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The Kanonkop Cabernet Sauvignon is a single-varietal top red wine from Stellenbosch in South Africa, vinified by star winemaker Abrie Beeslaar. The vines, which are over 30 years old, grow on weathered granite and Hutton soils and produce exceptionally concentrated grapes with a low yield.
After traditional mash fermentation in open concrete fermenters and manual punching down of the mash, the red wine matured for 24 months in French oak (50% new). The result is a Cabernet Sauvignon of great depth, structure and elegance.
It shines a deep garnet red in the glass. The nose reveals complex aromas of cassis, cigar box, cedar wood, laurel and fine peppers. Powerful and multi-layered on the palate with notes of black cherry, plum, walnut, vanilla and spices. Fine tannins, lively acidity and a long, elegant finish underline the ageing potential of this exceptional wine.
The Kanonkop Cabernet Sauvignon is an excellent accompaniment to grilled or braised beef, game, lamb with herbs or mature hard cheese.
Recommended drinking temperature: 16-18 °C
Königswinterer Str. 552
53227 Bonn
Das Weingut Kanonkop liegt an den unteren Hängen des Simonsberges in der Stellenbosch-Region der Westkap Provinz. Es liegt zwischen Stellenbosch und Paarl und fällt in den Simonsberg genannten Wahlkreis, der allgemein als „Rotweinbecken“ Südafrikas bezeichnet wird.
Neben der soliden Basis des Gutes in seinen Prinzipien der Weinherstellung, ist es auch reich an idealen Böden, kühlen Meeresbrisen und langen Sommertagen, die ein perfektes Klima für das Wachstum der Trauben bilden.
Das Weingut hat ein ideales Mikroklima für die Produktion von Rotwein, mit einer kühlen Brise von der Küste der False Bay an späten Sommernachmittagen, wodurch die hohen Inlandstemperaturen erheblich gemildert werden.
