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Boekenhoutskloof The Chocolate Block is an unmistakable taste experience from South Africa. On the nose, this dry blend of almost three quarters Syrah (Shiraz) and smaller proportions of Cabernet Sauvignon, Grenache Noir, Cinsault and Viognier combines a variety of notes: Intense cherry notes, cardamom, sweet tobacco, espresso and a hint of perfume come together here. Full-bodied and round on the palate, with very good structure, refreshing acidity, a smoky minerality and aromas of black olives, as well as licorice and ripe plums.
The vegan wine from the Franschhoek region was matured in oak for 16 months, with 10% new barrels being used.
This exceptional red wine is ideal with pasta and pizza, dark meat (roasted or grilled), smoked meats or medium-strength cheese or hard cheese at a drinking temperature of 18°C.
Also available in a 1.5-liter magnum bottle. Item number: 1919765
11% Grenache Noir
8% Cabernet Sauvignon
6% Cinsault
1% Viognier
Königswinterer Str. 552
53227 Bonn
Das Weingut Boekenhoutskloof und die Landschaft wirken französisch. Es liegt in Franschhoek und ist eines der ältesten Weingüter mit hugenottischen Wurzeln. Auch die Weine erinnern an Frankreich, weil der Winzer Marc Kent einmal pro Jahr Frankreich besucht, um sich neu inspirieren zu lassen.
Auf 20 ha Rebfläche werden zu 25% Weißwein (Sauvignon Blanc, Semillon) und zu 75% Rotweine (Syrah, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc) angebaut. Die Temperatur ist im Jahresdurchschnitt durch den Seewind aus Südosten etwas kühler. Die Art der Böden auf dem Gut sind unterschiedlich: von tiefen Schwemmböden am Ufer des Flusses bis zu harten Lehmböden und verwittertem Granit.
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