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Biscardo Enigma Appassimento Sangiovese Rubicone IGT

An seinem auffallenden Etikett ist der Mabis Biscardo Enigma Appassimento Sangiovese Rubicone IGT erkennbar. Enigma (dt. rätselhaft) hat das italienische Weingut Mabis seinen Appassimento benannt. Unter Leitung der Familie Biscardo und einigen Landwirtschaftsbetrieben der Emilia-Romagna wurde der Rotwein mit dem Hinweis an alle Weingenießer und Appassimento Liebhaber erschaffen, diesen mystischen Wein mit geweckter Neugier zu entdecken.

Die Sangiovese Trauben, aus denen der Rotwein gekeltert wird, werden im Spätherbst von Hand geerntet. Die Beeren sind zu diesem Zeitpunkt teilweise getrocknet. Um den Früchten weiterhin Wasser zu entziehen, sodass Zucker und Extrakt konzentrierter werden, wird das Trocknungsverfahren fortgefahren. Ende Dezember erfolgt eine langsame Mazeration bei kontrollierten und niedrigen Temperaturen. Bis zum März reift der Wein auf der Hefe, wovon 30% in Eichenfässern. Wie der Name des Weins und das Herstellungsverfahren uns verraten, wird der Enigma nach dem Appassimentoverfahren vinifiziert.

Der intensiv schwarze Mabis Biscardo Enigma Appassimento Sangiovese Rubicone IGT verführt mit harmonischen Aromen von roten Früchten und schwarzen Beeren. Die Sinne nehmen einen gut balancierten Wein mit weichen und süßen Tanninen wahr.


Wine type:
Red wine
Taste:
semi dry
Vintage:
2022
Ageing Potential:
2029
Region:
Emilia-Romagna
Country:
Italia
Vineyard/Brand :
Grape variety:
Alcohol content:
15,0  % by volume
Total acidity:
5,5 g/l
Residual sugar:
17,0 g/l
Recommended drinking temperature:
18-20 °C
Filling quantity:
0,75 litres
Allergen:
contains sulfites
GTIN/EAN:
8055965652131
Bottler:
MABIS s.r.l.
Via Avv. Ceola, 20
37047 San Bonifacio (Verona)
Italien
Biscardo - Mabis

Die italienische Familie Biscardo betreibt seit mehr als 100 Jahren erfolgreich Weinanbau in der größten Weinregion Italiens: in Venetien. Hinter der Kollektion Mabis stehen die Brüder Maurizio und Martino Biscardo, die den Familienbetrieb von Soave aus, der berühmten kleinen Stadt in der Provinz Verona, führen. Die ersten Buchstaben ihrer Vor- und Zunamen ergeben den Namen von Mabis.

Weine von Mabis sind bekannt für ihre hohe Qualität und Zugänglichkeit sowie ihr ausgezeichnetes Preis-Leistungs-Verhältnis. Natürlich setzen die Winzer dabei vornehmlich auf die Rebsorten, die ihre Heimatregion auszeichnen. So prägt Trebbiano di Lugana als autochthone Rebsorte Norditaliens den Mabis Morena Lugana DOC. Die Rebsorten Corvina aus der Talebene von Verona, Rondinella, ebenfalls aus dem Veneto, und Molinara, deren Hauptanbaufläche in der Nähe des Gardasees liegt, verleihen dem Mabis Amarone della Valpolicella Classico seinen einzigartigen Geschmack. Zwei ausdrucksstarke Beispiele für die Qualität und regionale Verbundenheit von Mabis.

Product recommendation

Mabis Biscardo Ripasso della Valpolicella Classico Superiore
In der Nähe des Gardasees reifen die Reben für den Mabis Biscardo Ripasso della Valpolicella Superiore der Brüder Martin und Maurizio Biscardo. Bereits zu Zeiten der antiken Römer sind die Weinberge des Valpolicella-Gebiets für ihre hochwertigen Erzeugnisse bekannt. Hier, in der Region Venetien, gedeihen die drei Rebsorten für die Cuvée aus Corvina Veronese, Rondinella und Molinara. Diesen Rebsorten verdankt der Rotwein seine tiefe rubinrote Farbgebung. Sein Bouquet ist reichhaltig und komplex; fruchtige Aromen von Kirschen vereinen sich mit feinen Nuancen von Schokolade zu einem verführerischen Duft. Vollmundig und harmonisch kitzelt er den Gaumen, wobei der angenehme, lang anhaltende Nachhall zum Genießen einlädt.Ein besonderes Geschmackserlebnis bietet der Mabis Biscardo Ripasso della Valpolicella Superiore, wenn Sie ihn bei 16 bis 18°C Trinktemperatur servieren. Er eignet sich wunderbar als Begleiter deftiger Fleischgerichte mit Lamm oder Wild und zu Eintöpfen. Feinschmecker genießen den Roten aus Italien zu Käse oder dunkler Schokolade.

Content: 0.75 litre (€16.80* / 1 litre)

From €12.60*
Mabis Biscardo Uvam Pinot Grigio IGT
Enjoy summer the Italian way with the Mabis Biscardo Uvam Pinot Grigio IGT. The Pinot Grigio combines mineral spice, fruity aromas, juicy fruit and wild herbs to create a harmonious, sparkling wine.With Mabis Pinot Grigio Uvam, sparkling youthfulness meets elegance and an artful composition of aromas. The Pinot Grigio from the heart of Veneto combines state-of-the-art technology with the traditional art of winemaking - and the result is impressive.The white wine appears very light in the glass, with greenish reflections. The bouquet is also green - grasses and herbs, an elegant fruity aroma and exotic fruit can already be sensed on the nose. The smooth mouthfeel gives the flavors a light, fresh character. The restrained acidity and strong body make the wine a gentle pleasure.Pinot Grigio Uvam tastes particularly good at a temperature of 8-10 °C and in combination with white meat or fish. Chicken with pasta is also an elegant accompaniment for this white wine with its harmonious acidity.

Content: 0.75 litre (€8.93* / 1 litre)

From €6.70*
Mabis Neropasso Rosso IGT Veneto
The Neropasso Rosso IGT Veneto has a wonderfully intense, fruity and spicy bouquet. Notes of black cherry and plum compote characterize this red wine which is a blend of Corvinone, Corvina and Cabernet Sauvignon. Corvinone and Corvina are typical grape varieties of the Veneto region. The winery Mabis is known for its ability to transport the full potential of these varieties in its red wines.On the palate the Neropasso Rosso is elegant, harmonious, full and silky, with sweet tannins in the finale. Part of the grapes for this wine was dried before being pressed. This particular Appassimento method is characteristic of the Veneto region. The winery Mabis masters this process thanks to long experience.Try the Neropasso Rosso IGT Veneto to pasta, white and red meat, cream cheese and aged cheeses.

Content: 0.75 litre (€12.67* / 1 litre)

From €9.50*

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Mea Culpa Vino Rosso
‘Mea Culpa’ means ‘my fault’. Mario Minini from the Cantine Minini estate used this expression ironically to name his outstanding red wine. In his opinion, he created the best cuvée that can be made using the Appassimento method.The Mea Culpa Vino Rosso in an extraordinary wine in all respects. The Primitivo, Shiraz and Merlot grapes for the Appassimento cuvée come from two very different wine-growing regions in Italy. The Primitivo grapes come from Apulia, of course, while the Shiraz and Merlot grapes come from Sicily, wonderfully uniting to create this excellent blend. The responsible wine-maker Mario Minini and his team of oenologists worked on the optimal composition of this blend for a long time. The result is a medium-dry red wine, offering an abundance of aromas on the nose.Fine notes of chocolate, nuances of tobacco and strong fruit aromas of blackberries, strawberries and dark cherries unite with notes of mocha and vanilla. On the palate, the wine shows a vivid acidity and a fine tannin structure. The full but elegant body has an exquisite structure. Due to the ageing in 225-litre oak casks made of French oak, the Mea Culpa Vino Rosso offers notes of vanilla and tobacco in its finish.It is an ideal accompaniment to meals. It goes beautifully with gnocchi or homemade spaetzle with beef roulade and cabbage vegetables.Enjoy this Primitivo from Sicily at a drinking temperature of 16-18 °C (46.4-50.0 °F).

Content: 0.75 litre (€17.67* / 1 litre)

From €13.25*
Tenuta Antonini 24 Carati Rosso
24k: The purest gold possible. The fact that Tenuta Antonini, a renowned winery in Abruzzo, has decided to call their creation from Montepulciano and Merlot Tenuta Antonini 24 Carati says something about the quality of this Italian red wine.The winery selects only the best and perfectly ripe grapes from its locations in the province of Teramo in meticulous hand-picking. The growing areas in the municipality of Ancarano, between the Adriatic coast in the east and the nearby mountain ranges of Gran Sasso and Monti della Laga in the west, offer ideal climatic conditions and soils, so that grapes of exceptional quality can mature.The Tenuta Antonini 24 Carati has an intense, deep ruby ​​red colour. The red wine from central Italy smells wonderfully complex of plums and cherries, which create a harmonious interplay with notes of tobacco and vanilla. There is also a subtle spice. On the palate, the wine made from Montepulciano grapes is dry, full-bodied and soft. Present, masterfully integrated tannins complete the taste experience.Part of the red wine is aged in large American and French oak barrels for 12 months before the Tenuta Antonini 24 Carati is assembled and bottled, where it matures for a further month. An outstanding wine that the makers of the winery see as an ideal gift for special occasions or as a reward for yourself when you have reached important milestones and want to enjoy what you have achieved in a small group.Discover the 24 Carati at a drinking temperature between 18 and 20 degrees, so that the dry red wine can fully develop its scents and intense aromas. It is a perfect accompaniment to red meat or game dishes.Award vintage 2019:98 points - Luca Maroni 

Content: 0.75 litre (€16.67* / 1 litre)

From €12.50*
Farnese Edizione Cinque Autoctoni VDT 23
The strong, aromatic red wine Farnese Edizione Cinque Autoctoni surprises with its hearty bouquet and very characterful notes of chocolate and espresso. Well tempered, it is irresistible with hearty dishes such as game and meat. Let this "jack of all trades" convince you.The dry red wine Farnese Edizione Cinque Autoctoni is a marvel of aromas, as the multifaceted bouquet of the deep dark red wine, which sometimes shimmers dark purple or even black, unfolds as soon as the bottle is opened. Aromas of dark fruits such as morello cherries, blackberries, cassis, plums, elderberries and raspberries rise to the nose, accentuated by caramel, mocha, dark chocolate and pepper. If you delve further into this multi-faceted bouquet, you will recognize hints of leather and cedar wood.The extraordinary flavor composition unfolds fully with the first sip. Now it is boiled berries, espresso aromas and the sweet nuance of vanilla that delight the tongue. This unusual red wine from the Italian winery Farnese Vini was made from the grape varieties Montepulciano, Primitivo, Sangiovese, Negroamaro and Malvasia Nera. After fermentation, the wine matured separately for 12 months in barriques. Of this, 60% was in American oak and the rest in French oak.It is best enjoyed at a drinking temperature between 18 and 20 °C and with hearty dishes such as game, red meat, spicy cheeses and rich sauces.This is the 2021 vintage in a special edition from 2023.

Content: 0.75 litre (€28.67* / 1 litre)

€21.50*
bottle
San Marzano Sessantanni Primitivo di Manduria DOP
Production area: Selected vineyards of Neviera and Casa Rossa, located in San Marzano district. The soil is mainly “terra rossa”, with a fine texture and generally a calcareous undergound with a few emerging rocks. The well-known redness of these soils is due to the presence of iron oxides. The climate is characterised by high temperatures all year round, very few rainfalls and a wide difference of temperature between night and day, which has a nice influence on the quality of grapes. This is the “classical” central area of d.o.c. ”Primitivo di Manduria” Harvest period: Third decade of August, first decade of September Vinification: Hand-harvested in small baskets. Maceration: 18 days with selected autochtonous yeasts. Thermo-controlled alcoholic fermentation at 24-26 °C Maturation: In French oak barrels for 6 months Tasting notes: Intense ruby red colour, wide and complex to the nose, fruity, with prunes, cherry jam aroma, with notes of tobacco, slightly spicy. Full-bodied wine, soft and rich in fine tannins, with notes of cocoa, coffee and vanilla in the end. Best served with: Red meat, game, savoury first courses. Meditation wine

Content: 0.75 litre (€25.27* / 1 litre)

€18.95*
bottle
Collefrisio Appassimento Rosso
Der Collefrisio Appassimento Rosso stammt aus den Abruzzen in Mittelitalien und wird aus einer Mischung von autochthonen Trauben wie Montepulciano d'Abruzzo, Sangiovese sowie der internationalen Sorte Merlot vergoren. Der Wein wird durch die Appassimento-Methode hergestellt, bei der die Trauben vor der Vinifikation teilweise getrocknet werden, um eine höhere Konzentration von Aromen und Zucker zu erreichen.Im Glas präsentiert sich der Collefrisio Appassimento Rosso mit einer tiefen, rubinroten Farbe und einer klaren, undurchsichtigen Textur. Beim Schwenken zeigt er eine hohe Viskosität und bildet am Rand des Glases einen leichten Purpurschimmer.In der Nase entfaltet der Wein ein komplexes und intensives Bouquet, das von reifen dunklen Beeren wie Schwarzen Johannisbeeren, Brombeeren und Kirschen dominiert wird. Diese werden begleitet von würzigen Noten wie Vanille, Schokolade, Tabak und Zedernholz sowie einem Hauch von Lakritz.Am Gaumen ist der Collefrisio Appassimento Rosso vollmundig und ausgewogen, mit gut integrierten Tanninen und einer feinen Säurestruktur. Die fruchtigen Aromen kommen hier ebenfalls zum Ausdruck und werden von Noten von Pfeffer, Zimt und Nelken begleitet. Im Abgang zeigt sich der Wein lang und anhaltend, mit einem angenehmen Nachgeschmack von dunklen Früchten und Gewürzen.

Content: 0.75 litre (€17.53* / 1 litre)

From €13.15*
Bodegas Morca Godina Garnacha DO
Mit der Bodegas Morca möchte die Familie Gil die besonderen Qualitäten der Rebsorte Garnacha voll zur Entfaltung bringen. Der Bodegas Morca Godina ist ein eindrucksvolles Beispiel dafür, wie exzellent die Rotweine aus der D.O. Campo de Borja sind. Das zeigt auch die Prämierung mit Gold beim internationalen Weinwettbewerb Mundus Vini. Der spanische Rotwein duftet verführerisch vielschichtig nach Kirschen und reifen Pflaumen, wunderbar harmonierend mit Noten von Lakritz, Zedernholz und einer schönen Würze. Subtile Eichennoten runden den Duftstrauß ab. Am Gaumen ist der Godina trocken und konzentriert fruchtbetont, mit samtigen, perfekt eingebundenen Tanninen und einer großen Länge. Der elegante, finessenreiche spanische Rotwein reifte für 15 Monate in französischen Eichenfässern. Genießen Sie den Bodegas Morca Godina bei einer Trinktemperatur von 16 bis 18 Grad. Der tief rubinrote Garnacha passt perfekt zu rotem Fleisch, Wild oder zu deftigen Eintöpfen. Auch zu dunkler Schokolade ein Hochgenuss.

Content: 0.75 litre (€27.87* / 1 litre)

€20.90*
bottle