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The Poggerissi Rosso di Toscane IGT is characterized by its reddish-purple color and spicy, fruity bouquet. This full-bodied red wine from Tuscany is a true all-rounder and tastes great on its own or with food.
The Poggerissi Rosso di Toscane IGT is a cuvée. The wine owes its dark red and purple shimmering color in the glass to these grape varieties.
Its bouquet is characterized by aromas that are typical of the Sangiovese grape variety. Spicy nuances such as pepper and fruity cherry notes can be detected on the nose. This full-bodied wine from Tuscany also reveals fruity notes on the palate and has a lingering finish. This red wine is a real pleasure to drink at a temperature of 16 to 18 °C.
This red wine from the traditional house of Renzo Masi is a true all-rounder and is suitable for many occasions. It goes just as well with pasta with tomato sauce as it does with light pork or beef dishes. This strong red also harmonizes well with pizza or spicy hard cheese. Or bring the evening to an atmospheric close with a glass of this wine. Try this dry red wine with marinated grilled beef steaks.
5% Colorino
Viale Duca della Vittoria, 159
50068 RUFINA (FIRENZE) Toskana
Italien
Der Weinbetrieb Renzo Masi befindet sich in Rufina, einem Städtchen im Tal der Sieve. Es liegt in der Chianti Region in der Toskana in Italien. Hier wird der Chianti Rufina angebaut, der die kleinste unter den Chianti-Lagen ist und zusammen mit dem Chianti Classico die besten Böden und die besten klimatischen Voraussetzungen für optimale Erträge hat. Es entstehen hier Chianti-Weine, die komplex, intensiv und besonders langlebig sind.
Renzo Masi ist ein Familienbetrieb, der 1932 von der Familie Masi gekauft wurde. Das Gut liegt auf einem Hügel links des Flusses Sieve. Ein Turm aus dem 13. Jahrhundert überragt das Anwesen. Renzo Masi hat den Betrieb gegründet und sein Sohn Paolo ist nach der Absolvierung der Weinbaufachschule in den elterlichen Betrieb eingestiegen. Er leitet heute das Unternehmen.
Die Weinkellerei Masi Renzo verarbeitet Trauben aus dem gesamten Chianti D.O.C.G.-Gebiet von oftmals langjährigen Vertragspartnern, die den hohen Qualitätsanforderungen von Masi entsprechen.
- Zur Homepage von Renzo M.
