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The Life from Stone Sauvignon Blanc from Springfield Estate in Robertson, South Africa, is an impressive example of the region's exceptional minerality. On the estate's extremely stony quartz soils, the vines thrive in challenging conditions, giving the wine its characteristic pebbly, mineral expression. Every step in the vineyard reflects the meticulous handiwork of Springfield Estates: the planting of the older vines required monumental efforts, sometimes even the use of dynamite, to penetrate the hard rock.
The vines are planted on a gently south-facing slope with 6060 vines per hectare. The climate is characterized by moderate summers with cool nights and cold winters, while the southeast wind in summer ensures healthy, aromatic grapes. These grapes are harvested at night and immediately protected with dry ice to preserve their freshness and fine aromas. Before bottling, only a 2.5-micron filtration is carried out - a gentle treatment that preserves the natural freshness and complexity of the wine.
Intense minerality meets fresh citrus and green apple notes, which are typical of Sauvignon Blanc. On the palate, the white wine has a powerful, concentrated body, fine elegance and a long, lively finish.
Perfect with grilled vegetables, goat's cheese, light pasta dishes with herb or lemon sauces and fresh salads. Particularly delicious with seafood such as prawns or scallops. Served at 8-10 °C, the Life from Stone Sauvignon Blanc reveals its full aroma.
Drosselweg 9
26871 Papenburg
Deutschland
Springfield Estate liegt in Südafrika in der Weinbauregion Robertson im Zentrum der südafrikanischen Halbwüste Klein-Karoo. Das Klima der Region ist heiß und trocken, bietet aber bei ausreichender Bewässerung aufgrund äußerst fruchtbarer Böden hervorragende Bedingungen, um Weine von beeindruckender, zarter Mineralität zu kreieren. Besonders für brillante Weißweine sind die Weingüter der Region Robertson bekannt.
Springfield Estate ist im Besitz der Familie Bruwer, die in der neunten Generation Nachkommen französischer Hugenotten sind. Den Durchbruch zur Spitze des südafrikanischen Weinbaus erreichten aber erst die heutigen Weinmacher um Abrie Bruwer.
Die Bruwers verwenden ausschließlich Trauben von eigenen Weinbergen, das Beste wird mit dem Namen Springfield ausgezeichnet. Springfield Estate steht für ein überragendes Qualitätsniveau, aber auch ein moderates Preisgefüge. Es ist eines der besten Weingüter Südafrikas für Weißweine, produziert aber auch hervorragende Rotweine.
