Skip to main content Skip to search Skip to main navigation

Torremilanos Crianza Ribera del Duero DO

The bouquet of the Torremilanos Crianza is intensely fruity. The creation of 95% Tempranillo and 5% Cabernet Sauvignon combines multi-faceted notes of black cherries, blueberries, currants, blackberries and plums. This impressive bouquet is complemented by notes of nut chocolate and nuances of roasted meat as well as thyme and lavender.

On the palate, this red wine from the Ribera del Duero region is velvety and juicy, with a stimulating minerality and freshness. The aromas are also intense here. It includes aromas of mocha bean and smoke, as well as intense fruitiness and a slightly exotic spiciness.

The ruby red wine matured for 24 months in American and French oak barrels. The Peñalba Lopez family, owners of Finca Torremilanos, own a cooperage and traditionally make the barrels themselves. The wood is toasted in-house. The great spiciness, the great harmony and the characteristic smoky notes of the Torremilanos creations are also due to this craftsmanship.

The Torremilanos Crianza will continue to be a delight until 2031. Enjoy the Tempranillo produced in organic viticulture at a drinking temperature of 15 to 17 degrees. This red wine from the north of Spain is the perfect accompaniment to suckling pig and classic meatballs. This Crianza from the Ribera del Duero region also goes very well with a cheese platter.&nbsp

Wine type:
Red wine
Taste:
dry
Vintage:
2020
Ageing Potential:
2033
Region:
Ribera del Duero
Country:
Spain
Vineyard/Brand :
Grape variety:
Organic product:
Alcohol content:
14,5  % by volume
Recommended drinking temperature:
15-17 °C
Filling quantity:
0,75 litres
Allergen:
contains sulfites
Ingredients:
GTIN/EAN:
8413202001096
Bottler:
Bodega Torremilanos
Jardines de Don Diego 4, 5°A
09400 Aranda de Duero (Burgos)
Spanien
GTIN/EAN:
8413202001096
Torremilanos

Product recommendation

Tinto Pesquera Reserva
Die Familia Fernández Rivera ist geradezu ein Synonym für hochwertigen Tempranillo-Genuss aus der Ribera del Duero-Region im Norden Spaniens. Der Pesquera hat das Weingut und mit ihm die Anbauregion in der Weinwelt berühmt gemacht. Wer eine Flasche des Familia Fernández Rivera Tinto Pesquera Reserva öffnet, darf sich also auf einen exzellenten spanischen Rotwein freuen.Der tief rubinrote Tempranillo duftet herrlich facettenreich nach roten und dunkeln Früchten wie Pflaumen, Brombeeren, Kirschen und Granatäpfeln. Hinzu kommt eine eindrucksvoll vielfältige Würze. Noten von Lakritz, Zimt, Tabak sowie von Unterholz, Rosmarin und Zartbitterschokolade ergeben einen faszinierenden Duftstrauß. Der Guía Peñín erkennt im Bouquet auch Nuancen von Weihrauch.Am Gaumen ist der Familia Fernández Rivera Tinto Pesquera Reserva trocken und bemerkenswert samtig weich. Die prägenden Tannine sind meisterhaft eingebunden. Der Tempranillo besitzt viel Körper, Struktur und eine große Eleganz. Das Finale mit seiner fruchtbetonten, komplexen Aromentiefe klingt lange nach.Mindestens 14 Monate reifte der Pesquera Reserva in 225-Liter-Fässern aus amerikanischer Eiche. Servieren Sie den Wein bei einer Temperatur von 16 bis 18 Grad. Unsere Empfehlung: Dekantieren Sie den Tempranillo 30 Minuten vor dem Genuss. Er ist ein perfekter Begleiter zu einem hochwertigen Rinderfilet oder zu einem Lammbraten. Auch zu reifem Käse eine sehr gute Wahl. 

Content: 0.75 litre (€50.53* / 1 litre)

€37.90*
bottle
Protos 27 Tinto DO
Der Protos 27 Tinto ist ein Jubiläumswein. Die Bodegas Protos feiert damit ihr 90-jähriges Bestehen. Im Jahre 1927 wagten es 11 Weinbauern Reben in der damals noch völlig als unwirklich und ungeeigneten Region Ribera del Duero zu pflanzen und ein Weingut zu gründen. Sie nannten es Bodega Ribera Duero. Erst 55 Jahre später gab man die Bezeichnung des Weingutes ab um der Gründung der DO Ribera del Duero den Weg freizumachen. Da man als erstes Weingut ansässig war, lag wohl nichts näher als sich aus dem Griechischen kommend Protos, „der Erste“ zukünftig zu benennen.Mit dem ersten Jahrgang 2014 würdigt man die Arbeit der Gründer. Durch den Einsatz eigens entwickelter Hefen aus eigener Forschung geht man mit diesem Wein neue Wege. Mit dem Ausstatten eines Retro-Etiketts und des modernen Ausbaus des Weins verbindet man Tradition und Moderne auf eindrucksvolle Weise.Die Trauben für den Protos 27 Tinto stammen von teils 70 Jahre alten Tempranillo Rebstöcken. Neben der  alkoholischen Gärung bei 25 Grad Celsius fand eine malolaktische Gärung in neuen französischen Eichenfässern statt. Der Wein wurde dann einer 16-monatigen Reifung in neuen französischen Fässern und einer 12-monatigen Flaschenreifung unterzogen.In der Nase findet man viel Frucht von schwarzer Himbeere, Brombeere und Kirscharomen. Kakao und Tabaknoten beeindrucken ebenso wie Vanille und Schokolade. Am Gaumen viel Kraft, Komplexität, Eleganz und Balance. Die fein eingebundenen Tannine lassen den Wein frisch und cremig wirken. Das harmonische Zusammenspiel aller Komponenten macht die Einzigartigkeit dieses Weins aus.Genießen Sie den Protos 27 Tinto zu Grillfleisch aller Art. Er ist auch ein hervorragender Begleiter für deftige Eintöpfe oder solo für einen entspannten Fernsehabend.

Content: 0.75 litre (€34.00* / 1 litre)

€25.50*
bottle
Preludio de Sei Solo DO
Die Reben, alles Tempranillo, waren bereits über 60 Jahre alt und das garantiert bis heute Trauben von enormer Konzentration. Javier Zaccagnini ist großer Verehrer des Komponisten Johann Sebastian Bach. Aus dem Titel einer Sonate vom Selbigen leitete Javier den Namen für sein Projekt und die Weine her. Der Erstwein nennt sich schlicht Sei Solo und für seinen Zweitwein hat er sich ebenfalls eines Begriffes aus der klassischen Musikwelt, nämlich Preludio, was so viel wie Auftakt bedeutet, bedient. Preludio Sei Solo ist also der „Startwein“ von Javier Zaccagnini. Dieser Rotwein vermittelt bereits die außergewöhnliche Art seiner Weine. Weine voller Kraft und Eleganz, die mit viel Finesse ausgestattet sind.Die Farbe des Preludio de Sei Solo strahlt purpurrot. Die Nase beeindruckt durch intensive rote und schwarze Fruchtnoten. Die Bandbreite reicht von Kirsche, über Brombeere bis hin zu Pflaume. Dazu kommen feine Tabaknoten. Am Gaumen zeigt sich der Rotwein fleischig mit seidigen Tanninen und strammer Struktur. Der Körper ist saftig und tief komplex. Herrliche Kräuter- und Gewürznoten umspülen raffiniert die Zunge. Ein Wein mit sehr gutem Lagerungspotential, der jedoch bereits jetzt viel Freude bereitet.Probieren Sie den Preludio de Sei Solo zu Rinderbraten oder einfach zu einer Gemüselasagne.

Content: 0.75 litre (€37.20* / 1 litre)

€27.90*
bottle
Pago de los Capellanes Reserva
Reife Kirschen und Cassis finden sich zusammen mit delikaten Vanille- und Lakritznoten im Bouquet dieses 18 Monate im Barrique gereiften Reservas wieder.

Content: 0.75 litre (€54.53* / 1 litre)

€40.90*
bottle

Cutsomers also bought

Bodegas Mas Alta Els Pics Priorat DOCa
Els Pics Priorat can probably be described as an entry-level wine into the world of Bodegas Mas Alta. However, anyone who can boast such qualities as an introduction to the wine world of Bodegas Mas Alta will leave connoisseurs amazed at what is yet to come. The highly talented French winemakers Philippe Cambie and Michel Tardieu, who are behind Els Pics Priorat, have created a cuvée that leaves little to be desired. 91 points from Guía Peñín, Spain's most important wine guide, and 90 points in Robert Parker's Wine Advocate speak for themselves.The Spanish red wine from the slate-dominated Priorat region has a seductive aroma of red (raspberries) and, over time, increasingly black berries and figs. This bouquet is enriched by a pleasant spiciness (Mediterranean herbs) and nuances of cocoa and buttered toast. There is also a minerality characterized by slate.On the palate, the impenetrable ruby red Bodegas Mas Alta Els Pics is dry and balanced with an impressive emphasis on fruit. Ripe cherries, nuances of vanilla and the wonderfully integrated wood notes create an enjoyable interplay that is perfectly rounded off by an underlying minerality. "Powerful (15% alcohol) with moderate and integrated oak and a fruit-driven personality, accessible and easy to drink with its powerful personality", says Luis Gutiérrez in the Wine Advocate.Enjoy this Spanish cuvée from Priorat in the north-west of the country at a drinking temperature of 15 to 17 degrees, or slightly chilled at 13 to 15 degrees in summer. This all-rounder is an ideal accompaniment to high-quality grilled meat, suckling pig or traditional meatballs.

Content: 0.75 litre (€23.87* / 1 litre)

€17.90*
bottle
Warwick Professor Black Pitch Black
The Professor Black Pitch Black produced by the South African Warwick winery unites the famous Bordeaux grape varieties Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Petit Verdot and Malbec with the Cinsault grape variety that is very common in South Africa. This combination might seem unusual, but it creates a very special red wine. The Cinsault grapes give this wine a pungent freshness and vividness. The Warwick Professor Black Pitch Black has an enticing bouquet hinting of currants, paprika, vanilla and fresh cedar. On the palate, it offers expressive earthy aromas and notes of various spices. Due to the 18 months of ageing in French oak casks, the wine shows lots of extract and depth. Its fruity aromas of plums and raspberries are impressive, while the finish is extremely concentrated and long-lasting. The Professor Black Pitch Black can already be enjoyed now if you give it some time to breathe before you drink it. However, it will be a real delight over the next ten years as well.The wine is an excellent accompaniment to a classic pork roast, roast leg of lamb or a juicy steak.

Content: 0.75 litre (€23.00* / 1 litre)

€17.25*
bottle
Masca del Tacco Susumaniello Puglia Rosso IGP
The Masca del Tacco Susumaniello is an example of exceptional Apulian viticulture. Both the autochthonous Susumaniello grape variety and the particular soils consisting of red earths rich in organic substances contribute to this extraordinary taste experience. After meticulous harvesting by hand and gentle pressing, the grapes matured in steel tanks and wooden casks of different fills.The Masca del Tacco Susumaniello is a dark ruby-red in the glass with violet glints. On the nose, it offers nuances of bilberries and other ripe red fruit, underpinned by light notes of wood and aromas of red blossoms. On the palate, the wine shows noticeable roast aromas and notes of aromatic herbs. It is powerful yet elegant, with ripe tannins. Its freshness and fruitiness make this wine a sustained taste experience. The versatile Masca del Tacco Susumaniello goes beautifully with starters with fish or mushrooms. It is also a good accompaniment to barbeque.

Content: 0.75 litre (€15.33* / 1 litre)

From €11.50*
Meerlust Rubicon
Very deep, youthfull colour, intense almost purple hue. Very classic Rubicon nose with violets, ripe plum, cedarwood and intense spiceynesss. Still very young but brooding, promising further maturation potential. The palate is full bodied, structured but packed with fresh dark fruit and rounded, linear tannins.

Content: 0.75 litre (€41.20* / 1 litre)

From €30.90*
Tinto Pesquera Reserva
Die Familia Fernández Rivera ist geradezu ein Synonym für hochwertigen Tempranillo-Genuss aus der Ribera del Duero-Region im Norden Spaniens. Der Pesquera hat das Weingut und mit ihm die Anbauregion in der Weinwelt berühmt gemacht. Wer eine Flasche des Familia Fernández Rivera Tinto Pesquera Reserva öffnet, darf sich also auf einen exzellenten spanischen Rotwein freuen.Der tief rubinrote Tempranillo duftet herrlich facettenreich nach roten und dunkeln Früchten wie Pflaumen, Brombeeren, Kirschen und Granatäpfeln. Hinzu kommt eine eindrucksvoll vielfältige Würze. Noten von Lakritz, Zimt, Tabak sowie von Unterholz, Rosmarin und Zartbitterschokolade ergeben einen faszinierenden Duftstrauß. Der Guía Peñín erkennt im Bouquet auch Nuancen von Weihrauch.Am Gaumen ist der Familia Fernández Rivera Tinto Pesquera Reserva trocken und bemerkenswert samtig weich. Die prägenden Tannine sind meisterhaft eingebunden. Der Tempranillo besitzt viel Körper, Struktur und eine große Eleganz. Das Finale mit seiner fruchtbetonten, komplexen Aromentiefe klingt lange nach.Mindestens 14 Monate reifte der Pesquera Reserva in 225-Liter-Fässern aus amerikanischer Eiche. Servieren Sie den Wein bei einer Temperatur von 16 bis 18 Grad. Unsere Empfehlung: Dekantieren Sie den Tempranillo 30 Minuten vor dem Genuss. Er ist ein perfekter Begleiter zu einem hochwertigen Rinderfilet oder zu einem Lammbraten. Auch zu reifem Käse eine sehr gute Wahl. 

Content: 0.75 litre (€50.53* / 1 litre)

€37.90*
bottle
Jean Bousquet Grande Reserve Malbec
The Grande Reserve Malbec from organic cultivation has a dense purple, almost black color, typical of the top quality of Argentinian Malbec. Intense aromas are reminiscent of ripe red berries, plums, blackcurrants, black pepper, with notes of candied fruit and jam. Subtle notes of chocolate, coffee and nuts result from the long maturation in new French oak barrels. Silky and soft on the palate, with round tannins and notes of blackberries, spices and truffles. This aromatic complexity creates an exquisite finish.This red wine matures for 12 months in new French oak barrels and at least 12 months in the bottle.This Argentinian wine goes well with roasted meat, cheese and chocolate desserts. The wine can also be stored for 8 to 10 years without any problems.

Content: 0.75 litre (€26.00* / 1 litre)

€19.50*
bottle