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Part of the Biscardo Passo trilogy is the Mabis Biscardo Rosapasso Pinot Nero Rosato IGT Veneto. A tasty rosé whose Pinot Nero vines grow on particularly fertile soils. The vineyards are located in a region of volcanic origin and are therefore rich in minerals and clay. This gives the grapes inimitable characteristics compared to the worldwide production of Pinot Nero.
The grapes are gently pressed to produce a pure must. This is followed by cold maceration before fermentation. In this way, the primary aromas are extracted more easily and efficiently from the skin of the berries. The subsequent fermentation takes place in stainless steel tanks at a controlled temperature. The Italian wine then also matures in stainless steel tanks, where the grape juice matures on its own yeast.
This wonderful Rosapasso rosé shines brightly in the glass. Its bouquet is fruity with elegant aromas of wild berries and cherries. The taste of the Mabis Biscardo Rosapasso Pinot Nero Rosato Veneto IGT is spicy, soft and harmonious, with a pleasant finish reminiscent of lime zest.
This dry Pinot Nero rosé is a structured, fresh and inviting wine that is the perfect accompaniment to starters, fish dishes, white meat, risotto and cheese.
Via Avv. Ceola, 20
37047 San Bonifacio (Verona)
Italien
Die italienische Familie Biscardo betreibt seit mehr als 100 Jahren erfolgreich Weinanbau in der größten Weinregion Italiens: in Venetien. Hinter der Kollektion Mabis stehen die Brüder Maurizio und Martino Biscardo, die den Familienbetrieb von Soave aus, der berühmten kleinen Stadt in der Provinz Verona, führen. Die ersten Buchstaben ihrer Vor- und Zunamen ergeben den Namen von Mabis.
Weine von Mabis sind bekannt für ihre hohe Qualität und Zugänglichkeit sowie ihr ausgezeichnetes Preis-Leistungs-Verhältnis. Natürlich setzen die Winzer dabei vornehmlich auf die Rebsorten, die ihre Heimatregion auszeichnen. So prägt Trebbiano di Lugana als autochthone Rebsorte Norditaliens den Mabis Morena Lugana DOC. Die Rebsorten Corvina aus der Talebene von Verona, Rondinella, ebenfalls aus dem Veneto, und Molinara, deren Hauptanbaufläche in der Nähe des Gardasees liegt, verleihen dem Mabis Amarone della Valpolicella Classico seinen einzigartigen Geschmack. Zwei ausdrucksstarke Beispiele für die Qualität und regionale Verbundenheit von Mabis.
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