€12.50
Prices incl. VAT plus shipping costs
Available, delivery time 3–5 working days
€12.50
€11.95
Saint Clair Family Estate was founded by Neal and Judy Ibbotson, viticultural pioneers in Marlborough since 1978, and has since become an internationally acclaimed brand, synonymous with distinctive quality wine from the north of New Zealand's South Island.
This Saint Clair Origin Chardonnay was harvested at optimum ripeness from vineyards in the Marlborough region. Each site was deliberately selected to give the wine a special complexity. A delicious, fruit-driven wine with ripe peach, nashi pear, spice and hazelnuts with a long finish. It was matured in French and American oak barrels.
The perfect accompaniment to seafood with cream sauces or light Thai coconut curry dishes. Also a good accompaniment to salads with vinaigrette dressing. This dry white wine is best enjoyed now or within two years.
This wine from the Saint Clair winery is vegan.
2678 LH De Lier
Niederlande
Saint Clair Estate gilt als einer der Pioniere in der Weinregion Marlborough. Judy und Neal Ibbotson legten 1978 die ersten Weinberge an und versorgten zunächst einige Weingüter der Region mit Trauben. Doch schon bald reifte der Gedanke, aus den edlen Früchten selbst Wein herzustellen. Mit Hilfe von Winemaker Matt Thomson, der Erfahrungen in zahlreichen Weingütern in Bordeaux und Italien gesammelt hatte, verwirklichten sie diese Idee in den frühen 1990er Jahren. Schon bald wurden die Saint Clair Weine in nationalen und internationalen Verkostungen prämiert, u.a. auch vom bekanntesten US-Weinmagazin „Wine Spectator“.
Zu den größten Erfolgen zählt zweifellos die Auszeichnung als „Bester neuseeländischer Weinerzeuger des Jahres“, die Saint Clair Estate im Jahre 2005 anlässlich der International Wine und Spirits Cometition verliehen wurde.
- Zur Homepage von Saint Clair Family Estate
