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Mabis Biscardo Rosapasso Pinot Nero Rosato Veneto IGT

Part of the Biscardo Passo trilogy is the Mabis Biscardo Rosapasso Pinot Nero Rosato IGT Veneto. A tasty rosé whose Pinot Nero vines grow on particularly fertile soils. The vineyards are located in a region of volcanic origin and are therefore rich in minerals and clay. This gives the grapes inimitable characteristics compared to the worldwide production of Pinot Nero.

The grapes are gently pressed to produce a pure must. This is followed by cold maceration before fermentation. In this way, the primary aromas are extracted more easily and efficiently from the skin of the berries. The subsequent fermentation takes place in stainless steel tanks at a controlled temperature. The Italian wine then also matures in stainless steel tanks, where the grape juice matures on its own yeast.

This wonderful Rosapasso rosé shines brightly in the glass. Its bouquet is fruity with elegant aromas of wild berries and cherries. The taste of the Mabis Biscardo Rosapasso Pinot Nero Rosato Veneto IGT is spicy, soft and harmonious, with a pleasant finish reminiscent of lime zest.

This dry Pinot Nero rosé is a structured, fresh and inviting wine that is the perfect accompaniment to starters, fish dishes, white meat, risotto and cheese.

Wine type:
Rosé wine
Taste:
trocken
Vintage:
2024
Ageing Potential:
2028
Region:
Venetien
Country:
Italia
Vineyard/Brand :
Grape variety:
Pinot Nero (Pinot Noir)
Alcohol content:
12,0  % by volume
Total acidity:
5,5 g/l
Residual sugar:
5,4 g/l
Recommended drinking temperature:
9-10 °C
Filling quantity:
0,75 litres
Allergen:
contains Sulfite
GTIN/EAN:
8055965652179
Bottler:
MABIS s.r.l.
Via Avv. Ceola, 20
37047 San Bonifacio (Verona)
Italien
Biscardo - Mabis

Die italienische Familie Biscardo betreibt seit mehr als 100 Jahren erfolgreich Weinanbau in der größten Weinregion Italiens: in Venetien. Hinter der Kollektion Mabis stehen die Brüder Maurizio und Martino Biscardo, die den Familienbetrieb von Soave aus, der berühmten kleinen Stadt in der Provinz Verona, führen. Die ersten Buchstaben ihrer Vor- und Zunamen ergeben den Namen von Mabis.

Weine von Mabis sind bekannt für ihre hohe Qualität und Zugänglichkeit sowie ihr ausgezeichnetes Preis-Leistungs-Verhältnis. Natürlich setzen die Winzer dabei vornehmlich auf die Rebsorten, die ihre Heimatregion auszeichnen. So prägt Trebbiano di Lugana als autochthone Rebsorte Norditaliens den Mabis Morena Lugana DOC. Die Rebsorten Corvina aus der Talebene von Verona, Rondinella, ebenfalls aus dem Veneto, und Molinara, deren Hauptanbaufläche in der Nähe des Gardasees liegt, verleihen dem Mabis Amarone della Valpolicella Classico seinen einzigartigen Geschmack. Zwei ausdrucksstarke Beispiele für die Qualität und regionale Verbundenheit von Mabis.

Product recommendation

Biscardo Amarone della Valpolicella Classico DOCG
This top wine from Veneto has an intense, garnet red color. The grape varieties Corvina, Rondinella and Molinara, which are characteristic of the region, give the wine its unique taste. Intense and persistent cherry aromas on the nose. On the palate, it is velvety, slightly bitter and reminiscent of cherry and bitter almonds. Incidentally, the Italian "amaro" means bitter. The grapes ripen on the hills of the small villages around Verona at an altitude of 150 to 400 meters above sea level. They are harvested by hand, usually at dawn or in the evening. This prevents the harvested grapes from being exposed to excessive heat and losing freshness.The quality of the grape skin is particularly important for Amarone, as it determines the tannins, color and flavor intensity. Incidentally, legend has it that a cellar worker in the 1930s actually wanted to create Recioto, but forgot the wine in the barrels. Fermentation continued and the sugar was converted into alcohol - which also explains the bitterness.Mabi's Amarone della Valpolicella Classico is an excellent accompaniment to red meat and game.

Content: 0.75 litre (€35.87* / 1 litre)

From €26.90*
Biscardo Enigma Appassimento Sangiovese Rubicone IGT
An seinem auffallenden Etikett ist der Mabis Biscardo Enigma Appassimento Sangiovese Rubicone IGT erkennbar. Enigma (dt. rätselhaft) hat das italienische Weingut Mabis seinen Appassimento benannt. Unter Leitung der Familie Biscardo und einigen Landwirtschaftsbetrieben der Emilia-Romagna wurde der Rotwein mit dem Hinweis an alle Weingenießer und Appassimento Liebhaber erschaffen, diesen mystischen Wein mit geweckter Neugier zu entdecken.Die Sangiovese Trauben, aus denen der Rotwein gekeltert wird, werden im Spätherbst von Hand geerntet. Die Beeren sind zu diesem Zeitpunkt teilweise getrocknet. Um den Früchten weiterhin Wasser zu entziehen, sodass Zucker und Extrakt konzentrierter werden, wird das Trocknungsverfahren fortgefahren. Ende Dezember erfolgt eine langsame Mazeration bei kontrollierten und niedrigen Temperaturen. Bis zum März reift der Wein auf der Hefe, wovon 30% in Eichenfässern. Wie der Name des Weins und das Herstellungsverfahren uns verraten, wird der Enigma nach dem Appassimentoverfahren vinifiziert.Der intensiv schwarze Mabis Biscardo Enigma Appassimento Sangiovese Rubicone IGT verführt mit harmonischen Aromen von roten Früchten und schwarzen Beeren. Die Sinne nehmen einen gut balancierten Wein mit weichen und süßen Tanninen wahr.

Content: 0.75 litre (€20.33* / 1 litre)

From €15.25*
Mabis Biscardo Ripasso della Valpolicella Classico Superiore
In der Nähe des Gardasees reifen die Reben für den Mabis Biscardo Ripasso della Valpolicella Superiore der Brüder Martin und Maurizio Biscardo. Bereits zu Zeiten der antiken Römer sind die Weinberge des Valpolicella-Gebiets für ihre hochwertigen Erzeugnisse bekannt. Hier, in der Region Venetien, gedeihen die drei Rebsorten für die Cuvée aus Corvina Veronese, Rondinella und Molinara. Diesen Rebsorten verdankt der Rotwein seine tiefe rubinrote Farbgebung. Sein Bouquet ist reichhaltig und komplex; fruchtige Aromen von Kirschen vereinen sich mit feinen Nuancen von Schokolade zu einem verführerischen Duft. Vollmundig und harmonisch kitzelt er den Gaumen, wobei der angenehme, lang anhaltende Nachhall zum Genießen einlädt.Ein besonderes Geschmackserlebnis bietet der Mabis Biscardo Ripasso della Valpolicella Superiore, wenn Sie ihn bei 16 bis 18°C Trinktemperatur servieren. Er eignet sich wunderbar als Begleiter deftiger Fleischgerichte mit Lamm oder Wild und zu Eintöpfen. Feinschmecker genießen den Roten aus Italien zu Käse oder dunkler Schokolade.

Content: 0.75 litre (€16.80* / 1 litre)

From €12.60*
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Chilling drinks quickly and keeping them cold is no longer a problem using the Rapid Ice!The amazing Rapid Ice Coolers can best be described as super cold flexible ice jackets. They can, when taken from the freezer, simply be slipped over the bottle. The drink will be chilled within 5 minutes and stays cool for hours.The coolers are unbreakable and reusable.

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Stück

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Pipoli Rosato Aglianico Basilicata IGT
Immerse yourself in the diverse world of enjoyment in southern Italy with Pipoli Rosato Aglianico. This rosé from the Italian region of Basilicata will enchant you from the very first sip with its spicy, mild Mediterranean flair.Pipoli Rosato Aglianico is a pale pink rosé from the Vigneti del Vulture vineyard in Basilicata. Only autochthonous Aglianico grape varieties are used for this wine creation. The dry wine impresses in the glass with its bright cherry pink color. The nose is characterized by a pronounced fruity bouquet, in which the predominant notes of wild strawberries and raspberries are combined with more subtle notes of cherry and pomegranate. The Pipoli Rosato is balanced and juicy on the palate and delights with well-balanced acidity. Its finish is surprisingly long-lasting and dense.This harmonious rosé wine develops its full aroma at a drinking temperature of 10 to 12°C. Serve it with BBQ, meal salads and carpaccio.

Content: 0.75 litre (€10.60* / 1 litre)

From €7.95*
Markus Molitor Riesling Ockfener Bockstein Spätlese trocken
Delicate fruity aromas such as peach and apricot characterize the bouquet of this Ockfener Bockstein Spätlese trocken (dry) Riesling. Thanks to its lovely, fruity acidity, this Riesling from the wine-growing area on the Moselle is zesty and clear on the palate with a piquant minerality. The Ockfener Bockstein vineyard extends over approximately 124 acres located in the Trier-Saarburg district, along the Ockfener Bach, a tributary of the Saar. Here as well, slate soils are predominant. The Riesling from the Markus Molitor estate matured in large wooden casks. You’ll enjoy discovering this elegantly spicy taste experience from the Rhineland-Palatinate.

Content: 0.75 litre (€26.53* / 1 litre)

€19.90*
bottle
Markus Molitor Riesling Schiefersteil
The Schiefersteil Riesling quality wine from the Markus Molitor estate has a wonderful, intensely fruity bouquet hinting of lemon, grapefruit and lime with notes of passion fruit and peach, complemented by a fine spice. This Moselle Riesling is clear and lean on the palate, with marvellous minerality and lovely sweetness and acidity.The grapes come from vineyards characterized by Devonian slate. Try this fresh and fruity white wine from the Rhineland-Palatinate with fried brown trout, mixed herb salad and parsley potatoes.It is also an excellent accompaniment to Waldorf salad with asparagus and herb vinaigrette.

Content: 0.75 litre (€18.33* / 1 litre)

From €13.75*
Markus Molitor Riesling Haus Klosterberg feinherb
The Markus Molitor Riesling Haus Klosterberg feinherb (off-dry) unites lovely notes of apples, pears, grapefruit and apricot in its bouquet, complemented by clear, slate-mineral aromas which have a marvellous influence on this wine from the Central Moselle. On the palate, this Riesling from the Markus Molitor estate is quite dense, with a fine sweetness.Enjoy this Riesling from the Mosel which matured partially in large wooden casks, with a fine, lingering finish.

Content: 0.75 litre (€15.33* / 1 litre)

From €11.50*
Markus Molitor Riesling Haus Klosterberg dry
The Riesling Haus Klosterberg from the highly acclaimed Markus Molitor winery offers fine notes of green apple, citrus fruit and white stone fruit on the nose. Cool and refreshing on the palate, with present but wonderfully integrated acidity and a surprising density. The finish is pleasantly mineral, typical of a Riesling from the Middle Mosel.This harmonious white wine from Rhineland-Palatinate was partly matured in large wooden barrels. It has a beautiful, long finish.For optimum enjoyment, serve the Markus Molitor Riesling Haus Klosterberg with grilled lamb fillet on thyme baked potatoes with summer salad or crispy fried brook trout with horseradish mashed potatoes and wild asparagus.

Content: 0.75 litre (€15.40* / 1 litre)

From €11.55*
Château d'Esclans The Pale Rosé by Sacha Lichine
„Die Provence ist die spirituelle Heimat des Rosés“, erklärte Sacha Lichine vor einige Zeit im Falstaff. Mit seinem Chateau d’Esclans setzt er seit vielen Jahren Maßstäbe in der internationalen Weinwelt und wird vor allem für seine Rosé-Kreationen (z.B. Whispering Angel) bewundert. Nun kommt der Chateau d’Esclans The Pale hinzu. Und wieder gelingt es Lichine einen Rosé anzubieten, der in jeder Hinsicht heraussticht und Eindruck hinterlässt.Das Bukett ist herrlich fruchtig-frisch und intensiv. Es bietet Noten von geschnittenem Apfel, Pfirsich und pinker Grapefruit, von Zitrone und Wassermelone sowie Nuancen von Ananas. Am Gaumen ist der knochentrockene Rosé weich und bemerkenswert aromatisch. Genießerinnen und Genießer können sich auf ein tolles Aromenspiel von Maracuja,  Minze und Limette freuen. Der mittelkräftige, elegante Chateau d’Esclans The Pale verführt auch mit seiner spritzigen Säure. Das Finale hallt noch lange nach.5 bis 8 Monate wurde der französische Rosé von Sacha Lichine im Edelstahltank ausgebaut. Die blass kupferrote Kreation ist eine Komposition aus den Rebsorten Grenache, Rolle (Vermentino), Syrah (Shiraz) und Cinsault aus den besten Terroirs des Département Var.Aber nicht nur Bukett und Gaumen des Chateau d’Esclans The Pale überzeugen. Auch die Gestaltung hinterlässt bleibenden Eindruck: eine extravagante Flasche mit abgeschrägtem Sockel, dazu ein Etikett, das mit einem Augenzwinkern an die Roaring Twenties, die Aufbruchstimmung in den 1920er-Jahren erinnert.

Content: 0.75 litre (€21.20* / 1 litre)

€15.90*
bottle