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Petra Quercegobbe Merlot Toscana IGT

In der kleinen Gemeinde San Lorenzo, etwa 60 Kilometer östlich von Grosseto, befinden sich die Weinberge, auf dem die Trauben für den Petra Quercegobbe heranreifen. Dieser Rotwein aus der Toskana ist eine weitere Kreation des Weingutes, die die Weinbaukunst der Macherinnen und Macher von Petra unter Beweis stellt. Regelmäßige Punktebewertungen der nationalen und internationalen Weinkritik jenseits der 90 Punkte untermauern den Erfolg des Projektes, hinter dem Vittorio Moretti und seine Tochter Francesca stehen.

Der Petra Quercegobbe hat eine intensive rubinrote Farbe. Intensiv fruchtige Noten von Heidelbeeren, Himbeeren, Schwarzkirschen und Pflaumen prägen das Bouquet. Sie harmonieren wunderbar mit würzigen Noten von Rosmarin und Myrte. Nuancen von Lakritz, Zimt und Pfeffer vervollständigen den Duftstrauß. 

Am Gaumen ist der reinsortige Merlot trocken und vollmundig, mit kräftigem Körper und großer Eleganz. Seidige, wunderbar eingebundene Tannine, eine merkliche Mineralität und eine feine Säure ergeben ein ausgewogenes Zusammenspiel. Der Petra Quercegobbe besitzt eine bemerkenswerte Frische und ein harmonisches Finale, das noch länger nachklingt.

6 bis 7 Monate reifte dieser italienische Rotwein im Eichenholz, wobei zu 20% neue Fässer zum Einsatz kamen. Im Anschluss wurde der Wein 6 bis 7 Monate in der Flasche verfeinert.

Wine type:
Red wine
Taste:
dry
Vintage:
2019
Ageing Potential:
2030
Region:
Toskana
Country:
Italia
Vineyard/Brand :
Grape variety:
Alcohol content:
14,5  % by volume
Total acidity:
5,7 g/l
pH:
3,62
Recommended drinking temperature:
16-18 °C
Filling quantity:
0,75 litres
Allergen:
contains sulfites
GTIN/EAN:
8032998160062
Importeur/Abfüller:
Petra azienda agricola
Località San Lorenzo Alto 131
57028 Suvereto (LI)
Italien
Petra

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Petra Hebo Rosso Toscana IGT
National and international wine critics have awarded the Petra Hebo Rosso Toscana IGT top marks. Connoisseurs can rejoice: you can't get much better value for money.The red wine from Tuscany is a creation of 55% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon, 15% Sangiovese and 10% Cabernet Franc. The bouquet of Petra Hebo is wonderfully complex. It combines notes of mulberries, black cherries, blueberries and red plums with hints of pureed tomatoes. Floral nuances (peonies, violets) and a fine minerality as well as hints of tobacco and earth complete the bouquet.On the palate, this red wine from Italy is dry with a medium body. The Petra Hebo is remarkably fresh and juicy, with soft, skillfully integrated tannins. The finish is wonderfully fruity and aromatic.The Petra winery, run by Vittorio Moretti and his daughter Francesca, is located in Suvereto, just over 100 kilometers south of Pisa. This is where the ruby red wine Hebo is produced. It matures for at least 12 months in oak barrels, with second and third-fill barrels being used.Enjoy this excellent wine from Tuscany at a drinking temperature of 14 to 16 degrees. Tip: Decant the Petra Hebo one hour before drinking. This ruby red wine is the perfect accompaniment to game dishes or pasta with creamy sauces.

Content: 0.75 litre (€17.20* / 1 litre)

€12.90*
bottle
Passi di Orma Bolgheri Rosso
Working in Tuscany in recent years, or more precisely in the legendary Bolgheri wine-growing area, Dr. Antonio Moretti created a red wine that fascinates the international wine critics - the Orma, which means "footprint" in Italian. In the immediate vicinity of the legendary Tenuta dell'Ornellaia, the Podere Orma also launched the second wine Passi di Orma, with the first vintage in 2015. And this red wine, albeit in the role of little brother, has also enchanted the wine world.The Passi die Orma Bolgheri Rosso is an assemblage of 40% Merlot, 35% Cabernet Sauvignon and 25% Cabernet Franc. This outstanding red wine from Tuscany has intense aromas of blackberries, whortleberries, blueberries, and cherries. This marvelous fruitiness harmonises perfectly with notes of coffee and licorice. Nuances of black pepper round off the bouquet.On the palate, the dry Bolgheri wine is beautifully soft and balanced. The fine acidity and the powerful yet exquisite, perfectly integrated tannins produce a taste experience you won’t forget any time soon.The deep ruby red Passi di Orma aged for six months in used barriques. Enjoy this sophisticated Tuscan wine at a temperature of 16 °C - you’ll want to decant the wine an hour before enjoying it. As a solo entertainer, this Italian red offers everything you need for a delightful evening, but it also enhances your meals as well. Try the Passi di Orma Bolgheri Rosso with hearty game dishes, premium grilled meats, or delicate variations on pizza and pasta. This wine will be a marvelous delight until 2032!

Content: 0.75 litre (€35.87* / 1 litre)

€26.90*
bottle
Guado al Tasso „Il Bruciato“ - Bolgheri DOC
The Winery Tenuta Guado al Tasso offers Il Bruciato, a blend of Cabernet Sauvignon, Merlot and Syrah. On the nose, intense aromas of ripe berries such as raspberries and blueberries. In addition, a pleasant, subtle, sweet spice and toasty aromas and hints of vanilla.The wine was aged for eight months in oak barrels and then refined four months on the bottle.Excellent berries, strong acidity and tannins characterize the Il Bruciato. A further example of the remarkable wines in the Bolgheri region.

Content: 0.75 litre (€38.53* / 1 litre)

€28.90*
Fl.
Chamonix Pinot Noir Reserve
Der Chamonix Pinot Noir Reserve vereint in seinem Bukett Noten von Kirschen, roten Wildbeeren, schwarzem Pfeffer und Veilchen. Cathy Marston schreibt in John Platter’s Wine Guide von knackigen roten Beeren und würziger Eiche. 93 Punkte oder auch 4,5 Sterne vergibt die Weinkritikerin für diesen edlen, reinsortigen Pinot Noir.Am Gaumen ist dieser Rotwein aus Franschhoek intensiv aromatisch, mit einer klaren Struktur und mittlerem Körper. Zugleich verführt dieser Pinot Noir mit einer milden und runden Struktur. Mit der Zeit zeigt sich die außergewöhnliche Opulenz und Länge des Chamonix Pinot Noir Reserve.

Content: 0.75 litre (€52.67* / 1 litre)

€39.50*
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Villa Donoratico Bolgheri DOC
Intense ruby red colour. On the nose fruity flavours of wild berries and prune followed by spicy aromas like red dried pepper and liquorice. Wine of good structure with remarkable softness and good balanced acidity.On the palate generous and harmonious taste with subtle, sweet tannins and fruity hints of wild berries. A long lingering and elegant finish.

Content: 0.75 litre (€42.53* / 1 litre)

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Boekenhoutskloof The Chocolate Block
Der Boekenhoutskloof The Chocolate Block ist ein unverwechselbares Geschmackserlebnis aus Südafrika. In der Nase vereint dieser trockene Blend aus knapp drei Viertel Syrah (Shiraz) sowie kleineren Anteilen von Cabernet Sauvignon, Grenache Noir, Cinsault und Viognier vielfältige Noten: Intensive Kirschnoten, Kardamom, süßer Tabak, Espresso und ein Hauch von Parfüm kommen hier zusammen. Am Gaumen vollmundig und rund, mit sehr guter Struktur, erfrischender Säure, einer rauchigen Mineralität und Aromen von schwarzen Oliven, sowie Lakritz und reifen Pflaumen.Für 16 Monate wurde der vegane Wein aus der Region Franschhoek im Eichenholz ausgebaut, wobei zu 10% neue Fässer zum Einsatz kamen.Der außergewöhnliche Rotwein passt ideal zu Pasta und Pizza, dunklem Fleisch (gebraten oder gegrillt), zu Geräuchertem oder zu mittelkräftigem Käse oder Hartkäse bei einer Trinktemperatur von 18 °C.Auch als 1.5-Liter-Magnum-Flasche erhältlich. Artikelnummer: 1919765

Content: 0.75 litre (€31.87* / 1 litre)

€23.90*
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