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Coto de Imaz Reserva

The Coto de Imaz Rerserva is brick-colored with orange nuances typical of Rioja. Delicate notes of berries and jam dominate the palate, wrapped in smoky spice aromas and vanilla tones. This red wine is finely balanced with noticeable but incredibly soft and mild tannins and an intense, complex structure. The finish is long-lasting and elegant.

The grapes come mainly from the clay soils of Rioja Alta, but also from the limestone soils of Rioja Alavesa. After the harvest, the grapes are gently pressed and fermented in stainless steel tanks. This is followed by 16 to 18 months of ageing in American barrique barrels. The Coto de Imaz Rerserva then matures in the bottle for at least two years before being released for sale.

An excellent accompaniment to game dishes, confit de canard, grilled red meat or ham. Also wonderful with medium-aged, not too spicy cheese.

Wine type:
Red wine
Taste:
dry
Vintage:
2020
Ageing Potential:
2030
Region:
Rioja
Country:
Spain
Vineyard/Brand :
Grape variety:
Alcohol content:
14,0  % by volume
Total acidity:
3,4 g/l
Residual sugar:
1,9 g/l
Recommended drinking temperature:
16-18 °C
Filling quantity:
0,75 litres
Allergen:
contains sulfites
GTIN/EAN:
8410537050126
Bottler:
El Coto de Rioja
Camino Viejo de Logroño, 26
01320 Oyón (Álava)
Spanien
El Coto de Rioja

Die spanische Bodega El Coto gehört zu den größten spanischen Weinfirmen und ist Marktführer bei der produzierten Weinmenge der Rioja-Crianzas. Seit 1971 existiert das Unternehmen und seit 1997 ist es als erstes spanisches Weinunternehmen an der Börse notiert. El Coto Weine sind beliebt, stehen für ein sehr gutes Preis-Leistungsverhältnis und finden in mehr als 50 Länder zufriedene Kunden. Die Rioja Weine reifen in den über 75.000 Barriquefässern des Weingutes und werden aus den firmeneigenen 500 Hektar Anbaufläche sowie weiteren Weinbergen von Vertragswinzern in den Regionen Rioja Alta und Alavesa gewonnen. Der Großteil des Anbaugebietes liegt in der Rioja Alta und ist durch tonhaltige Böden sowie ein günstiges Klima für den Weinanbau gekennzeichnet.

Ziel des Weingutes El Coto war es von Beginn an, die Rioja-Marke zu entwickeln und sich als führender Produzent zu positionieren. Das bedeutete, dass man sich frühzeitig hauptsächlich auf den Anbau von Tempranillo konzentrierte und ein besonders strenges Qualitätsmanagement einführte. Das Ergebnis sind qualitativ hochwertige Jahrgänge, die das Weingut El Coto weltweit bekannt gemacht haben.

Product recommendation

El Meson Reserva
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Content: 0.75 litre (€18.07* / 1 litre)

From €13.55*
El Coto Crianza DOC
The El Coto Crianza is an authentic representative of the Rioja tradition, a dry red wine with an intense ruby red color from the famous Tempranillo grape.The perfect combination of red berries and the fine vanilla nuances from the barrique ageing.Soft tannins and excellent structure. Long finish, accompanied by fresh fruit. Not too complex, very harmonious and soft.The grapes for El Coto Crianza DOC come from the chalky soils of Rioja Alavesa. After pressing, fermentation takes place in stainless steel tanks. The wine is then matured for between 12 and 14 months in new 225-liter American barrique barrels before being bottled and aged in the bottle for at least another 6 months.It is an ideal accompaniment to tapas, lamb, grilled meat or spicy vegetable dishes.

Content: 0.75 litre (€10.27* / 1 litre)

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The Guv'nor Tinto
Dieser Tempranillo ist einfach ein Vergnügen: Der The Guv'nor duftet herrlich anregend nach schwarzen und roten Beeren sowie feinen Nuancen von Vanille und Röstaromen. Welchen Wein würden Winzer nach getaner Arbeit gern trinken? Auf diese Frage soll dieser spanische Rotwein eine Antwort geben. Er tut es. Am Gaumen saftig und fruchtig, mit weichen Tanninen.

Content: 0.75 litre (€9.93* / 1 litre)

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Der Barón de Ley Gran Reserva stammt aus der Region Rioja aus Spanien. Diesen Wein vom Weingut Barón de Ley zeichnet seine schöne aromatische Intensität und seinen sanften Charakter aus. Gran Reserva gehört ohne Zweifel zu den "Großen Klassikern" der internationalen Weinstile. Dieser Rotwein besteht zum Großteil aus der Tempranillo Traube und zum kleinen Teil aus der Graciano Traube.Im Glas zeigt sich der Barón de Ley Gran Reserva rubinrot mit leicht ziegelroten Reflexen. Das Bouquet des trockenen Rotweins ist aromatisch und geprägt von Lavendel, Ingwer und Safran Aromen. Am Gaumen ist der Wein ausgewogen und rund. Trotz seiner seidigen Tannine zeigt er sich frisch und lebendig. Das Finale hält lange an und bietet Noten von geröstetem Holz und getrockneten Früchten.Genießen Sie den Barón de Ley Gran Reserva zu Lammkoteletts, Schinken oder Käse bei einer empfohlenen Trinktemperatur von 15 °C.

Content: 0.75 litre (€28.67* / 1 litre)

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bottle

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Coto de Imaz Gran Reserva
Deep ruby red in color.Complex, delicate and finely balanced flavors of red berries and spices, framed by subtle hints of leather, coconut, vanilla and dried fruits.Elegant, with soft tannins, very complex character. Sensational reverberation, which reflects the taste in your mouth perfectly.

Content: 0.75 litre (€25.27* / 1 litre)

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El Coto Crianza DOC
The El Coto Crianza is an authentic representative of the Rioja tradition, a dry red wine with an intense ruby red color from the famous Tempranillo grape.The perfect combination of red berries and the fine vanilla nuances from the barrique ageing.Soft tannins and excellent structure. Long finish, accompanied by fresh fruit. Not too complex, very harmonious and soft.The grapes for El Coto Crianza DOC come from the chalky soils of Rioja Alavesa. After pressing, fermentation takes place in stainless steel tanks. The wine is then matured for between 12 and 14 months in new 225-liter American barrique barrels before being bottled and aged in the bottle for at least another 6 months.It is an ideal accompaniment to tapas, lamb, grilled meat or spicy vegetable dishes.

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Barón de Ley Reserva
Barón de Ley Reserva Is made from grapes coming from our own vineyards in Mendavia (Rioja Baja). The climate in this part of Rioja, with clear Mediterranean influence, provides excellent maturations which, combined with a low yield viticulture (5.000 kgrs/Ha. aproximately), result in modern Riojas with a “mediterranean soul”; wines with combine remarkable power with the elegance and harmony that have always been characteristic of the Rioja wines. The wine was aged for 20 months in new american oak casks, and afterwards 24 months in bottle until arriving to its ideal moment for enjoyment. This wine has not been submitted to filterings or artificial stabilizations, which might result in the appearance of natural sediments in the bottle.With an attractive red ruby coulour with medium-high intensity, in the nose it suprises for a powerful fruit remarkably blended with traces from its noble ageing: coconut and toffee, evolving into seductive nuances of spices and mediterranean bush. The attack is truly powerful and develops in the mouth a pleasant sensation of volume and onctuosity with drives us to a long finish, nervous and fresh due to its optimum acidity, and bringing back an aftertaste with red fruits and again mediterranean bushes.

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El Coto Rosado has a typical, attractive and intense rosé color in the glass. An elegant and aromatic wine from Spain, reminiscent of fresh raspberries and caramel. This rosé wine from the Rioja region is fresh and fruity on the palate.The vines grow on chalky soils in the Rioja Alavesa. After harvesting, the grapes are first macerated on their skins for 48 hours. Fermentation then takes place in stainless steel tanks at a controlled temperature for around 15 days. After blending the two grape varieties, the rosé wine matures for some time in stainless steel tanks before being bottled and released for sale.Enjoy the dry El Coto Rosado as an aperitif, with tapas with fish and seafood or with Mediterranean rice dishes.

Content: 0.75 litre (€8.67* / 1 litre)

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Fattoria di Basciano Chianti Rufina
Nach der Vergärung reift der Wein ungefähr ein halbes Jahr auf gebrauchter französischer Eiche.Farbe: TiefrotNase: Ein intensives Bouques roter Früchte und Noten von Veilchen.Geschmack: Der Geschmack ist harmonisch mit viel Frucht. Das Tannin gibt dem Wein Rückrad, tritt jedoch nicht im Geschmack in den Vordegrund.

Content: 0.75 litre (€14.00* / 1 litre)

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