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Plaisir de Merle Cabernet Sauvignon

94 Punkte und damit 4,5 von 5 Sternen von Malu Lambert in John Platter’s Wine Guide: Der Plaisir de Merle Cabernet Sauvignon 2019 ist ein meisterhafter Cabernet aus Südafrika. Auch beim International Wine & Spirit Competition (IWSC) waren die Jurorinnen und Juroren begeistert, verliehen 95 Punkte und damit Gold für den Rotwein aus der Paarl-Region.

Das Bouquet des Plaisir de Merle Cabernet Sauvignon 2019 ist intensiv fesselnd. Noten von Brombeeren, dunkler Schokolade, Zedernholz sowie süßer Vanille harmonieren perfekt und ergeben einen eindrucksvollen Duftstrauß. Malu Lambert erkennt prägende Noten von Cassis und Broombeere sowie eine tolle Würze.

Am Gaumen trocken und mit merklichen, aber gekonnt integrierten Tanninen. Ein Musterbeispiel für einen Cabernet aus Südafrika. Das Finale, fein unterlegt von einer fruchtigen Süße, klingt länger nach.

Etwa anderthalb Jahre reifte der Cabernet Sauvignon 2019 in französischem Eichenholz. Genießen Sie den Rotwein vom Kap bei einer Trinktemperatur von 16 bis 18 Grad. Er ist ein perfekter Begleiter von dunklem Fleisch, etwa einem hochwertigen Rindersteak.


Wine type:
Red wine
Taste:
dry
Vintage:
2019
Ageing Potential:
2028
Region:
Paarl
Country:
South Africa
Vineyard/Brand :
Grape variety:
Alcohol content:
14,5  % by volume
Total acidity:
5,4 g/l
Residual sugar:
3,1 g/l
pH:
3,76
Recommended drinking temperature:
16-18 °C
Filling quantity:
0,75 litres
Allergen:
contains sulfites
GTIN/EAN:
6001452475105
Importeur/Abfüller:
CS International Wine Depot GmbH
Drosselweg 9
26871 Papenburg
Deutschland
Plaisir de Merle

Product recommendation

Plaisir de Merle Chardonnay
Gold bei den Veritas Wine Awards, Südafrikas prestigeträchtigster Weinwettbewerb: Der Plaisir de Merle Chardonnay ist ein eindrucksvolles Geschmackserlebnis – ein im Eichenholz ausgebauter südafrikanischer Weißwein, der einfach Spaß macht.Im Glas leuchtet der Weißwein aus der Paarl-Region strohfarben mit grünem Schimmer. Er duftet herrlich anregend nach Zitronenkonfitüre und Melba-Toast, tropischen Früchten und gerösteten Nüssen.Am Gaumen ist der Plaisir de Merle Chardonnay trocken, wunderbar weich und frisch sowie herrlich aromatisch. Aromen von Feuerstein, weißer Birne und getrockneten Aprikosen ergeben ein köstliches Zusammenspiel, gekrönt von einem süßlichen, vollen Abgang.

Content: 0.75 litre (€19.87* / 1 litre)

€14.90*
bottle
Plaisir de Merle Grand Plaisir
John Platter's Wine Guide awarded the Grand Plaisir 93 points. The wonderful blend from the Plaisir de Merle wine estate is a composition by winemaker Niel Bester from the grape varieties Cabernet Sauvignon (59%), Cabernet Franc (20%), Malbec (12%) and Petit Verdot (9%).This South African red wine shines in the glass in a powerful ruby red colour. The bouquet is stimulatingly multi-faceted. Notes of blackcurrants, blackberries, mulberries and plums interact harmoniously with hints of cedar wood and dried herbs, as well as subtle nuances of cocoa and coffee. ‘Spice & graphite notes share the limelight with elegant fruit, dark chocolate, even dried herbs,’ writes Christine Rudman in Platter's Wine Guide.On the palate, the Grand Plaisir is dry, wonderfully clear and full-bodied. With an engaging aroma of ripe cherries, blueberries, plums and apricots. There is also a fine spiciness and velvety, perfectly integrated tannins. Rudman writes of a ‘tannin backbone that is enveloped by the juicy fruit’ and gives the Grand Plaisir greater ageing potential (ten years and even beyond).The red wine from the Paarl region matured for 18 months in new French oak barrels. After blending, it matured for a further 6 months in third-fill oak barrels. Enjoy Plaisir de Merle's flagship wine with a high-quality Wagyu Denver steak, for example with chimichurri, the Argentinian sauce. But it is also the perfect companion for the end of the day when drunk on its own.

Content: 0.75 litre (€39.87* / 1 litre)

€29.90*
bottle
Plaisir de Merle Methode Cap Classique (MCC) Brut
Plaisier de Merle Méthode Cap Classique (MCC) Brut ist der Schaumwein aus Südafrika, der sich international längst einen Namen gemacht hat und genau wie ein Champagner oder Sekt festliche Anlässe veredelt. Der Plaisir de Merle Méthode Cap Classique Brut ist ein wundervoller Botschafter der prickelnden Geschmackserlebnisse vom Kap.        Der nach klassischer französischer Tradition hergestellte Schaumwein ist eine Komposition aus Chardonnay, Pinot Noir und Meunier. Im Glas strahlt der MCC von Plaisir de Merle in einem hellen Strohgelb mit feiner Perlage.Der Méthode Cap Classique Brut duftet anregend nach grünem Apfel, Grapefruit, Zitrone und Birne sowie feinen Hefe-Noten. Am Gaumen ist der südafrikanische Schaumwein trocken, mit einem angenehm weichen Mundgefühl und einer lebhaften Frische. Die aromatische Komplexität ist eindrucksvoll. Aromen von Zitrusfrüchten, Brioche und wieder knackigem, grünem Apfel ergeben ein köstliches Zusammenspiel, unterlegt mit Nuancen von Feuerstein. Das Finale hallt noch länger nach.Dieser MCC ist schon jetzt ein Hochgenuss, wird sich in den kommenden fünf bis sieben Jahren aber auch noch sehr gut entwickeln. Genießen Sie die Kreation von Niel Bester, Winemaker von Plaisir de Merle, zu Austern oder zu Jakobsmuscheln mit Zitronenbutter und Pasta. Auch solo getrunken, natürlich gut gekühlt, eine absolute Empfehlung.

Content: 0.75 litre (€24.67* / 1 litre)

€18.50*
bottle
Plaisir de Merle Estate Red
A red wine from South Africa that is simply fun and a perfect companion for carefree hours: the Plaisir de Merle Estate Red is a blend of Shiraz, Cabernet Sauvignon, Malbec, Pinot Noir and Cabernet Franc. The blend matured for around one and a half years in French (70%) and American (30%) oak.The result is a small feast for the senses: Petit Plaisir smells of ripe cherries, blackberries, dark plums and blackcurrants. There are also nuances of raspberry, dark chocolate and vanilla.On the palate, this South African ruby red wine from the Paarl region is dry, aromatic and wonderfully smooth, with firm, velvety tannins. The finish is lingering, with a pleasant aftertaste of ripe plums.Enjoy this creation from the Plaisir de Merle winery at a drinking temperature of 16 to 18 degrees. The blend is a fantastic accompaniment to a gently cooked beef steak with herb butter.

Content: 0.75 litre (€18.60* / 1 litre)

€13.95*
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Bergsig Cabernet Sauvignon
CELLAR TREATMENTGrapes were picked at 23 - 24 °B. Pumped over during fermentation to extract maximum colour and flavour. Malolactic fermentation was completed before oak maturation in small French and American barrels for up to 24 months.TASTING NOTESAn elegant wine with deep ruby colour, plums and red berry fruit, and smoothly integrated tannin. Accessible now, but well enough structured for 4+ years ageing potential. The ideal wine to serve with roasts, venison and mature cheeses.

Content: 0.75 litre (€14.00* / 1 litre)

From €10.50*
De Gras Reserva Cabernet Sauvignon
The De Gras Reserva Cabernet Sauvignon has aromas of black cherries, currants and plummy Cabernet flavors on the nose. Mocha, vanilla and cedar wood from well-seasoned oak are the perfect complement and give this wine an attractive and complex nose. On the palate, this Chilean wine is rich, elegant, with flavors of currants and black cherries framed by toast and mocha from the soaked oak. On the second sip, you feel a depth that is very rare in a wine of this price range. The De Gras Reserva Cabernet Sauvignon has a beautiful balance and a long finish. Enjoy this dry wine with red meat or cheese.

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Kanonkop Kadette Cape Blend
A vibrant blend, which is 12 months aged in French oak barrels in a second to third fill.This soft, elegant wine is balanced and appealing, it has ripe fruit aromas in the Bordeaux style of lively texture with low tannins.A full bodied wine with ripe, sweet banana and berry flavours. This wine shows remarkable complexity with soft grape tannins and a long dry finish. Classic in style.

Content: 0.75 litre (€14.27* / 1 litre)

From €10.70*
Plaisir de Merle Methode Cap Classique (MCC) Brut
Plaisier de Merle Méthode Cap Classique (MCC) Brut ist der Schaumwein aus Südafrika, der sich international längst einen Namen gemacht hat und genau wie ein Champagner oder Sekt festliche Anlässe veredelt. Der Plaisir de Merle Méthode Cap Classique Brut ist ein wundervoller Botschafter der prickelnden Geschmackserlebnisse vom Kap.        Der nach klassischer französischer Tradition hergestellte Schaumwein ist eine Komposition aus Chardonnay, Pinot Noir und Meunier. Im Glas strahlt der MCC von Plaisir de Merle in einem hellen Strohgelb mit feiner Perlage.Der Méthode Cap Classique Brut duftet anregend nach grünem Apfel, Grapefruit, Zitrone und Birne sowie feinen Hefe-Noten. Am Gaumen ist der südafrikanische Schaumwein trocken, mit einem angenehm weichen Mundgefühl und einer lebhaften Frische. Die aromatische Komplexität ist eindrucksvoll. Aromen von Zitrusfrüchten, Brioche und wieder knackigem, grünem Apfel ergeben ein köstliches Zusammenspiel, unterlegt mit Nuancen von Feuerstein. Das Finale hallt noch länger nach.Dieser MCC ist schon jetzt ein Hochgenuss, wird sich in den kommenden fünf bis sieben Jahren aber auch noch sehr gut entwickeln. Genießen Sie die Kreation von Niel Bester, Winemaker von Plaisir de Merle, zu Austern oder zu Jakobsmuscheln mit Zitronenbutter und Pasta. Auch solo getrunken, natürlich gut gekühlt, eine absolute Empfehlung.

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Meerlust Rubicon
Very deep, youthfull colour, intense almost purple hue. Very classic Rubicon nose with violets, ripe plum, cedarwood and intense spiceynesss. Still very young but brooding, promising further maturation potential. The palate is full bodied, structured but packed with fresh dark fruit and rounded, linear tannins.

Content: 0.75 litre (€41.20* / 1 litre)

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