type:
Red wine
Taste:
trocken
Vintage:
2021
Ageing Potential:
2035
Region:
Rioja
Country:
Spain
Vineyard/Brand :
Grape variety:
Alcohol content:
14,0  % by volume
Recommended drinking temperature:
16-18 °C
Filling quantity:
0,75 litres
Allergen:
contains Sulfite
GTIN/EAN:
8426771062023
Bottler:
Granja Nuestra Senora de Remelluri
01330 Rivas de Tereso Álava
Spanien
Bodegas Remelluri
Mit Remelluri macht Telmo Rodriguez Rioja als Hersteller origineller Terroirweine bekannt. Lange bevor sich die Familie Rodriguez auf Remelluri niederließ, wurde auf dem Anwesen bereits Wein hergestellt. Bereits im 14. Jahrhundert stellten hier Mönche Wein aus den Trauben der umliegenden Weinberge her. 1967 gelangte das Haus in die Hände von Jaime Rodriguez, dem Vater des Pioniers und eigenwilligen Winzers Telmo Rodriguez. Jaime nimmt sofort drastische Änderungen vor. Er beschloss, Wein nur aus Trauben seiner eigenen Weinberge herzustellen, was zu dieser Zeit in der Rioja außergewöhnlich war. Ziel ist es außerdem, die Weinberge möglichst naturnah zu bearbeiten, um den besonderen Charakter der Weinberge möglichst zu bewahren. Im Jahr 2010 wurden die Weinberge unter der Leitung von Telmo offiziell biologisch zertifiziert. Die Weinberge gehören zu den höchstgelegenen in der Rioja Alavesa. Sie liegen an den Hängen der Sierra de Toloño, nach Süden ausgerichtet und geschützt vor dem kalten Nordwind. Der steinige Boden mit Lehmschichten, die Niederschläge von der Atlantikküste und die unterdurchschnittlichen Temperaturen in Rioja sorgen für eine gute phenolische Reifung des Tempranillo. Einige der Weinberge sind sehr alt; Traditionell werden die Rebsorten auch in verschiedenen Weinbergen gemeinsam gepflanzt. Mit den Weinen von Remelluri möchte Telmo zeigen, dass Rioja über viele verschiedene Terroirs verfügt, die sich wunderbar in den Weinen zum Ausdruck bringen lassen.

Product recommendation

Roda DOC Reserva
An excellent vintage in the wine-growing region of Rioja and an outstanding Roda wine. This blend, consisting of  93% Tempranillo, a 3% of Graciano and a 4% of Garnacha, has a wonderful bouquet offering notes of sweet cherries, black fruit and nuances of Mediterranean herbs, complemented by perfectly integrated oak aromas. On the palate, the deep red Roda DOC Reserva is sumptuous and full-bodied. Initially, the wine is very fruity, showing an enormous balance and fine tannins. Its finish is once again characterised by a great, fresh fruitiness.The grapes come from bush vines that are more than 30 years old. These vines are cultivated without wire trellis training systems. The wine matured for 14 months in barriques, of which 40% were new and 60% were second-fill barrels. Afterwards, it was aged for another 30 months in the bottle. Luis Gutierrez writes in the Wine Advocate: ‘This wine has the potential to become a real bestseller.’You’ll want to discover the Toda DOC Reserva with moderate or hearty stews with chicken or beef, for example. This wine is an exemplary Rioja.

Content: 0.75 litre (€46.00* / 1 litre)

€34.50*
bottle
Luis Cañas Gran Reserva Rioja DOCa
This Gran Reserva Rioja DOCa from Bodega Luis Cañas will delight wine connoisseurs who love the classic Rioja style. The cuvée of Tempranillo and Graciano has an intense aroma of chocolate, cocoa and black fruit with spicy hints. There are also notes of toasted wood, peat and charcoal from the barrel ageing in new French and American oak. On the palate, the red wine offers a beautiful mouthfeel with a good structure and a long, persistent finish.The grapes for the Rioja grow on vines that are more than 50 years old. They are selected by hand and individually checked. Only grapes that are in perfect condition and destined to become a Gran Reserva are processed.Let yourself be surprised by the personality of Luis Canas Gran Reserva Rioja DOCa. It harmonizes wonderfully with dark meat, stews and sheep's cheese.

Content: 0.75 litre (€38.00* / 1 litre)

€28.50*
bottle
Muga Reserva Seleccion Especial Rioja DOCa
The Muga Reserva Selection Special unites notes of black fruit, balsamic nuances and a fine spice (white pepper) in its wonderfully multi-layered bouquet. The bouquet is complemented by roast aromas, hints of coffee and a fine minerality. This elegant blend, consisting of Tempranillo and smaller percentages of Garnacha, Mazuelo and Graciano, is velvety and silky on the palate, with noticeable but wonderfully integrated tannins, a remarkable freshness and a lovely acidity. The finish of this full-bodied wine is long-lasting.The Muga Reserva Selection Special matured for 26 months in oak casks. It is a wonderful accompaniment to grilled red meat and lamb.

Content: 0.75 litre (€50.53* / 1 litre)

€37.90*
bottle
Remelluri Reserva Rioja DOC
Der Remelluri Reserva ist ein exquisiter Rotwein aus der renommierten Rioja-Region in Spanien. Das Weingut Remelluri ist der Teil der Gruppe um Telmo Rodriguez, der für seine Weine weltweite Anerkennung findet.Im Glas zeigt sich der Remelluri Reserva in einem tiefen Granatrot mit rubinroten Reflexen. Die Nase ist intensiv, geprägt von Aromen reifer schwarzer Johannisbeeren, ergänzt durch Noten von Zimt, Tabak, leichte Holzwürze und Vanille. Am Gaumen entfaltet dieser Rotwein eine beeindruckende Struktur mit samtigen Tanninen und einer schönen Säure. Die reichen Fruchtaromen harmonieren perfekt mit den würzigen Noten, was dem Wein eine bemerkenswerte Balance und Finesse verleiht. Der Abgang ist lang und mineralisch. Der Remelluri Reserva ist ein wahres Meisterwerk, das die Exzellenz und die Authentizität des Weinguts widerspiegelt.Der Remelluri Reserva passt hervorragend zu gegrilltem Lamm, Rinderbraten, Wildgerichten, herzhaften Eintöpfen und gereiftem Käse. Ein wunderbar konzentrierter und raffinierter Rioja, der auch solo höchsten Genuss verspricht.

Content: 0.75 litre (€37.20* / 1 litre)

€27.90*
bottle
Luis Canas Amaren Tempranillo Reserva Rioja DOCa
The Tempranillo grapes for the Luis Canas Amaren Reserva grow on vines that are over 60 years old. Only perfect grapes are used for the Rioja, which are selected twice. This limits production. The wine first matures for 18 months in new French oak barriques and then for a few more years in the bottle.The Spanish red wine offers aromas of black fruits and subtle notes of toffee, toast and minerals on the nose. On the palate, it is lush and elegant with notes of black fruit jam and liquorice. The finish is long and delicious.The impressive Luis Canas Amaren Tempranillo Reserva Rioja DOCa goes particularly well with game.

Content: 0.75 litre (€49.20* / 1 litre)

€36.90*

Cutsomers also bought

New
G.D. Vajra Langhe Nebbiolo DOC
The Langhe Nebbiolo DOC from G.D. Vajra stands for the pure expressiveness of the grape variety. This red wine impresses with its aromatic depth, elegance and freshness - a real flagship for Piedmont and the potential of Nebbiolo outside of Barolo.The grapes come from young vineyards in both main geological zones of the Barolo region. The calcareous soils of the Tortonian and Serravalli formations provide structure, fruit and mineral clarity. Viticulture is organic, with a focus on sustainability, biodiversity and a lot of manual work.The grapes are harvested in October in the early hours of the morning. A maceration period of up to 26 days and subsequent ageing in stainless steel tanks for around six months preserve freshness and varietal typicity.The wine is a bright garnet red in the glass. Floral and fruity notes of roses, raspberries and mineral accents on the nose. Juicy and precise on the palate with aromas of cherry, sour cherry, wild strawberry and fine spice. Fresh acidity and silky tannins ensure a harmonious mouthfeel.This elegant Nebbiolo is an excellent accompaniment to tagliatelle with ragout, mushroom dishes, grilled lamb or mature cheese. Ideally served at a drinking temperature of 16-18 °C to bring out its aromatic depth and structure.

Content: 0.75 litre (€25.20* / 1 litre)

€18.90*
bottle
Condado de Haza Crianza
Kirschfarbiger, sortenreiner Tempranillo aus der Bilderbuch-Bodega Condado de Haza.Das Bouquet dieses Roteines verfügt über einen intensiven Duft mit Aromen von Maulbeeren und Brombeeren. Er zeichnet sich durch einen leichten Süßholzanklang mit besonderen Noten aus der Reifung in amerikanischer Eiche aus.Der Condado de Haza Crianza 2017 besitzt eine abgerundete Tannine mit einem langen Abgang.Dieser spanische Rotwein ist der ideale Begleiter zu Schmorgerichten mit Lamm, Lammkoteletts und mittelaltem Käse.

Content: 0.75 litre (€21.20* / 1 litre)

€15.90*
bottle
Farnese Fantini 22 Edizione Cinque Autoctoni Limited Release
Fünf autochtone Rebsorten wurden für diesen wunderbaren Rotwein aus dem Süden Italiens verwendet. Der Farnese Fantini 20 Edizione Cinque Autoctoni Limited Release enthält Trauben die am Rebstock getrocknet wurden und etwa einen Monat später geerntet. Nach der Gärung erfolgt die Reifung in neuen Barrique Fässern für die Dauer von 18 Monaten.Der Wein hat eine tiefe rubinrote Farbe mit wunderschönen violetten Reflexen. Die Nase ist geprägt von roten Fruchtnoten wie Brombeere, Kirsche und Pflaume. Im Hintergrund schwingen würzige Noten wie Zimt und Nelke mit. Ein Hauch von Lakritz ergänzt das Ganze. Am Gaumen zeigt sich der Farnese Fantini 20 Edizione Cinque Autoctoni Limited Release extrem ausgewogen und mit viel Frische, dazu feine Vanille- und Schokoladenaromen. Der vollmundige, weiche Körper mit reichhaltigen, samtigen Tanninen endet in einem langen nachhaltigen Abgang.Der Farnese Fantini 20 Edizione Cinque Autoctoni Limited Release eignet sich hervorragend als Essensbegleiter. Probieren Sie ihn zu Fleisch an einer Senf- oder Pfeffersauce. Auch zu gereiftem Käse eine sehr gute Empfehlung.Vielfach ausgezeichnet hat der Wein großes Potential und macht auch in späteren Jahren noch viel Freude.

Content: 0.75 litre (€36.67* / 1 litre)

€27.50*
bottle
Santadi Noras Cannonau di Sardegna
The Santadi Noras Cannonau di Sardegna shows a wonderfully complex bouquet uniting notes of forest berries, ripe blackberries, blueberries, tobacco, chocolate and sweet spices. This red wine from Sardinia matured for six months in second-fill oak casks and aged for another six months in the bottle. It is mild, soft and warm on the palate with harmoniously integrated, sweet tannins.The Santadi Noras Cannonau di Sardegna is a blend mainly consisting of Cannonau (this is the name of the grape variety Grenache in Sardinia) and a smaller percentage of Carignano. The ruby-red wine is an excellent accompaniment to heartier dishes such as roasted and grilled meat, game and cheese.

Content: 0.75 litre (€19.67* / 1 litre)

From €14.75*
Argiolas Costera Cannonau di Sardegna DOC
Die Rebsorte Cannonau, Herzstück der Rotweine Sardiniens, ist auch die prägende Komponente des Argiolas Costera Cannonau di Sardegna. Die Assemblage mit Cannonau, Carignano und Bovale duftet verführerisch fruchtig-intensiv. Noten von Waldfrüchten, reifen Kirschen und Marmelade ergeben mit Noten von Teer, Vanille und einer feinen Würze ein eindrucksvoll komplexes Bouquet.Am Gaumen ist diese Kreation des Familien-Weingutes Argiolas aus dem Süden Sardiniens sinnlich und voll. Der Rotwein ist rund, besitzt eine gute Struktur und eine ausgezeichnete Balance. In jungen Jahren offenbaren sich noch etwas merklicher die Tannine, die gut in den kraftvollen Wein eingebunden sind. Im Nachklang mit einer leicht bitteren Note.8 bis 10 Monate reifte der Argiolas Costera Cannonau di Sardegna in kleinen Eichenfässern. Genießen Sie diesen Rotwein aus Sardinien bei einer Trinktemperatur von 15 bis 18 Grad. Der intensiv rubinrote Wein mit seinem orangefarbenen Schimmer ist ein idealer Begleiter von gebratenem Fleisch (besonders zu Lamm), aber auch eine gute Wahl zu herzhaften Pasta-Gerichten oder zu mittel- oder langgereiftem sardischen Pecorino.

Content: 0.75 litre (€17.00* / 1 litre)

€12.75*
bottle
Piano del Cerro Aglianico del Vulture DOC
The Piano del Cerro derived from old Aglianico grapes from the vineyards around Acerenza. This Aglianico grapes also known as Barolo of the South. On the nose, complex and spicy with aromas of red fruit and black cherry and ripe plum. On the palate, flavors of cassis, black cherry, tobacco, cedar and a hint of balsamic.

Content: 0.75 litre (€20.73* / 1 litre)

From €15.55*