Mandrarossa Cartagho Nero d'Avola Sicilia DOC

€14.90 *

Content: 0.75 litre (€19.87* / 1 litre)
Product number: 1500827 Available stock: 15 Fl.

Available, delivery time 2-3 working days

from 1 Fl.

€14.90*

€19.87* / 1 litre
from 6 Fl.

€14.45*

€19.27* / 1 litre
Fl.
Print product information sheet
Dieser reinsortige Nero d’Avola zählt zweifelsohne zu den Prunkstücken der sizilianischen Wein-Linie Mandrarossa. Das Bukett dieses Rotweins verführt mit kraftvollen Noten von Brombeeren und Kirschen. Am Gaumen bietet dieser zwölf Monate im Barrique ausgebaute Spitzenwein eine große Aromatiefe, mit Noten von dunklen Beeren, Pflaumen und Datteln, ergänzt durch eine schöne Würze sowie Nuancen von Pinie und gut eingebundenen Holznoten. Die eindrucksvolle Sanftheit und die feine Mineralität runden das Geschmackserlebnis ab.
Wine type:
Red wine
Taste:
dry
Vintage:
2019
Ageing Potential:
2030
Region:
Sizilien
Country:
Italia
Grape variety:
Nero d’Avola
Alcohol content:
13,5 % by volume
Total acidity:
5,2 g/l
Residual sugar:
3,3 g/l
Recommended drinking temperature:
16-18 °C
Filling quantity:
0,75 litres
Allergen:
contains Sulfite
Bottler:
Cantine Settesoli s.c.a.
Strada Statale 115
92013 Menfi
Italien

Cutsomers also bought

Mandrarossa Costadune Nero d'Avola Sicilia DOC
Dieser Nero d’Avola aus Sizilien duftet nach schwarzen Kirschen, Pflaumen, roten Maulbeeren sowie nach eher milden Gewürzen. Am Gaumen ist der Mandrarossa Costadune Nero d'Avola frisch und sanft, mit großer Ausgewogenheit und feiner Säure. Drei Monate im Edelstahltank und drei Monate in der Flasche reifte dieser Rotwein aus der Küstenregion Südwest-Siziliens. Außergewöhnliche Sonneneinstrahlungsverhältnisse, große Temperaturspannen und die Meeresbrisen sowie die kalkhaltigen Böden machen diesen Nero d’Avola zu einem großartigen Geschmackserlebnis.

Content: 0.75 litre (€10.00* / 1 litre)

From €7.50*
Mandrarossa Grillo Sicilia DOC
Eine eindrucksvolle Intensität und Mineralität zeichnen diesen Grillo aus Sizilien aus. Noten von Zitrusfrüchten und Basilikum prägen das Bukett des Mandrarossa Grillo Sicilia DOC. Am Gaumen ist der im Edelstahltank ausgebaute Weißwein herrlich fruchtig, mit schönen Kräuternoten. Die Grapefruit-Töne machen diesen grünlich strohfarbenen Wein besonders erfrischend und animierend.

Content: 0.75 litre (€10.07* / 1 litre)

From €7.55*
Mandrarossa Laguna Secca Chardonnay Sicilia DOC
Dieser Chardonnay aus Sizilien vereint in seinem Bouquet Noten von Orangenschale und von reifen Birnen mit milden Nuancen von Oleander. Am Gaumen ist dieser im Edelstahl ausgebaute, hell strohfarbene Weißwein aromatisch kraftvoll, mit einer angenehmen Mineralität und einer schönen Länge.

Content: 0.75 litre (€10.00* / 1 litre)

From €7.50*
Donnafugata Sherazade Nero d'Avola DOC Sicilia
Fruity red wine, with a gentle structure, shows a rich bouquet of black currant, sour cherry and berries follows by balsamic and mineral notes.A perfect summer red wines, we suggest it for informal dinners with friends, or for an aperitif at sunset on a sailboat.Ideal with rich pasta dishes, baked fish, salami and semi-fresh cheeses, and should be tried with pizza.

Content: 0.75 litre (€15.93* / 1 litre)

From €11.95*
San Marzano Sessantanni Primitivo di Manduria DOP
Production area: Selected vineyards of Neviera and Casa Rossa, located in San Marzano district. The soil is mainly “terra rossa”, with a fine texture and generally a calcareous undergound with a few emerging rocks. The well-known redness of these soils is due to the presence of iron oxides. The climate is characterised by high temperatures all year round, very few rainfalls and a wide difference of temperature between night and day, which has a nice influence on the quality of grapes. This is the “classical” central area of d.o.c. ”Primitivo di Manduria” Harvest period: Third decade of August, first decade of September Vinification: Hand-harvested in small baskets. Maceration: 18 days with selected autochtonous yeasts. Thermo-controlled alcoholic fermentation at 24-26 °C Maturation: In French oak barrels for 6 months Tasting notes: Intense ruby red colour, wide and complex to the nose, fruity, with prunes, cherry jam aroma, with notes of tobacco, slightly spicy. Full-bodied wine, soft and rich in fine tannins, with notes of cocoa, coffee and vanilla in the end. Best served with: Red meat, game, savoury first courses. Meditation wine

Content: 0.75 litre (€25.27* / 1 litre)

€18.95*
Fl.

Product recommendation

Corte dei Mori Nero d'Avola "Etichetta Blu"
Der Corte dei Mori Nero d'Avola Etichetta Blu ist eine wahre Perle im Weinregal. Der tiefrote Wein aus Sizilien verwöhnt Sie mit seinem betörenden Duft und einem sanften, langen Abgang.Mit dem Nero d'Avola Etichetta Blu ist dem Weingut Corte dei Mori auf Sizilien ein guter Wurf gelungen. Der Betrieb unter der Führung von Mario Minini verbindet sizilianische Weinbautradition mit modernen Techniken zur Vinifizierung aus der Lombardei.Dieser hochwertige Rotwein wurde aus 100% Nero d'Avola Trauben hergestellt. Die sonnenverwöhnten Trauben ergeben einen Rotwein mit einem satten Rubinton und einem unnachahmlich würzig-fruchtigem Bouquet. Durch die Reifung im Eichenholzfass erhält der Wein aus Italien zudem feine Duftnoten von Kaffee, Kokos und Lorbeer.Die ideale Trinktemperatur des Corte dei Mori Nero d'Avola Etichetta Blu liegt bei 15-18 °C. Servieren Sie ihn zu leichtem Rind- und Schweinefleisch, gekochten Fleischspezialitäten sowie Pasta mit Tomatensauce oder einer Käseplatte.

Content: 0.75 litre (€12.67* / 1 litre)

From €9.50*
Cantine Cellaro Luma Nero d'Avola Sicilia
The Luma from the Sicilian winery Cantine Cellaro, located in Sambuca di Sicilia, has a deep red color. Intensive notes of ripe red fruits and a fine flavor dominate the bouquet and unfold wonderfully on the palate.The 100% Nero d'Avola is accessible and made just for younger wine connoisseurs with some experience. The wine was aged for at least six months in French and American oak.Enjoy this full-bodied wine from Sambuca di Sicilia with red meat and game dishes.

Content: 0.75 litre (€10.33* / 1 litre)

From €7.75*
Vigneti Zabu Impari Nero d'Avola
This red wine from Sicily has a deep ruby red color. The bouquet is spicy, with notes of licorice, black pepper, tobacco and blackberry jam. On the palate, this Nero d'Avola - the typical Sicilian grape variety – is full-bodied, intense and beautifully balanced. The finale is again wonderfully spicy and slightly sweet. 18 months the Vigneti Zabu Impari Nero d'Avola matured in American and French oak barrels, then again at least 18 months on the bottle. Locals refer to the grape-variety Nero d'Avola as "Principe Siciliano" (Sicilian Prince). Enjoy the Vigneti Zabu impari Nero d'Avola with meat dishes, grilled cheese or hard cheese.

Content: 0.75 litre (€23.33* / 1 litre)

From €17.50*
Planeta Plumbago Nero d'Avola Sicilia DOC
Im Bouquet des Planeta Plumbago Nero d‘Avola Sicilia vereinen sich Noten von reife Pflaumen, Brombeeren, Jasmin und von schwarzem Trüffel. Am Gaumen ist der reinsortige Nero d’Avola aus Sizilien außergewöhnlich facettenreich. Samtig, süßlich und verführerisch auf der einen Seite, zum anderen mit herberen Tönen, die an Schokolade aus Modica (einer sizilianischen Spezialität) erinnern.

Content: 0.75 litre (€16.60* / 1 litre)

From €12.45*
Donnafugata Sherazade Nero d'Avola DOC Sicilia
Fruity red wine, with a gentle structure, shows a rich bouquet of black currant, sour cherry and berries follows by balsamic and mineral notes.A perfect summer red wines, we suggest it for informal dinners with friends, or for an aperitif at sunset on a sailboat.Ideal with rich pasta dishes, baked fish, salami and semi-fresh cheeses, and should be tried with pizza.

Content: 0.75 litre (€15.93* / 1 litre)

From €11.95*