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Freemark Abbey Cabernet Sauvignon Napa Valley

Freemark Abbey ist eine Institution des Weinbaus im kalifornischen Napa Valley. Nicht zuletzt der Freemark Abbey Cabernet Sauvignon hat dazu beigetragen, dass die Weine aus dem Napa Valley weltweit zu den herausragenden Kreationen zählen. Auch im Jahrgang 2017 haben die Macherinnen und Macher von Freemark Abbey einen Cabernet Sauvignon komponiert, der von der internationalen Weinkritik gefeiert wird.

Der Rotwein aus den USA duftet eindrucksvoll vielschichtig nach Brombeeren, Kirschen und Milchschokolade. Das Bouquet wird darüber hinaus bereichert durch Noten von Zedern und Kräutern der Provence sowie süßlichen Eichennoten.

Lisa Perrotti-Brown vergibt in Robert Parker’s Wine Advocate 92 Punkte für den Freemark Abbey Cabernet. Ihre Worte: „Der Cabernet Sauvignon Napa Valley offenbart frische Brombeeren, Schwarze Johannisbeeren und schwarze Pflaumen mit einem Hauch von dunkler Schokolade, Menthol und fruchtbarer Erde.“

Am Gaumen ist der dunkel-rubinrote Wein trocken und vollmundig, mit einem wunderbar angenehmen, weichen Mundgefühl. Intensive Aromen von Kirschen sind prägend. Der Blend aus überwiegend Cabernet Sauvignon, 16% Merlot und sehr kleinen Anteilen Malbec, Petit Verdot and Cabernet Franc besitzt eine großartige Textur, die Tannine sind meisterhaft eingebunden.  

James Suckling vergibt 93 Punkte und findet: „Aromen von Blaubeeren, Johannisbeeren und Blumen folgen einem mittleren bis vollen Körper, festen und seidigen Tanninen und einem köstlichen Abgang. Zeigt einige Haselnuss- und Walnuss-Untertöne. Sehr fein abgestimmt.“

Mehr als zwei Jahre reifte dieser edle Wein aus den USA im Eichenholz. Freemark Abbey, etwas mehr als 100 Kilometer nördlich von San Francisco gelegen, setzte dabei zu einem kleinen Anteil neue Fässer ein.

Wine type:
Red wine
Taste:
dry
Vintage:
2019
Ageing Potential:
2035
Region:
Napa Valley
Country:
USA
Vineyard/Brand :
Alcohol content:
14,5  % by volume
pH:
3.66
Recommended drinking temperature:
16-18 °C
Filling quantity:
0,75 litres
Allergen:
contains sulfites
GTIN/EAN:
015917026968
Importeur/Abfüller:
CS International Wine Depot GmbH
Drosselweg 9
26871 Papenburg
Deutschland
Freemark Abbey

Product recommendation

Freemark Abbey Chardonnay Napa Valley
The bouquet of the Freemark Abbey Chardonnay 2023 is fascinatingly multi-faceted: the Californian white wine smells of ripe apples, caramel, dried pineapple, nuts and lemon curd. The oak maturation adds notes of vanilla, cookie and baking spices.Lisa Perrotti-Brown awarded 91 points for the Chardonnay from Napa Valley in Robert Parker's Wine Advocate. Her verdict on the bouquet: "It opens with impressive aromas of poached pears and apple pie, as well as nuances of ginger powder, honey toast and tangerine zest."Dry, full-bodied, soft and lush on the palate. This Chardonnay from the USA also left a noticeable impression on James Suckling. He awarded the white wine from Freemark Abbey, located just over 100 kilometers north of San Francisco, 94 points and said: "Beautiful, dense Chardonnay with phenolic tension and layers of fruit. Full-bodied, with lots of complexity, nice intensity and tightness on the finish. Dried pineapple and a hint of tropical fruit and praline."The Freemark Abbey Chardonnay 2019 matured for 9 months in French oak. New barrels were used for 40% of the maturation. Special food recommendations for this top wine: Enjoy it with scallops with a sesame and ginger dressing, grilled chicken breast or a pork fillet in a cream sauce, for example.

Content: 0.75 litre (€61.33* / 1 litre)

€46.00*
bottle
Hess Allomi Vineyard Cabernet Sauvignon
Dieser Single Vineyard Wine zeichnet sich aus durch klassische Johannisbeer- und Kirscharomen, Gewürznoten von weißem Pfeffer und Vanille, Röstnoten. Am Gaumen voll und konzentriert mit sanften Tanninen.Der nach Südwesten ausgerichtete Weinberg erstreckt sich von 260 bis 350 Meter über dem Meer. Im warmen Klima des Allomi Vineyard können die spät reifenden Rebsorten wie Cabernet Sauvignon voll ausreifen. Je nach Jahrgang werden sehr kleine Anteile von Syrah, Petite Sirah, Petit Verdot und/oder Merlot hinzugeben. Für das Napa Valley einmalig erfolgt die temperatur-kontrollierte Maischegärung in offenen Edelstahl-Gärtanks. Anschließend reift der Jungwein 18 Monate lang in zu ca. 25% neuen amerikanischen Barriques.Genießen Sie den Hess Allomi Vineyard Cabernet Sauvignon zu festlichen Fleischgerichten, Wild, Kalbsfleisch, Pastagerichten oder würzigem Käse.

Content: 0.75 litre (€50.00* / 1 litre)

€37.50*
bottle
Stag’s Leap Artemis Napa Valley Cabernet Sauvignon
Winemaker Nicki Pruss wisely and thoughtfully selects the best grapes from the various Napa Valley vineyards and skillfully blends them with grapes from his own Fay vineyard in the Stag's Leap District to create this unique Cabernet Sauvignon blend: with the depth, structure and elegance of the winery's limited single-vineyard wines and at the same time characterized by the individual character of each Napa Valley vineyard, which enriches Artemis with so many, often the smallest facets.The grapes are fermented separately and the wines are then blended into the Artemis Final Blend. The Stag's Leap Artemis Napa Valley Cabernet Sauvignon Artemis matures for 18 months in French oak barrels (55% new), is then bottled and aged for a further six months in the bottle before finally being released for sale.In the glass, Artemis is a deep, dense plum red with ruby highlights. The American red wine enchants with a classic Cabernet bouquet of juicy ripe blackcurrants, blackberries and black cherries, underlaid with earthy notes of moss and forest floor, leather, cedar, herbs (rosemary), licorice, mocha, vanilla and caramel. On the palate, the wine is powerful, intense and firmly structured, yet with the classic elegance of Stag's Leap. The individual and expressive Cabernet Sauvignon has a medium body and is long and harmoniously balanced on the finish, with a spicy aftertaste of blackcurrants, black tea leaves, mocha and licorice.Artemis, the Greek goddess of the hunt, lent her name to the Artemis Napa Valley Cabernet Sauvignon: the quintessence of selected grapes, sites and plots in the Napa Valley.

Content: 0.75 litre (€105.33* / 1 litre)

€79.00*
bottle
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Substance Vineyard Collection Klein Bx Blend
Über diesen Substance Vineyard Collection Klein Bx Blend urteilt selbst Star-Winemaker Charles Smith so: „Wirklich einzigartig und der beste Jahrgang bis heute.“ Noten von zerkleinertem Vulkangestein, Cassis, Teer und Flieder sowie von Kaffee prägen das außergewöhnliche Bouquet dieses Blends aus Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc und Merlot aus dem Walla Walla Valley im US-Bundesstaat Washington. Jeb Dunnuck vergibt für diesen tief dunkelroten, trockenen Rotwein 95+ Punkte und ist fasziniert vom Duft nach roten und schwarzen Früchten, Blattkraut, Tabak, Zeder und feuchter Erde.Am Gaumen ist dieser Bordeaux-Blend, für dessen Ausbau zu mehr als 70 Prozent neue französische Eichenfässer zum Einsatz kamen, voll, tief und üppig, mit einem eindrucksvoll langem Abgang, geprägt von reifen Tanninen.Das Anbaugebiet für den Substance Vineyard Collection Klein Bx Blend liegt am südwestlichen Ende des Walla Walla Valley und ist geprägt von vulkanischem Gestein mit dünnem Löss über Basalt. Es bringt geringe Erträge und kraftvolle, einzigartige Weine hervor. Genießen Sie diesen Ausnahme-Rotwein aus den USA, dem auch James Suckling 94 Punkte verleiht, zu gegrilltem Fleisch, zu einem würzigen Käse oder auch zu einem Stück hochwertiger Vollmilchschokolade. Wir empfehlen den Substance Vineyard Collection Klein Bx Blend bei einer Temperatur von 17 °C zu trinken.

Content: 0.75 litre (€73.33* / 1 litre)

€55.00* €79.00* (30.38% saved)
bottle
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Bernardus Marinus Estate Blend
Der Bernardus Marinus Estate Blend ist ein wunderbar eleganter und komplexer Rotwein aus dem Carmel Valley in Kalifornien. Dieser Wein zeigt das Beste aus dem Hause Bernardus und repräsentiert die sorgfältige Handwerkskunst und das außergewöhnliche Terroir der Region.Die AVA Carmel Valley in Kalifornien ist eine Region, die für ihre ausgezeichneten Bedingungen für den Anbau von Bordeaux-Rebsorten bekannt ist. Sie liegt in der Nähe des Pazifischen Ozeans, dessen kühle Brisen und Nebel ein gemäßigtes Klima schaffen, ideal für die langsame und gleichmäßige Reifung der Trauben. Die Weinberge von Bernardus befinden sich auf Hängen mit gut drainierten Böden, die den Reben optimale Wachstumsbedingungen bieten.Der Bernardus Marinus Estate Blend ist eine kunstvolle Cuvée aus traditionellen Bordeaux-Rebsorten, darunter Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot und Malbec. Das Bouquet dieses Weins ist reich und einladend, mit Aromen von schwarzen Johannisbeeren, Kirschen und Pflaumen, begleitet von Anklängen von Zedernholz, Tabak und Gewürzen. Am Gaumen präsentiert sich der Wein vollmundig und gut strukturiert, mit reifen Tanninen und einer ausgewogenen Säure. Die komplexen Fruchtaromen werden durch Noten von Schokolade, Kaffee und einer feinen mineralischen Nuance ergänzt. Der Abgang ist langanhaltend und geschmeidig, mit einem eleganten Hauch von Eiche und Gewürzen.Der Jahrgang des Bernardus Marinus Estate Blend zeigt die herausragende Qualität und das Engagement des Weinguts für exzellente Weine. Die Trauben wurden von Hand geerntet und sorgfältig ausgewählt, bevor sie in französischen Eichenfässern reiften, um zusätzliche Tiefe und Komplexität zu erlangen. Die Kunst des Blendings wurde meisterhaft angewandt, um einen Wein zu schaffen, der jetzt auf dem Höhepunkt der Trinkreife ist, aber auch noch etwas Potenzial für weitere Reifung in der Flasche besitzt. Dieser Wein hat zahlreiche Auszeichnungen erhalten und wird sowohl von Weinliebhabern als auch von Kritikern für seine Balance, Finesse und Langlebigkeit geschätzt.Insgesamt ist der Bernardus Marinus Estate Blend ein herausragender Wein, der das Terroir und die Weinbautradition des Carmel Valley auf höchstem Niveau repräsentiert und durch seine Vielschichtigkeit und Raffinesse besticht.

Content: 0.75 litre (€92.00* / 1 litre)

€69.00* €79.00* (12.66% saved)
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Cutsomers also bought

Robert Mondavi Cabernet Sauvignon Napa Valley
This wine is a true taste sensation from the prestigious winery Robert Mondavi. The intensity of the flavors, the finesse and elegance of this blend of Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Cabernet Franc and Malbec are outstanding. Robert Mondavi Napa Valley Cabernet Sauvignon has a deep ruby color. The bouquet offers notes of ripe black currants, cherries and plums. In addition, earthy tones and a subtle spiciness and toasty aromas. On the palate, seductive notes of ripe raspberries, juicy red and black currants. There are also hints of mocha and black pepper. The powerfully concentrated wine has a clear minerality, harmoniously integrated tannins and is perfectly balanced. The finish offers notes of liquorice. Enjoy a special wine from the Napa Valley, matured for 17 months in French oak barrels. It is the perfect companion to grilled beef and lamb, roasted duck breast with cherries, venison with cranberries or medium-strong cheeses.

Content: 0.75 litre (€77.33* / 1 litre)

€58.00*
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Freemark Abbey Chardonnay Napa Valley
The bouquet of the Freemark Abbey Chardonnay 2023 is fascinatingly multi-faceted: the Californian white wine smells of ripe apples, caramel, dried pineapple, nuts and lemon curd. The oak maturation adds notes of vanilla, cookie and baking spices.Lisa Perrotti-Brown awarded 91 points for the Chardonnay from Napa Valley in Robert Parker's Wine Advocate. Her verdict on the bouquet: "It opens with impressive aromas of poached pears and apple pie, as well as nuances of ginger powder, honey toast and tangerine zest."Dry, full-bodied, soft and lush on the palate. This Chardonnay from the USA also left a noticeable impression on James Suckling. He awarded the white wine from Freemark Abbey, located just over 100 kilometers north of San Francisco, 94 points and said: "Beautiful, dense Chardonnay with phenolic tension and layers of fruit. Full-bodied, with lots of complexity, nice intensity and tightness on the finish. Dried pineapple and a hint of tropical fruit and praline."The Freemark Abbey Chardonnay 2019 matured for 9 months in French oak. New barrels were used for 40% of the maturation. Special food recommendations for this top wine: Enjoy it with scallops with a sesame and ginger dressing, grilled chicken breast or a pork fillet in a cream sauce, for example.

Content: 0.75 litre (€61.33* / 1 litre)

€46.00*
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Duckhorn Vineyards Napa Valley Cabernet Sauvignon
Duckhorn Vineyards wurde 1976 von Dan und Margaret Duckhorn im Herzen des Napa Valley gegründet und hat sich seitdem als eine der führenden Weinkellereien der Region etabliert. Das Weingut ist bekannt für seine Hingabe an die Herstellung hochwertiger Bordeaux-Blend-Weine und hat sich insbesondere mit seinen Merlots und Cabernet Sauvignons einen Namen gemacht. Mit einem Fokus auf nachhaltige Anbaumethoden und handwerkliche Weinbereitung produziert Duckhorn Vineyards Weine, die den Charakter und die Vielfalt des Napa Valley zum Ausdruck bringen.Der Duckhorn Vineyards Napa Valley Cabernet Sauvignon 2021 ist ein kraftvoller und gleichzeitig eleganter Wein, der die Quintessenz der Region widerspiegelt. In der Nase entfaltet er ein komplexes Aromaprofil mit intensiven Noten von schwarzen Johannisbeeren, Brombeeren und Kirschen, begleitet von feinen Anklängen von Zedernholz, Tabak und dunkler Schokolade. Am Gaumen zeigt sich der Wein vollmundig und strukturiert, mit saftigen Fruchtaromen, die von gut integrierten Tanninen und einer ausgewogenen Säure getragen werden. Der Abgang ist lang und vielschichtig, mit einem Hauch von Gewürzen und Vanille.Der Jahrgang 2021 des Duckhorn Vineyards Napa Valley Cabernet Sauvignon wird von Weinexperten und -liebhabern gleichermaßen geschätzt. Die sorgfältige Auswahl der Trauben und die präzise Weinbereitung sorgen für einen Wein von hoher Qualität, der sowohl jung genossen werden kann als auch das Potenzial zur weiteren Reifung hat. Die Balance zwischen Frucht, Tanninstruktur und Eichenholz verleiht dem Wein eine beeindruckende Tiefe und Komplexität. Dieser Cabernet Sauvignon ist ein hervorragendes Beispiel für die Exzellenz, die Duckhorn Vineyards in jeder Flasche anstrebt, und ein Muss für Liebhaber von Napa Valley Weinen.

Content: 0.75 litre (€100.00* / 1 litre)

€75.00*
bottle
Stag’s Leap Artemis Napa Valley Cabernet Sauvignon
Winemaker Nicki Pruss wisely and thoughtfully selects the best grapes from the various Napa Valley vineyards and skillfully blends them with grapes from his own Fay vineyard in the Stag's Leap District to create this unique Cabernet Sauvignon blend: with the depth, structure and elegance of the winery's limited single-vineyard wines and at the same time characterized by the individual character of each Napa Valley vineyard, which enriches Artemis with so many, often the smallest facets.The grapes are fermented separately and the wines are then blended into the Artemis Final Blend. The Stag's Leap Artemis Napa Valley Cabernet Sauvignon Artemis matures for 18 months in French oak barrels (55% new), is then bottled and aged for a further six months in the bottle before finally being released for sale.In the glass, Artemis is a deep, dense plum red with ruby highlights. The American red wine enchants with a classic Cabernet bouquet of juicy ripe blackcurrants, blackberries and black cherries, underlaid with earthy notes of moss and forest floor, leather, cedar, herbs (rosemary), licorice, mocha, vanilla and caramel. On the palate, the wine is powerful, intense and firmly structured, yet with the classic elegance of Stag's Leap. The individual and expressive Cabernet Sauvignon has a medium body and is long and harmoniously balanced on the finish, with a spicy aftertaste of blackcurrants, black tea leaves, mocha and licorice.Artemis, the Greek goddess of the hunt, lent her name to the Artemis Napa Valley Cabernet Sauvignon: the quintessence of selected grapes, sites and plots in the Napa Valley.

Content: 0.75 litre (€105.33* / 1 litre)

€79.00*
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Guado al Tasso Bolgheri DOC Superiore
The Guado al Tasso  is a blend of Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc and Petit Verdot. The wonderful wine comes from the Tenuta Guado al Tasso. It is located about 80 kilometres southwest of Florence, near the medieval village of Bolgheri. The grapes were aged separately in new oak barrels for 12 months. The best parts were assembled and matured for six further months in small barrels before the wine was bottled.The Merlot gives the Guado al Tasso, a subtle sweetness and density and intense aromas of dark fruit. Cabernet Sauvignon offers notes of dark fruits and licorice. Cabernet Franc finally gives harmony and balance, while Petit Verdot completes the bouquet with a hint of spice.Enjoy an elegant wine from Tuscany, for which the grapes were handpicked and processed with great meticulousness.

Content: 0.75 litre (€198.67* / 1 litre)

€149.00*
bottle
Zenato Riserva Amarone della Valpolicella Classico
Magistral smell and taste sensation!Amarone has an impressive elegance in the center and an inviting bouquet of ripe fruit. Deep ruby red with hints of fine herbs.On the palate, the powerful, warm and rich flavorinfluences, including wild cherries and chocolate, very impressive.Excellent for a lifetime ...The absolute 'king' of this region, made from only the best grapes of exceptionally good harvests. Hand picked and selected and the grapes are let to dry out for several months with the result that much of the moisture in the grapes evaporates allowing the grapes to be very rich in sugars.The best and ripest Corvina grapes supplemented with a little Rondinella and Sangiovese. After fermentation the wine is matured in Slavonian oak casks for four years and then another 12 months in bottle.

Content: 0.75 litre (€106.53* / 1 litre)

€79.90*
bottle