Galante Sangiovese Appassimento DOC

€13.50*

Content: 0.75 litre (€18.00* / 1 litre)
Product number: 1518203

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Fl.
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The Galante Sangiovese Appassimento is a high-quality red wine from Emilia-Romagna, the region in northern Italy. The pure Sangiovese was produced using the traditional "Appassimento method". After the harvest, the grapes dry in small boxes before being processed further. The aromas and the sugar become more concentrated, giving the wines an unmistakable aromatic depth.

Even the bouquet of the Galante Sangiovese Appassimento is impressive. The Italian red wine smells of red cherries, wild berries, dried plums, chocolate and coffee as well as hints of violets. On the palate, the deep ruby red wine is creamy and velvety, with round, wonderfully integrated tannins as well as intense fruitiness and a pleasant sweetness. The finale lingers on for a long time.

Enjoy the creation of the Terre Cevico cooperative, which is more than 50 years old, at a drinking temperature of 16 to 18 degrees. The Galante Sangiovese Appassimento is an ideal accompaniment to a traditional goulash dish, but is also a good choice for a salami pizza or a spicy, mature hard cheese.

Wine type:
Red wine
Taste:
semi dry
Vintage:
2021
Ageing Potential:
2028
Region:
Romagna
Country:
Italia
Vineyard/Brand :
Grape variety:
Sangiovese
Alcohol content:
14,5 % by volume
Recommended drinking temperature:
16-18 °C
Filling quantity:
0,75 litres
Allergen:
contains Sulfite
Bottler:
TERRE CEVICO SOC. COOP AGRICOLA
Via Fiumazzo 72
48022 Lugo (RA)
Italien

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Biscardo Enigma Appassimento Sangiovese Rubicone IGT
An seinem auffallenden Etikett ist der Mabis Biscardo Enigma Appassimento Sangiovese Rubicone IGT erkennbar. Enigma (dt. rätselhaft) hat das italienische Weingut Mabis seinen Appassimento benannt. Unter Leitung der Familie Biscardo und einigen Landwirtschaftsbetrieben der Emilia-Romagna wurde der Rotwein mit dem Hinweis an alle Weingenießer und Appassimento Liebhaber erschaffen, diesen mystischen Wein mit geweckter Neugier zu entdecken.Die Sangiovese Trauben, aus denen der Rotwein gekeltert wird, werden im Spätherbst von Hand geerntet. Die Beeren sind zu diesem Zeitpunkt teilweise getrocknet. Um den Früchten weiterhin Wasser zu entziehen, sodass Zucker und Extrakt konzentrierter werden, wird das Trocknungsverfahren fortgefahren. Ende Dezember erfolgt eine langsame Mazeration bei kontrollierten und niedrigen Temperaturen. Bis zum März reift der Wein auf der Hefe, wovon 30% in Eichenfässern. Wie der Name des Weins und das Herstellungsverfahren uns verraten, wird der Enigma nach dem Appassimentoverfahren vinifiziert.Der intensiv schwarze Mabis Biscardo Enigma Appassimento Sangiovese Rubicone IGT verführt mit harmonischen Aromen von roten Früchten und schwarzen Beeren. Die Sinne nehmen einen gut balancierten Wein mit weichen und süßen Tanninen wahr.

Content: 0.75 litre (€20.33* / 1 litre)

From €15.25*
Collefrisio Appassimento Rosso
Der Collefrisio Appassimento Rosso stammt aus den Abruzzen in Mittelitalien und wird aus einer Mischung von autochthonen Trauben wie Montepulciano d'Abruzzo, Sangiovese sowie der internationalen Sorte Merlot vergoren. Der Wein wird durch die Appassimento-Methode hergestellt, bei der die Trauben vor der Vinifikation teilweise getrocknet werden, um eine höhere Konzentration von Aromen und Zucker zu erreichen.Im Glas präsentiert sich der Collefrisio Appassimento Rosso mit einer tiefen, rubinroten Farbe und einer klaren, undurchsichtigen Textur. Beim Schwenken zeigt er eine hohe Viskosität und bildet am Rand des Glases einen leichten Purpurschimmer.In der Nase entfaltet der Wein ein komplexes und intensives Bouquet, das von reifen dunklen Beeren wie Schwarzen Johannisbeeren, Brombeeren und Kirschen dominiert wird. Diese werden begleitet von würzigen Noten wie Vanille, Schokolade, Tabak und Zedernholz sowie einem Hauch von Lakritz.Am Gaumen ist der Collefrisio Appassimento Rosso vollmundig und ausgewogen, mit gut integrierten Tanninen und einer feinen Säurestruktur. Die fruchtigen Aromen kommen hier ebenfalls zum Ausdruck und werden von Noten von Pfeffer, Zimt und Nelken begleitet. Im Abgang zeigt sich der Wein lang und anhaltend, mit einem angenehmen Nachgeschmack von dunklen Früchten und Gewürzen.

Content: 0.75 litre (€16.20* / 1 litre)

From €12.15*
Mea Culpa Vino Rosso
‘Mea Culpa’ means ‘my fault’. Mario Minini from the Cantine Minini estate used this expression ironically to name his outstanding red wine. In his opinion, he created the best cuvée that can be made using the Appassimento method.The Mea Culpa Vino Rosso in an extraordinary wine in all respects. The Primitivo, Shiraz and Merlot grapes for the Appassimento cuvée come from two very different wine-growing regions in Italy. The Primitivo grapes come from Apulia, of course, while the Shiraz and Merlot grapes come from Sicily, wonderfully uniting to create this excellent blend. The responsible wine-maker Mario Minini and his team of oenologists worked on the optimal composition of this blend for a long time. The result is a medium-dry red wine, offering an abundance of aromas on the nose.Fine notes of chocolate, nuances of tobacco and strong fruit aromas of blackberries, strawberries and dark cherries unite with notes of mocha and vanilla. On the palate, the wine shows a vivid acidity and a fine tannin structure. The full but elegant body has an exquisite structure. Due to the ageing in 225-litre oak casks made of French oak, the Mea Culpa Vino Rosso offers notes of vanilla and tobacco in its finish.It is an ideal accompaniment to meals. It goes beautifully with gnocchi or homemade spaetzle with beef roulade and cabbage vegetables.Enjoy this Primitivo from Sicily at a drinking temperature of 16-18 °C (46.4-50.0 °F).

Content: 0.75 litre (€17.67* / 1 litre)

From €13.25*
San Marzano Sessantanni Primitivo di Manduria DOP
Production area: Selected vineyards of Neviera and Casa Rossa, located in San Marzano district. The soil is mainly “terra rossa”, with a fine texture and generally a calcareous undergound with a few emerging rocks. The well-known redness of these soils is due to the presence of iron oxides. The climate is characterised by high temperatures all year round, very few rainfalls and a wide difference of temperature between night and day, which has a nice influence on the quality of grapes. This is the “classical” central area of d.o.c. ”Primitivo di Manduria” Harvest period: Third decade of August, first decade of September Vinification: Hand-harvested in small baskets. Maceration: 18 days with selected autochtonous yeasts. Thermo-controlled alcoholic fermentation at 24-26 °C Maturation: In French oak barrels for 6 months Tasting notes: Intense ruby red colour, wide and complex to the nose, fruity, with prunes, cherry jam aroma, with notes of tobacco, slightly spicy. Full-bodied wine, soft and rich in fine tannins, with notes of cocoa, coffee and vanilla in the end. Best served with: Red meat, game, savoury first courses. Meditation wine

Content: 0.75 litre (€25.27* / 1 litre)

€18.95*
Fl.
Tenuta Antonini Hydria Pecorino d'Abruzzo DOC
Der Tenuta Antonini Hydria Pecorino d'Abruzzo ist ein herrlich erfrischender, zugänglicher italienischer Weißwein, gemacht für den Genuss unbeschwerter Stunden. Der reinsortige Pecorino, autochthone weiße Rebsorte Mittelitaliens, ist ein wundervoller Vertreter des Weißweins aus der Region Abruzzen.Der Tenuta Antonini Hydria Pecorino d'Abruzzo schimmert im Glas strohfarben mit goldenen Reflexen. Das Bouquet des Weißweins ist anregend facettenreich. Es vereint Noten von weißem Pfirsich, tropischen Früchten und florale Töne (Lavendel). Dazu kommen harmonierende Noten von Honig und Vanille. Am Gaumen ist der Pecorino trocken, weich und vollmundig. Der Wein der Tenuta Antonini besitzt eine feine Mineralität, eine gute Struktur und klingt noch länger nach – mit balsamischen Nuancen.Das Weingut ist in Ancarano angesiedelt. Die Gemeinde liegt etwas mehr als 20 Kilometer von der Adriaküste entfernt (im Osten), während das Gebiet im Westen von den nahen Gebirgsmassiven Gran Sasso und Monti della Laga geprägt wird. Kühlende Winde durchlüften die Lagen der Tenuta Antonini und bringen auch die hohen Temperaturunterschiede zwischen Tag und Nacht mit sich: Ideale Bedingungen für die Rebsorten des Weingutes, um perfekt auszureifen und ihre volle aromatische Tiefe zu entwickeln.

Content: 0.75 litre (€11.60* / 1 litre)

From €8.70*
Pipoli Bianco Greco-Fiano Basilicata IGP
Im Glas blasse Zitronenfarbe, mit Düften von Zitrusfrüchten und einem Hauch von Steinobst.Reich und dennoch frisch mit dem Charakter von Limettenschalen und einer Fülle, die von der Greco-Traube stammt.Die Trauben wurden bei der Ankunft in der Kellerei gekühlt, schonend zerdrückt und im temperaturgeregelten Edelstahltank vergoren.Genießen Sie diesen italienischen Weißwein zu leichten Gerichten, Geflügel, Sommersalaten.Valentino Sciotti (von Vesevo, Gran Sasso und anderen Farnese-Weingütern) übernahm diese kleine Kooperative in der Basilikata in Acerenza im Herzen des Gebietes Aglianico del Vulture im Jahr 2008. Der Berater und Winzer Alberto Antonini arbeitet hier mit dem talentierten jungen Winzer Dennis Verdicchia, und gemeinsam gelang es ihnen, den Charakter der Trauben und des Gebietes einzufangen und in die Flasche zu bringen.

Content: 0.75 litre (€9.93* / 1 litre)

From €7.45*

Product recommendation

Assolo Lambrusco Reggiano Secco DOC
The aroma of ripe red berries, a wonderful freshness: the Assolo Lambrusco Reggiano Secco DOC with its fine, pink foam is a wonderful composition of the winery Medici Ermete from the Emilia-Romagna region. This winery has managed to give a whole new sound to Lambrusco - away from mass production towards real taste experiences. The grape varieties Lambrusco Ancellotta and Salamino together give this intense ruby red wine. The palate is dry, fruity, soft, fresh, invigorating and pleasantly balanced. For grilling a really good companion.

Content: 0.75 litre (€9.27* / 1 litre)

From €6.95*
Biscardo Enigma Appassimento Sangiovese Rubicone IGT
An seinem auffallenden Etikett ist der Mabis Biscardo Enigma Appassimento Sangiovese Rubicone IGT erkennbar. Enigma (dt. rätselhaft) hat das italienische Weingut Mabis seinen Appassimento benannt. Unter Leitung der Familie Biscardo und einigen Landwirtschaftsbetrieben der Emilia-Romagna wurde der Rotwein mit dem Hinweis an alle Weingenießer und Appassimento Liebhaber erschaffen, diesen mystischen Wein mit geweckter Neugier zu entdecken.Die Sangiovese Trauben, aus denen der Rotwein gekeltert wird, werden im Spätherbst von Hand geerntet. Die Beeren sind zu diesem Zeitpunkt teilweise getrocknet. Um den Früchten weiterhin Wasser zu entziehen, sodass Zucker und Extrakt konzentrierter werden, wird das Trocknungsverfahren fortgefahren. Ende Dezember erfolgt eine langsame Mazeration bei kontrollierten und niedrigen Temperaturen. Bis zum März reift der Wein auf der Hefe, wovon 30% in Eichenfässern. Wie der Name des Weins und das Herstellungsverfahren uns verraten, wird der Enigma nach dem Appassimentoverfahren vinifiziert.Der intensiv schwarze Mabis Biscardo Enigma Appassimento Sangiovese Rubicone IGT verführt mit harmonischen Aromen von roten Früchten und schwarzen Beeren. Die Sinne nehmen einen gut balancierten Wein mit weichen und süßen Tanninen wahr.

Content: 0.75 litre (€20.33* / 1 litre)

From €15.25*
Quercioli Reggiano Lambrusco Dolce DOC
Ruby red shines the Quercioli Reggiano Lambrusco Dolce DOC. The Lambrusco from Emilia-Romagna is on the nose wonderfully fruity and fresh, offering notes of violets. Palate: sweet, lively and wonderfully balanced. The late-ripening grape-varieties Lambrusco Marani and Lambrusco Salamino come together in this composition of the winery Medici Ermete. Medici Ermete has managed to make Lambrusco known as a high quality, invigorating wine, far away from any mass production. Try the Quercioli Reggiano Lambrusco Dolce DOCC to pizza, to fruits or dessert variations.

Content: 0.75 litre (€7.60* / 1 litre)

From €5.70*
Sangiovese del Conte Rubicone DOC
Intense brilliant ruby ​​color with garnet reflections.The red cherries and plums, ripe and juicy, dominate not only in the nose but also on the palate. The wine has an ideal balance and velvet tannins. It tastes great with roasts and intense tasting meat, strong cheeses, pasta and pizza.

Content: 0.75 litre (€9.53* / 1 litre)

From €7.15*
Gran Sasso Sangiovese Terre di Chieti IGT
Intense and persistent, fruity with a winy note and wood flavour.Medium body, good tannins, balanced and ready to drink.Easy to drink, well with salami, rich main courses, meat and cheeses.

Content: 0.75 litre (€9.67* / 1 litre)

From €7.25*
Luccarelli Rosso Primitivo - Sangiovese
This fine composition of Farnese Vini has a beautiful ruby red color. The Primitivo grapes give the wine flavors of dark plums and berries, while Sangiovese offers freshness and notes of red fruits.On the nose the Luccarelli Primitivo/Sangiovese offers intense aromas of ripe red fruits, red currants and wild berries. On the palate remarkably fruity with mild tannins and a beautiful balance.Drink this soft, full-bodied red wine with red meat, game, pasta Bolognese or soft cheese.

Content: 0.75 litre (€7.00* / 1 litre)

From €5.25*