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Batasiolo Barbera d’Asti DOCG

Dieser Rotwein aus dem Piemont ist eine ideale Wahl, um sich etwas zu gönnen und den Alltag mit einem Glas Batasiolo Barbera d’Asti ausklingen zu lassen. Das Bukett ist intensiv und eindrucksvoll komplex. Fruchtige Noten von Brombeeren und Heidelbeeren im Vordergrund, wunderbar ergänzt durch Noten von Orangenschalen. Dazu kommt eine stützende Würze (Muskatnuss und schwarzer Pfeffer).

Am Gaumen ist die Kreation von Hügeln in der Provinz Asti im Piemont trocken und rund. Der reinsortige Barbera beeindruckt mit seiner großen Frische, gutem Körper und einer feinen Säure. Das Finale ist geprägt von einer leichten Würze und hallt länger nach.

Hinter den Anbaugebieten „Beni di Batasiolo” im Piemont steht seit mehr als 40 Jahren die Familie Dogliani. Ihre Barbera-, Barolo- oder auch Dolcetto-Kreationen überzeugen Weinliebhaberinnen und -liebhaber seit Jahrzehnten.

Wine type:
Red wine
Taste:
trocken
Vintage:
2023
Ageing Potential:
2029
Region:
Piemont
Country:
Italia
Vineyard/Brand :
Grape variety:
Alcohol content:
13,5  % by volume
Recommended drinking temperature:
16-18 °C
Filling quantity:
0,75 litres
Allergen:
contains Sulfite
Caloric value per 100 ml:
325 kJ / 78 kcal
Ingredients:
GTIN/EAN:
8002820000835
Bottler:
Batasiolo S.p.A.
Via Invorio 24/a
10146 Torino
Italien
Beni di Batasiolo

Product recommendation

Braida Bricco dell'Uccellone Barbera d'Asti DOCG
Reicher, vielfältiger Duft von bemerkenswerter Intensität und Umfang. Vorherrschende Gerüche nach rotem Obst und kleinen Früchten, sowie einige Pfefferminzgewürze, Vanille und Lakritze im Hintergrund.

Content: 0.75 litre (€83.33* / 1 litre)

€62.50*
bottle
Pio Cesare Barbera d'Alba DOC
Die Gärung des Pio Cesare Barbera d´Alba DOC dauert etwa 10 bis 12 Tage bei einer Temperatur von etwa 25 Grad, um die Frucht im Wein zu erhalten. Anschließend reift er zwei Jahre in französischer Eiche, teils in Barriques, teils in größeren Fässern.In der Nase eine angenehme Frucht, köstlich reife Schwarzkirschen, mit einem Hauch Vanille, breit und verführerisch.Am Gaumen von sehr reinem und kraftvollen Geschmack, Süßkirschen und Vanille, etwas Schokolade, rauchig, breit und saftig, mit schöner Länge und Komplexität.Ein köstlicher Barbera zu Entenbrust, Confit de Canard, großartig zu Wild und Hase, auch Klasse im food-pairing mit Hartkäse.

Content: 0.75 litre (€25.20* / 1 litre)

€18.90*
bottle
Serre dei Roveri Appassimento Piemonte Barbera DOC
On the nose, this impressive wine from the Piedmont region offers intense aromas of cherries, ripe, dark fruit and dried fruit as well. This complex wine is powerful on the palate, with a great density and noticeable but soft and nicely integrated tannins. Using the traditional Appassimento method, the grapes ripen beyond the ripeness date and dry on the vines. They shrivel almost to the size of a raisin, thus gaining aromas, acidity and a higher sugar concentration, leading to exceptional wines with fine fragrances recalling raisins. The finish is long-lasting. You’ll enjoy discovering the Serre dei Roveri Appassimento Piemonte Barbera DOC with hearty game dishes, roast and long-ripened cheese, for example. This is a wonderful red wine from the Sartirano Figli winery located in the Piedmont region.

Content: 0.75 litre (€13.00* / 1 litre)

From €9.75*
Vite Colte Barbera d'Asti San Nicolao
The Barbera d'Asti San Nicolao is an irresistible red wine from Piedmont. Enjoy it now or take it out of your wine cellar for special occasions.The dry red wine Vite Colte Barbera d'Asti San Nicolao comes from one of the most prestigious wineries in Piedmont. The high-quality Barbera grapes for this excellent wine thrive on the slopes of vineyards in the heart of Asti.Slow fermentation and maturation in the bottle give the Barbera d'Asti San Nicolao an intense ruby red color. When uncorked, it reveals a delicately spicy bouquet with notes of herbs and dark fruits such as plums and cherries. This surprisingly mild red wine from Piedmont is full-bodied and velvety on the palate.This medium-bodied wine from the Vite Colte winery is best enjoyed at a drinking temperature of 16-18 °C. It is an excellent accompaniment to dark meat dishes, pasta and strong cheeses.

Content: 0.75 litre (€10.60* / 1 litre)

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Serre dei Roveri Barbera Piemonte DOC
The wine has a sparkling ruby red colour.On the palate fresh seductive fruit of sour cherries, dark berries, some juniper and almond. Peppery kick in the start.This wine pairs well with meats, pasta and red meat. Slightly cooled it is very tasty with salads.

Content: 0.75 litre (€8.87* / 1 litre)

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El Meson Crianza
This Crianza impresses with plenty of fruit, a fine, soft tannin structure and a good length.The bouquet is reminiscent of cherries and pepper, the taste is full-bodied, round and soft.Matured for 12 months in new American barriques and 6 months in the bottle.A wine that is fun to drink, not only with salads based on beef, game or duck.

Content: 0.75 litre (€11.60* / 1 litre)

From €8.70*
Batasiolo Barbera d’Alba DOC
Rubinrot mit violetten Reflexen schimmert der Batasiolo Barbera d’Alba im Glas. Der Rotwein aus dem Piemont duftet herrlich anregend nach Pflaumen und Kirschen. Dazu bereichern florale Noten das Bukett (Veilchen und Rosen). Hintergründige, würzige Noten komplettieren den Duftstrauß.Am Gaumen ist der Rotwein aus dem Piemont vollmundig und trocken, mit einer angenehm milden Säure, viel Fruchtigkeit (süßliche, schwarze Früchte), Nuancen von Schokolade und einer tollen Frische. Das Finale ist angenehm weich.   Die Trauben für den Batasiolo Barbera D'Alba werden in Edelstahltanks vergoren. Etwa 40 Prozent des Weines reifte für ein Jahr in Barriques aus französischer Eiche heran, der übrige Teil in großen Holzfässern aus slawonischer Eiche. Nach der Vermählung des Weins ruht er noch für gut zwei Monate im Edelstahltank.

Content: 0.75 litre (€15.87* / 1 litre)

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The Barbera d'Asti San Nicolao is an irresistible red wine from Piedmont. Enjoy it now or take it out of your wine cellar for special occasions.The dry red wine Vite Colte Barbera d'Asti San Nicolao comes from one of the most prestigious wineries in Piedmont. The high-quality Barbera grapes for this excellent wine thrive on the slopes of vineyards in the heart of Asti.Slow fermentation and maturation in the bottle give the Barbera d'Asti San Nicolao an intense ruby red color. When uncorked, it reveals a delicately spicy bouquet with notes of herbs and dark fruits such as plums and cherries. This surprisingly mild red wine from Piedmont is full-bodied and velvety on the palate.This medium-bodied wine from the Vite Colte winery is best enjoyed at a drinking temperature of 16-18 °C. It is an excellent accompaniment to dark meat dishes, pasta and strong cheeses.

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Tommasi Valpolicella DOC
COLOR: Ruby redFRAGRANCE: Very fresh and fruity, with lots of cherry notes.TASTE: Fairly intense, sweet cherry flavours.Well balanced and full of flavours.RECOMMENDED WITH: Pasta, pizza, vegetables,white and red meats, fresh cheeses

Content: 0.75 litre (€15.87* / 1 litre)

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Corte dei Mori Nero d'Avola - 1l
Terre Siciliane IGT.Dieser italienische Rote erscheint in einem mittleren RubintonEr ist saftig, mit jugendlicher Frucht, Kirschtöne, ein Hauch von Eukalyptus.Passt gut zu Nudelgerichten mit Tomatensoße, zarten Gerichten von Schwein und Rind, gekochtem Fleisch, Pfannengerichten, Fleisch in hellen Soßen, milden Käsesorten.Auch als normale 0.75l Flasche erhältlich

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