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Bodegas Morca Godina Garnacha DO

Mit der Bodegas Morca möchte die Familie Gil die besonderen Qualitäten der Rebsorte Garnacha voll zur Entfaltung bringen. Der Bodegas Morca Godina ist ein eindrucksvolles Beispiel dafür, wie exzellent die Rotweine aus der D.O. Campo de Borja sind. Das zeigt auch die Prämierung mit Gold beim internationalen Weinwettbewerb Mundus Vini.

Der spanische Rotwein duftet verführerisch vielschichtig nach Kirschen und reifen Pflaumen, wunderbar harmonierend mit Noten von Lakritz, Zedernholz und einer schönen Würze. Subtile Eichennoten runden den Duftstrauß ab. Am Gaumen ist der Godina trocken und konzentriert fruchtbetont, mit samtigen, perfekt eingebundenen Tanninen und einer großen Länge.

Der elegante, finessenreiche spanische Rotwein reifte für 15 Monate in französischen Eichenfässern. Genießen Sie den Bodegas Morca Godina bei einer Trinktemperatur von 16 bis 18 Grad. Der tief rubinrote Garnacha passt perfekt zu rotem Fleisch, Wild oder zu deftigen Eintöpfen. Auch zu dunkler Schokolade ein Hochgenuss.

Wine type:
Red wine
Taste:
trocken
Vintage:
2022
Ageing Potential:
2030
Region:
Campo de Borja
Country:
Spain
Vineyard/Brand :
Grape variety:
Vegan:
Alcohol content:
15,0  % by volume
Recommended drinking temperature:
16-18 °C
Filling quantity:
0,75 litres
Allergen:
contains Sulfite
Caloric value per 100 ml:
368 kJ / 88 kcal
Ingredients:
GTIN/EAN:
8437012278769
Bottler:
Bodegas Morca S.L
Carretera del Santuario
50540 Borja Zaragoza
Spanien
Bodegas Morca

Product recommendation

Morca Bodegas Morca DO
The Morca Garnacha from Bodegas Morca is an expressive red wine from the D.O. Campo de Borja, made from 100% Garnacha grapes.With Bodegas Morca, the Gil family has set itself the task of bringing out the full potential of the Garnacha grape variety. With creations such as Morca, they have succeeded impressively. This Spanish red wine is a small feast for the senses.The pure Garnacha has an intense and phenomenally multi-faceted aroma of plums, black cherries and cassis. There are also notes of licorice, eucalyptus and pepper that enrich the bouquet. Nuances of vanilla, coffee and smoke round off the bouquet.The Morca is dry and incredibly powerful on the palate. The red wine from the D.O. Campo de Borja has a backbone of ripe, supple tannins, a very good balance and an impressive length. Finishes with fine aromas of chocolate.This Garnacha from Bodegas Morca matured for 20 months in French barriques. Enjoy this red wine from Spain at a drinking temperature of 16 degrees. We recommend decanting it one hour before drinking. A great accompaniment to old, matured cheese or lamb.

Content: 0.75 litre (€49.20* / 1 litre)

€36.90*
bottle
Roda Sela
The Roda Sela has a deep, red colour with bluish red hues throughout.In the nose there is a very expressive red fruit bouquet, especially ripe red cherry, with a nutty edge reminiscent of almonds and broken cherry bones. The wine is medium bodied, with scant presence of the oak adding to the feeling of lightness and freshness it provides.On the palate it is silky smooth, medium bodied, very fresh, well textured with no troughs. The oak is hardly evident, with round, well integrated tannins, giving way to a lingering finish of seasoned red fruits that make it light and fresh.  In this case Iadding youth and freshness to the depth and ripeness of the seasoned fruit so prevalent in this vintage.

Content: 0.75 litre (€29.20* / 1 litre)

€21.90*
bottle
Marques de Murrieta Reserva Rioja DOCa
Das komplexe Bouquet des Marques de Murrieta Reserva Rioja vereint Noten von Kirschen, Waldbeeren und reifen Pflaumen, die im Zusammenspiel mit Nuancen von Eukalyptus und einer delikaten Würze (Lakritz, Vanille, aber auch exotische Noten) einen eindrucksvollen Duftstrauß ergeben.Am Gaumen ist der hochwertige Rotwein aus der Rioja trocken und rund mit perfekt integrierten Tanninen und einer wunderbaren Intensität an Aromen. Genießerinnen und Genießer können sich auf Aromen von dunklen Beeren, Kirschen und Blutorange freuen, dazu schöne Anklänge von Wildblumen, Veilchen und Minze.Luis Gutiérrez vergibt für den tiefpurpur schimmernden Marques de Murrieta Reserva Rioja in Robert Parker’s Wine Advocate 93-94 Punkte. „Die Trauben für diese Cuvée wurden Ende September geerntet, in Richtung mehr Finesse und Subtilität gehend, kombiniert mit der natürlichen Kraft“, schreibt der Weinkritiker. Die Assemblage aus Tempranillo, Graciano, Mazuelo und Garnacha reifte für 16 Monate in 225-Liter-Fässern aus amerikanischer Eiche.Genießen Sie diesen spanischen Rotwein der Extraklasse bei einer Trinktemperatur von 15 bis 17 Grad. Wenn Sie den Wein eher jung trinken, empfehlen wir, den Marques de Murrieta Reserva Rioja zu dekantieren.

Content: 0.75 litre (€31.33* / 1 litre)

€23.50*
bottle
Pagos del Moncayo Prados Coleccion Garnacha DO
Hier hat die Familie Aibar Weingärten mit Garnacha und Syrah bestockt. In diesem reinsortigen Garnacha finden nur die besten Trauben Eingang. Das Weingut arbeitet biodynamisch und legt sich eine enge Ertragskontrolle selbst auf. So finden sich in der Regel nur 50% der Trauben aus den Weinbergen im Wein wieder. Das gewährleistet eine maximale Qualität des verbleibenden Traubenmaterials. Die Farbe ist purpurrot und der Duft sortentypisch nach dunklen Kirschen, Kaffee und Pfeffer. Am Gaumen fruchtig frisch, ja sogar leicht kühl, aber wunderbar stoffig und kraftvoll. Durch den 10-monatigen Ausbau in französischen und amerikanischen Holzfässern erhält der Prados Coleccion Garnacha eine würzige Note von Vanille und Kaffee. Der Wein ist hervorragend ausgewogen und komplex. Die runden Tannine begleiten den Abgang sanft.Dieser großartige Pagos del Moncayo Prados Coleccion Garnacha passt sehr schön zu Pasta mit Tomatensoße oder kräftigen Eintöpfen.

Content: 0.75 litre (€20.20* / 1 litre)

From €15.15*
Pagos del Moncayo Prados Fusion Garnacha Syrah DO
Die ausschließlich vom Weingut angebauten Rebsorten Garnacha und Syrah finden auch in diesem Wein Verwendung. Das besondere ist unter anderem, dass die Trauben ausschließlich mit nackten Füßen gestampft werden. Maschinen kommen also bei der Pressung der Trauben nicht zum Einsatz. Nur etwa 50% der Trauben aus dem Weinberg gelangen in den Wein, eine extreme Selektion also, die nur von Hand vorgenommen wird.Das ergibt einen tiefdunklen, fast schwarzen Farbton im Glas. In der Nase beherrschen Noten von reifen Beeren, Lakritz, Rosmarin, Thymian und Lavendel den Duft.  Am Gaumen prägt volle Frucht und Saftigkeit den charakteristischen Prados Fusion. Ein aufgeschlossener und offener Wein mit runden Tanninen und einem seidigen Abgang, der zum Weitertrinken einlädt.Servieren Sie den Pagos del Moncayo Prados Fusion zu gegrilltem Fleisch oder Wurstwaren. Ein Genuss auch zu klassischer spanischer Küche wie Paella oder Tapas aller Art.

Content: 0.75 litre (€14.00* / 1 litre)

From €10.50*

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Biscardo Enigma Appassimento Sangiovese Rubicone IGT
An seinem auffallenden Etikett ist der Mabis Biscardo Enigma Appassimento Sangiovese Rubicone IGT erkennbar. Enigma (dt. rätselhaft) hat das italienische Weingut Mabis seinen Appassimento benannt. Unter Leitung der Familie Biscardo und einigen Landwirtschaftsbetrieben der Emilia-Romagna wurde der Rotwein mit dem Hinweis an alle Weingenießer und Appassimento Liebhaber erschaffen, diesen mystischen Wein mit geweckter Neugier zu entdecken.Die Sangiovese Trauben, aus denen der Rotwein gekeltert wird, werden im Spätherbst von Hand geerntet. Die Beeren sind zu diesem Zeitpunkt teilweise getrocknet. Um den Früchten weiterhin Wasser zu entziehen, sodass Zucker und Extrakt konzentrierter werden, wird das Trocknungsverfahren fortgefahren. Ende Dezember erfolgt eine langsame Mazeration bei kontrollierten und niedrigen Temperaturen. Bis zum März reift der Wein auf der Hefe, wovon 30% in Eichenfässern. Wie der Name des Weins und das Herstellungsverfahren uns verraten, wird der Enigma nach dem Appassimentoverfahren vinifiziert.Der intensiv schwarze Mabis Biscardo Enigma Appassimento Sangiovese Rubicone IGT verführt mit harmonischen Aromen von roten Früchten und schwarzen Beeren. Die Sinne nehmen einen gut balancierten Wein mit weichen und süßen Tanninen wahr.

Content: 0.75 litre (€20.33* / 1 litre)

From €15.25*
Mea Culpa Vino Rosso
‘Mea Culpa’ means ‘my fault’. Mario Minini from the Cantine Minini estate used this expression ironically to name his outstanding red wine. In his opinion, he created the best cuvée that can be made using the Appassimento method.The Mea Culpa Vino Rosso in an extraordinary wine in all respects. The Primitivo, Shiraz and Merlot grapes for the Appassimento cuvée come from two very different wine-growing regions in Italy. The Primitivo grapes come from Apulia, of course, while the Shiraz and Merlot grapes come from Sicily, wonderfully uniting to create this excellent blend. The responsible wine-maker Mario Minini and his team of oenologists worked on the optimal composition of this blend for a long time. The result is a medium-dry red wine, offering an abundance of aromas on the nose.Fine notes of chocolate, nuances of tobacco and strong fruit aromas of blackberries, strawberries and dark cherries unite with notes of mocha and vanilla. On the palate, the wine shows a vivid acidity and a fine tannin structure. The full but elegant body has an exquisite structure. Due to the ageing in 225-litre oak casks made of French oak, the Mea Culpa Vino Rosso offers notes of vanilla and tobacco in its finish.It is an ideal accompaniment to meals. It goes beautifully with gnocchi or homemade spaetzle with beef roulade and cabbage vegetables.Enjoy this Primitivo from Sicily at a drinking temperature of 16-18 °C (46.4-50.0 °F).

Content: 0.75 litre (€17.67* / 1 litre)

From €13.25*
Tenuta Antonini 24 Carati Rosso
24k: The purest gold possible. The fact that Tenuta Antonini, a renowned winery in Abruzzo, has decided to call their creation from Montepulciano and Merlot Tenuta Antonini 24 Carati says something about the quality of this Italian red wine.The winery selects only the best and perfectly ripe grapes from its locations in the province of Teramo in meticulous hand-picking. The growing areas in the municipality of Ancarano, between the Adriatic coast in the east and the nearby mountain ranges of Gran Sasso and Monti della Laga in the west, offer ideal climatic conditions and soils, so that grapes of exceptional quality can mature.The Tenuta Antonini 24 Carati has an intense, deep ruby ​​red colour. The red wine from central Italy smells wonderfully complex of plums and cherries, which create a harmonious interplay with notes of tobacco and vanilla. There is also a subtle spice. On the palate, the wine made from Montepulciano grapes is dry, full-bodied and soft. Present, masterfully integrated tannins complete the taste experience.Part of the red wine is aged in large American and French oak barrels for 12 months before the Tenuta Antonini 24 Carati is assembled and bottled, where it matures for a further month. An outstanding wine that the makers of the winery see as an ideal gift for special occasions or as a reward for yourself when you have reached important milestones and want to enjoy what you have achieved in a small group.Discover the 24 Carati at a drinking temperature between 18 and 20 degrees, so that the dry red wine can fully develop its scents and intense aromas. It is a perfect accompaniment to red meat or game dishes.Award vintage 2019:98 points - Luca Maroni 

Content: 0.75 litre (€16.67* / 1 litre)

From €12.50*
Pagos del Moncayo Prados Coleccion Garnacha DO
Hier hat die Familie Aibar Weingärten mit Garnacha und Syrah bestockt. In diesem reinsortigen Garnacha finden nur die besten Trauben Eingang. Das Weingut arbeitet biodynamisch und legt sich eine enge Ertragskontrolle selbst auf. So finden sich in der Regel nur 50% der Trauben aus den Weinbergen im Wein wieder. Das gewährleistet eine maximale Qualität des verbleibenden Traubenmaterials. Die Farbe ist purpurrot und der Duft sortentypisch nach dunklen Kirschen, Kaffee und Pfeffer. Am Gaumen fruchtig frisch, ja sogar leicht kühl, aber wunderbar stoffig und kraftvoll. Durch den 10-monatigen Ausbau in französischen und amerikanischen Holzfässern erhält der Prados Coleccion Garnacha eine würzige Note von Vanille und Kaffee. Der Wein ist hervorragend ausgewogen und komplex. Die runden Tannine begleiten den Abgang sanft.Dieser großartige Pagos del Moncayo Prados Coleccion Garnacha passt sehr schön zu Pasta mit Tomatensoße oder kräftigen Eintöpfen.

Content: 0.75 litre (€20.20* / 1 litre)

From €15.15*
Luis Canas Seleccion de la Familia Reserva Rioja DOCa
This expressive Luis Canas Seleccion de la Familia Reserva Rioja DOCa is intense and very complex on the nose. It shows aromas of ripe black fruit and vanilla with spicy and earthy nuances. On the palate, this Rioja wine has a full body with notes of licorice and dark chocolate. It is powerful and lively with a long finish.The deep cherry-red Luis Canas Seleccion de la Familia Reserva Rioja DOCa matures for 20 months, 50% in French and 50% in American barrels. The grapes undergo a strict selection process and only the best berries from the 45-year-old vines are used.Serve this red wine with beef or game dishes.

Content: 0.75 litre (€29.20* / 1 litre)

€21.90*
bottle
Farnese Edizione Cinque Autoctoni VDT 23
The strong, aromatic red wine Farnese Edizione Cinque Autoctoni surprises with its hearty bouquet and very characterful notes of chocolate and espresso. Well tempered, it is irresistible with hearty dishes such as game and meat. Let this "jack of all trades" convince you.The dry red wine Farnese Edizione Cinque Autoctoni is a marvel of aromas, as the multifaceted bouquet of the deep dark red wine, which sometimes shimmers dark purple or even black, unfolds as soon as the bottle is opened. Aromas of dark fruits such as morello cherries, blackberries, cassis, plums, elderberries and raspberries rise to the nose, accentuated by caramel, mocha, dark chocolate and pepper. If you delve further into this multi-faceted bouquet, you will recognize hints of leather and cedar wood.The extraordinary flavor composition unfolds fully with the first sip. Now it is boiled berries, espresso aromas and the sweet nuance of vanilla that delight the tongue. This unusual red wine from the Italian winery Farnese Vini was made from the grape varieties Montepulciano, Primitivo, Sangiovese, Negroamaro and Malvasia Nera. After fermentation, the wine matured separately for 12 months in barriques. Of this, 60% was in American oak and the rest in French oak.It is best enjoyed at a drinking temperature between 18 and 20 °C and with hearty dishes such as game, red meat, spicy cheeses and rich sauces.This is the 2021 vintage in a special edition from 2023.

Content: 0.75 litre (€28.67* / 1 litre)

€21.50*
bottle