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Château de Cérons Graves Rouge

Château de Cérons Graves Rouge 2020 is a classic Bordeaux red wine from the renowned Graves growing region in the south of Bordeaux. The vineyard is located in the immediate vicinity of the Garonne and benefits from gravelly and chalky soils, which give the wine its elegant structure and characteristic minerality. 2020 was an outstanding vintage in the Bordelais. The de Cérons 2020 was vinified from the traditional Bordeaux grape varieties Merlot and Cabernet Sauvignon in a ratio of 80:20 and matured for 40% for 12 months in French oak, partly new, and 60% in tank.

The wine is a deep ruby red in the glass. On the nose, it develops intense aromas of ripe berries such as blackcurrant, blackberry, raspberry and cherry, accompanied by subtle floral notes, tobacco, cedar wood and a hint of dark chocolate. It is full-bodied and complex on the palate: juicy, medium to full-bodied, with clear fruit, silky tannins and a fresh, mineral finish. A fine, peppery spiciness and hints of mocha underline its complex character.

The ratings show that this wine is one of the insider tips of the 2020 vintage:

  • James Suckling 90/100
  • Jane Anson: 92/100
  • Decanter: 91/100

It impresses with its balance, drinking pleasure and ageing potential - ideal for connoisseurs of classic Bordeaux with finesse. Ready to drink immediately, it will continue to develop until at least 2030 with good cellaring.

Château de Cérons Graves Rouge 2020 is an excellent accompaniment to grilled or braised beef, lamb, game dishes, duck and mature hard cheeses such as Comté or Cheddar. It also offers an expressive, multi-layered experience when enjoyed on its own.

A wonderful Bordeaux with an almost unbelievable price-performance ratio.

Wine type:
Red wine
Taste:
dry
Vintage:
2020
Ageing Potential:
2035
Region:
Graves
Country:
France
Vineyard/Brand :
Grape variety:
Alcohol content:
14,5  % by volume
Recommended drinking temperature:
16-18 °C
Filling quantity:
0,75 litres
Allergen:
contains sulfites
GTIN/EAN:
3560040311209
Bottler:
Château de Cérons
33720 Cérons
Frankreich
Château de Cérons

Product recommendation

Château La Commanderie Saint-Estèphe Cru Bourgeois AOC
The Château La Commanderie is a cuvée made of 55% Cabernet Sauvignon and 45% Merlot. The grapes for this classical Saint-Estèphe, in the Cru Bourgeois range, come from vines that are more than 30 years old. The wine matured for 12 months in French oak casks.The vines for the 2017 La Commanderie grew in the highest vineyards with gravel soils located in the village of Saint-Estèphe. The wine is a typical example of this outstanding vintage in the Bordeaux region. It is already very enjoyable but will further improve over the next 8-10 years. The Château La Commanderie is beguiling on the nose, offering lovely, spicy aromas and fragrances of red and dark berries, cherries, pepper and polish. On the palate, it has an impressive abundance of fruit and silky, very well integrated tannins and a lovely long finish, showing subtle hints of mint and herbs.This charming Saint-Estèphe goes beautifully with beef, steaks, lamb, game and various cheeses. We recommend decanting the wine 1-2 hours before drinking it.

Content: 0.75 litre (€34.33* / 1 litre)

€25.75*
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Content: 0.75 litre (€34.53* / 1 litre)

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Content: 0.75 litre (€34.53* / 1 litre)

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Der Château Beaumont 2020 ist ein Cru Bourgeois aus dem Haut-Médoc, eine der berühmten Appellationen vom linken Ufer der Gironde in Bordeaux.Er verkörpert die klassischen Werte eines sehr hochwertigen Weins aus dem Bordelais, mit schöner, klarer Struktur, guten Tanninen, Frucht und einem hohen Alterungspotential. Das Jahr 2020 trug hierzu einiges bei, handelt es sich doch um einen der drei Ausnahmejahrgänge in der Serie von 2018-2020.Die Assemblage besteht aus Cabernet Sauvignon, Merlot und Petit Verdot.Der Château Beaumont 2020 ist von tief violett-roter Farbe mit schönen Purpurreflexen. Das Bouquet überzeugt durch schöne Brombeernoten, Tabak, Unterholz, Schokolade und dunkler Frucht. Am Gaumen seidige Tannine, durchaus stoffiger und fülliger Körper, mit einem würziger Nachhall.Bereits jetzt nach etwas Dekantieren trinkbar, hat der Beaumont 2020 eine ausgezeichnete Lebenserwartung.James Suckling: 90-91/100; Neal Martin in Vinous: "This is a bloody great Beaumont" - 91-93/100.

Content: 0.75 litre (€22.33* / 1 litre)

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Bereits 1793 kaufte der Bordelaiser Weinhändler Jean Delbos das Rebland auf außerordentlich gutem Terroir, gelegen zwischen so renommierten Châteaux wie Gruaud-Larose und Beychevelle. Der trockene Rotwein wird vom Cabernet Sauvignon dominiert, mit etwa 1/3 Anteil Merlot und etwas Petit Verdot.Ein ganz klassischer und typischer Haut-Médoc Bordeaux, der durchaus etwas Lagerung verträgt und bis zum Jahre 2030 immer noch weiter zulegen wird. Paz Espejo, die im Jahre 2009 als Managerin das Gut übernommen hat, hat mit dem 2016er Jahrgang eine kleine Wein-Ikone geschaffen, die dem traditionellen Bild Bordeauxs huldigt. Gute Frucht, mittlerer Körper, durchaus präsente Tannine, viel rote Beeren, Kirsche, Cassis und eine wahre Fundgrube von Waldnoten bestimmen den Charakter des Château Lanessan Haut-Médoc, der dem Jahrgang entsprechend eine Hohe Qualität bietet. Der Abgang ist beeindruckend lang. Dieser noch sehr junge Wein aus Frankreich profitiert von einer Dekantierung von 1-2 Stunden und passt hervorragend zu Lamm, Steak, Hack- oder Schmorbraten.

Content: 0.75 litre (€28.67* / 1 litre)

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Chateau Pedesclaux Fleur de Pedesclaux Pauillac AOC
Der Fleur de Pédesclaux, übersetzt die Blume von Pédesclaux , ist der Zweitwein vom Cru Classé Pedesclaux aus der weltberühmten Appellation Pauillac am linken Ufer der Gironde, im Médoc. Er ähnelt dem Grand Vin sehr, mit seiner wunderbaren Frucht und der warmen und sehr seidigen Textur. Hier ist allerdings der Merlot Anteil höher (67% Merlot, 27% Cabernet Sauvignon und 6% Petit Verdot), was ihn etwas geschmeidiger und zugänglicher macht. Das Jahr 2019 brachte außerordentlich gute Ergebnisse in Bordeaux hervor, so dass sich der Fleur de Pédesclaux mehr auf Augenhöhe mit seinem großen Bruder befindet als in nicht so guten Jahrgängen.Wir lieben sein reiches und duftendes Merlot-Bukett und seine roten und schwarzen Früchte, die eleganten und geschliffenen Tannine und den langen Nachhall. Kein Wunder, dass dieser Wein viel mehr ist als es der profane Begriff "Zweitwein" vermuten lässt. Star-Önologe Eric Boissenot hat hier beratend seine Finger im Spiel, Managing Dircetor Emmanuel Cruse bringt das Wein-Know-How von Château d´Issan mit und Jackie Lorenzetti, Eigentümer von Château Pédesclaux, hat keine Mühen und vor allem Millionen gescheut, Pédesclaux eine unglaubliche Dynamik in der Entwicklung zu spendieren.Der Fleur wird handgelesen, im Keller wird der Most und der Wein alleine durch Gravitation bewegt. Die Reifung erfolgt für 12 Monate in 30% neuen Fässern. Ein frischer, sehr hochwertig und rein vinifizierter Pauillac, der schon jung viel Freude bereitet und gegenwärtig trinkreif ist, allerdings durchaus auch das Potential zur Lagerung von einigen Jahren bietet.

Content: 0.75 litre (€30.53* / 1 litre)

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Chante Alouette 2018 is a typical Bordeaux from the right bank of the Saint-Émilion appellation. The vineyards are located between such famous neighbors as Château Pavie and La Gaffeliére; the sand and clay soils, in addition to careful vinification, are responsible for producing particularly elegant and rich wines with a lot of charm.Château Chante Aloutte was taken over in 1995 by the Guy d'Arfeuille family, who combine the best of tradition and modernity while respecting and appreciating nature. The blend consists of 75% Merlot and 25% Cabernet Franc. It is matured in barriques with 30% new wood for one year.The 2018 Chante Alouette has a deep garnet-purple color. Blueberries, sweet cherries, licorice, baked plums, tobacco and violets on the nose. The palate is wonderfully elegant, opening up a world of dark fruits with chocolate. Lots of velvet and well-integrated tannins with an intense finish complete a very rounded picture of the exceptional 2018 vintage.A wonderful solo wine, drinkable now until around 2038, which also cuts an excellent figure with game, braised meat, grilled lamb or hard cheese.

Content: 0.75 litre (€26.00* / 1 litre)

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Content: 0.75 litre (€19.87* / 1 litre)

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