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This top wine from Veneto has an intense, garnet red color. The grape varieties Corvina, Rondinella and Molinara, which are characteristic of the region, give the wine its unique taste. Intense and persistent cherry aromas on the nose. On the palate, it is velvety, slightly bitter and reminiscent of cherry and bitter almonds. Incidentally, the Italian "amaro" means bitter.
The grapes ripen on the hills of the small villages around Verona at an altitude of 150 to 400 meters above sea level. They are harvested by hand, usually at dawn or in the evening. This prevents the harvested grapes from being exposed to excessive heat and losing freshness.
The quality of the grape skin is particularly important for Amarone, as it determines the tannins, color and flavor intensity. Incidentally, legend has it that a cellar worker in the 1930s actually wanted to create Recioto, but forgot the wine in the barrels. Fermentation continued and the sugar was converted into alcohol - which also explains the bitterness.
Mabi's Amarone della Valpolicella Classico is an excellent accompaniment to red meat and game.
Via Avv. Ceola 20
37047 San Bonifacio (Verona)
Italien
Die italienische Familie Biscardo betreibt seit mehr als 100 Jahren erfolgreich Weinanbau in der größten Weinregion Italiens: in Venetien. Hinter der Kollektion Mabis stehen die Brüder Maurizio und Martino Biscardo, die den Familienbetrieb von Soave aus, der berühmten kleinen Stadt in der Provinz Verona, führen. Die ersten Buchstaben ihrer Vor- und Zunamen ergeben den Namen von Mabis.
Weine von Mabis sind bekannt für ihre hohe Qualität und Zugänglichkeit sowie ihr ausgezeichnetes Preis-Leistungs-Verhältnis. Natürlich setzen die Winzer dabei vornehmlich auf die Rebsorten, die ihre Heimatregion auszeichnen. So prägt Trebbiano di Lugana als autochthone Rebsorte Norditaliens den Mabis Morena Lugana DOC. Die Rebsorten Corvina aus der Talebene von Verona, Rondinella, ebenfalls aus dem Veneto, und Molinara, deren Hauptanbaufläche in der Nähe des Gardasees liegt, verleihen dem Mabis Amarone della Valpolicella Classico seinen einzigartigen Geschmack. Zwei ausdrucksstarke Beispiele für die Qualität und regionale Verbundenheit von Mabis.
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