€9.90*
Prices incl. VAT plus shipping costs
Available, delivery time 2-3 working days
Kingfisher Bay Sauvignon Blanc is a wonderfully drinkable white wine from the famous New Zealand growing region of Marlborough. Named after the bay of the same name in Port Underwood, this refreshing Sauvignon Blanc offers tropical fruit with mineral notes of crushed oyster shells and sea salt.
In the glass, the dry wine has a pale, straw-yellow color with green reflections. Intense aromas of passion fruit, grapefruit and freshly cut green pepper caress the nose. Gooseberry and grapefruit are present on the palate. The finish is accompanied by a pleasant mineral note.
Enjoy the Kingfisher Bay Sauvignon Blanc at a drinking temperature of 8-10°C as an aperitif or as an accompaniment to Asian cuisine.
Konsul-Smidt-Str. 8 J
28217 Bremen
Deutschland
Marlborough Valley Wines ist – wie der Name schon aussagt - in der Region Marlborough im nördlichen Teil der Südinsel Neuseelands zu Hause. Besonders wegen der herausragenden Qualität der Sauvignon Blanc hat sich diese Region in der Weinwelt einen exzellenten Ruf erarbeitet. Auch die Linie Bishop’s Leap trägt mit ihrem Sauvignon Blanc und dem Pinot Noir zu diesem Renommee bei.
Im Vineyard Register Report 2012, erstellt von der nationalen Organisation der New Zealand Winegrowers, heißt es: „Marlborough ist weiterhin die führende Weinregion mit 66 Prozent der gesamten nationalen Anbaufläche.“ Das Herz des neuseeländischen Weinbaus, der erst in den 1980er-Jahren aus seinem Dornröschenschlaf erwachte, schlägt also dort.
Die Reben für die Bishop’s Leap-Weine stammen aus verschiedenen Lagen in Marlborough und spiegeln so wunderbar die Charakteristiken dieses Weingebietes wieder.