Der Philibert du Charme Chardonnay IGP aus dem Weinanbaugebiet Languedoc in Südfrankreich ist ein reinsortiger Chardonnay. Er ist goldgelb und duftet intensiv nach frischen Bananen und Birnen, gefolgt von holzartigen Tönen und Noten von Praline und kandierten Kastanien. Am Gaumen ist der edle Weißwein voll und frisch und endet mit einem Geschmack von Birne und Vanille.
Der Philibert du Charme Chardonnay IGP aus dem Weinanbaugebiet Languedoc in Südfrankreich ist ein reinsortiger Chardonnay. Er ist goldgelb und duftet intensiv nach frischen Bananen und Birnen, gefolgt von holzartigen Tönen und Noten von Praline und kandierten Kastanien. Am Gaumen ist der edle Weißwein voll und frisch und endet mit einem Geschmack von Birne und Vanille.
Benannt nach dem bekannten Stadtviertel "La Villette" in Paris, kommen die Trauben für den reinsortigen La Villette Chardonnay VdF von Weinbergen am Fuße der Pyrenäen im Südwesten Frankreichs. Nach einer Gärung von 10 bis 12 Tagen in französischen und amerikanischen Eichenfässern, liegt der Wein für weitere sechs Monate „sur lie“ (auf der Hefe). Um die natürliche Frische des Weins zu behalten, durchläuft die Hälfte des Weins eine malolaktische Gärung. Das fördert die Entwicklung der frischen, typischen Chardonnay Aromen.Dieser erfrischende und komplexe Chardonnay duftet nach Zitronenkuchen, Banane und Birne, gefolgt von warmen Gerüchen von geröstetem Brot. Am Gaumen ist er frisch und harmonisch mit Noten von Vanille und gerösteten Nüssen. Ein Weißwein mit authentischer französischer Ausstrahlung für Weintrinker aus aller Welt.Der La Villette Chardonnay VdF passt gut zu gegrilltem oder gebackenem Fisch, Hühnerfleisch und Ziegenkäse.
The Paul Mas Vignes de Nicole is an elegant white wine from the sunny Languedoc region in the south of France, a harmonious cuvée of Chardonnay and Viognier. It combines the fresh finesse of Chardonnay with the aromatic intensity of Viognier, resulting in a balanced, lively wine.This white wine from Domaines Paul Mas smells of pears, tropical fruits, peaches and citrus fruits. The wonderfully versatile bouquet also offers a hint of vanilla and toasted bread. On the palate, this French blend of predominantly Chardonnay and a large proportion of Viognier is fresh and mild, with aromas of peach and honey. A fruity and long finish makes this dry white wine from France particularly enjoyable to drink on beautiful summer days on the terrace.This Vin De Pays d'Oc comes from 16 and 18-year-old vines. The Chardonnay portion matured for more than four months in new oak barrels, while Viognier was deliberately not aged in wood. Enjoy the multi-faceted, fruity-fresh Paul Mas Vignes de Nicole Chardonnay Viognier with pasta, poultry and asparagus.
The Chardonnay has a concentrated dull yellow. The vine is characterized by the interesting combination of minerality, spice and Chardonnay fruit, with a long finish with spice.Food matches: Seafood such as shrimp, perch, shellfish stew, with pasta dishes with light sauces, mushroom dishes, young soft cheeses
The straw-yellow MontGras Antu Chardonnay from Chile is classic and elegant. The grapes for this single-varietal Chardonnay are pressed directly after the harvest and filled into French oak barrels, 30% of which are new. Fermentation is partly natural and partly malolactic. The 13-month maturation in barriques gives the Antu Chardonnay its special notes of vanilla, pineapple, ripe peaches and a hint of pear. On the palate, the MontGras Antu Chardonnay is creamy with a medium body and fresh acidity.Enjoy this fruity white wine with pasta, white meat, fish with herb sauces or even sushi.
Benannt nach dem bekannten Stadtviertel "La Villette" in Paris, kommen die Trauben für den reinsortigen La Villette Chardonnay VdF von Weinbergen am Fuße der Pyrenäen im Südwesten Frankreichs. Nach einer Gärung von 10 bis 12 Tagen in französischen und amerikanischen Eichenfässern, liegt der Wein für weitere sechs Monate „sur lie“ (auf der Hefe). Um die natürliche Frische des Weins zu behalten, durchläuft die Hälfte des Weins eine malolaktische Gärung. Das fördert die Entwicklung der frischen, typischen Chardonnay Aromen.Dieser erfrischende und komplexe Chardonnay duftet nach Zitronenkuchen, Banane und Birne, gefolgt von warmen Gerüchen von geröstetem Brot. Am Gaumen ist er frisch und harmonisch mit Noten von Vanille und gerösteten Nüssen. Ein Weißwein mit authentischer französischer Ausstrahlung für Weintrinker aus aller Welt.Der La Villette Chardonnay VdF passt gut zu gegrilltem oder gebackenem Fisch, Hühnerfleisch und Ziegenkäse.
The Paul Mas Vignes de Nicole is an elegant white wine from the sunny Languedoc region in the south of France, a harmonious cuvée of Chardonnay and Viognier. It combines the fresh finesse of Chardonnay with the aromatic intensity of Viognier, resulting in a balanced, lively wine.This white wine from Domaines Paul Mas smells of pears, tropical fruits, peaches and citrus fruits. The wonderfully versatile bouquet also offers a hint of vanilla and toasted bread. On the palate, this French blend of predominantly Chardonnay and a large proportion of Viognier is fresh and mild, with aromas of peach and honey. A fruity and long finish makes this dry white wine from France particularly enjoyable to drink on beautiful summer days on the terrace.This Vin De Pays d'Oc comes from 16 and 18-year-old vines. The Chardonnay portion matured for more than four months in new oak barrels, while Viognier was deliberately not aged in wood. Enjoy the multi-faceted, fruity-fresh Paul Mas Vignes de Nicole Chardonnay Viognier with pasta, poultry and asparagus.
This Grauburgunder (Pinot Gris) shows a bouquet uniting notes of almond blossom and apricot. The white wine from the Palatinate region is pleasantly soft on the palate. It has a moderate acidity, yet is lean and lively. Furthermore, the Studier Grauburgunder has a mineral note and is earthy and expressive without being powerful. This wine is an excellent fresh Grauburgunder with clear fruit flavours and a lovely accompaniment to roasted and grilled meat, spicy vegetable dishes and strong cheeses such as Emmentaler, Appenzeller and Comté. It is a beautiful representative of the Palatinate viticulture as produced by the Studier estate.
The grapes come from vineyards planted in calcareous clay and gravel soils between 240 and 500 meters in the areas Ora, Tramin and Egna.The grapes were gently pressed immediately following harvest. Primary fermentation occurred in steel tanks, followed by partial malolactic fermentation.Tasting NotesChardonnay is popular and much-loved variety. Our Chardonnay is greenish yellow in color, with delicate fruity aromas and a dry finish. It tastes fresh and lively with hints of pineapple, pear, citrus, vanilla and butter.Food PairingThis is a wine to enjoy as an aperitif, or to pair with appetizers, fish and poultry.