Château Clou du Pin

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Content: 0.75 litre (€13.27* / 1 litre)
Product number: 1461333

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This pure varietal Merlot unites notes of dark fruit, ripe cherries, cedar and sandalwood in its multi-faceted bouquet, complemented by nuances of chocolate, vanilla and subtle hints of mint. The Chateau Clou du Pin is aromatic, fresh and well-balanced on the palate, showing the right balance between fruitiness and wood. This special red wine made from Merlot is a lovely accompaniment to beef fillet and various cheeses.

Wine type:
Red wine
Taste:
trocken
Vintage:
2021
Ageing Potential:
2026
Region:
Bordeaux
Country:
France
Vineyard/Brand :
Grape variety:
Merlot
Alcohol content:
14,5 % by volume
Recommended drinking temperature:
16-18 °C
Filling quantity:
0,75 litres
Allergen:
contains Sulfite
Bottler:
Château Tour Sieujean
11 Route de Pauillac Sieujan
33112 Saint-Laurent-Médoc
Frankreich

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Feudi Di San Marzano "I Tratturi" Primitivo IGT
Production area: San Marzano, Salento, Puglia. At almost 100 meters above the sea level, with a high average temperature and very few rainfall during the year. The soils are mainly composed by clay, with an average depth which reaches up to 1 meter.Harvest period: Second and third decade of August Vinification: Thermo-controlled maceration, followed by draining and soft pressing at the end of the alcoholic fermentation Maturation: In stainless-steel Deep ruby red colour with violet reflections, intense aroma, fruity with notes of prunes and cherry, spicy with rosemary and vanilla scent. Full-bodied wine, soft and balanced, easy to drink.

Content: 0.75 litre (€7.93* / 1 litre)

From €5.95*
Conte di Campiano "Sexaginta Unus" Primitivo di Manduria DOC
Sessantuno is a tribute that Don Vincenzo, wine expert, wanted to dedicate to those friends who love important and classy wine.Intense ruby red with purplish highlightsIt can accompany toasts and tasty meatsComplex and intense bouquet with notes of ripe red fruits (cherry, plum and blackberry).Dry, warm and smooth taste, appropriately tannic and persitent.

Content: 0.75 litre (€13.27* / 1 litre)

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Cantina Tramin Gewürztraminer
Grown in vineyards planted between 300 and 450 meters in calcareous clay and gravel in the areas of Tramin and Montagna.The grapes for this wine were gently pressed off to steel tanks immediately after harvest. The must was allowed to ferment at controlled temperature (21 ° C) without malolactic fermentation.Tasting NotesTramin is the cradle of Gewürztraminer, and the village claims the best vineyards dedicated to the variety planted around the village the west bank of the Adige valley. Gewürztraminer has a distinctive reddish-yellow color with green hues when fully mature. The most famous vineyards are in the Tramin subzones of Söll (Sella) and Rungg (Ronchi), where the wine becomes rich and silky in texture, minerally and structured. It is an elegant wine with intense aromas and flavors of Muscat, rose, exotic spice and lychee fruit. Gewürztraminer has become one of the most popular wines produced in Alto Adige.Food PairingThe wine pairs well with fish, white meat and savory pie.

Content: 0.75 litre (€18.53* / 1 litre)

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El Meson Rosado
Zu gleichen Teilen aus Trauben der Tempranillo- und Garnacha-Rebe wird dieser ungewöhnlich feinfruchtige Rosé vinifiziert.Das Aroma erinnert an Waldbeeren und Erdbeeren. Im Geschmack ist er trocken und fruchtig.Sehr gut zu leichten Reisgerichten oder Pasta.

Content: 0.75 litre (€7.87* / 1 litre)

From €5.90*
Baron Philippe de Rothschild Mouton Cadet Rouge Bordeaux AOC
Diese Cuvée aus Merlot, Cabernet Sauvignon und Cabernet Franc bietet im Bouquet und am Gaumen frische Aromen von saftigen Kirschen, reifen Himbeeren und Cassis.

Content: 0.75 litre (€14.53* / 1 litre)

From €10.90*

Product recommendation

Château Cambon la Pelouse Cru Bourgeois AOP 2015
Die durchgehend warmen Tage und die gegenbalancierenden, kühlen Nächte, liessen die jeweils 48% Cabernet Sauvignon und Merlot, ergänzt um 4% Petit Verdot, von den im Schnitt 35 Jahre alten Reben voll ausreifen. Geerntet werden konnte zum optimalen Zeitpunkt und nicht etwa durch Vorgaben, die durch schlechtes Wetter drohten.Der Cambon la Pelouse 2015, entstanden unter Mitwirkung des Starönologen Hubert de Boüard, dankt es mit beispielloser Aromatik und Dichte, ergänzt durch herrlich weiche und ausgeglichene Tannine.Schon das tiefdunkle, intensive Rot verrät dem Kenner den Ausnahmejahrgang 2015. In der Nase eine Fülle von schwarzen Früchten, delikat reife Brombeertöne und Röstnoten, die vom Faßausbau in 35% neuen Fässern und 50% einjährigen Fässern stammen. Der Gaumen ist stoffig, viel Souplesse mit feinen und geschliffenen Tanninen. Ein typischer Haut-Médoc, mit enormer Frucht und langem Nachhall.Dies alles zu einem Preis, der danach ruft, sich hiervon möglichst viel in den Keller zu legen. Denn ein Leben von mindestens noch 10 Jahren wird diesem Rebsaft beschert sein. Nach 1-2 Stunden Dekantieren ist er aber bereits heute voll trinkreif.René Gabriel vergibt 18/20 Punkte; James Suckling 90-91/100 für diesen Cambon la Pelouse, der zu deftigem Schmorbraten, Wild, Lamm, Hartkäse oder gerne auch solo genossen werden sollteInzwischen gehört Cambon la Pelouse zur australischen Treasury Wine Estates Gruppe, die auch Eigentümer solch renommierter Marken wie Penfolds oder Beringer in Kalifornien sind. Es steht zu erwarten, dass dieser Besitzer von internationalem Rang das Weingut noch weiter zur Spitze der Weine in der Appellation Haut-Médoc führen wird.

Content: 0.75 litre (€26.00* / 1 litre)

€19.50*
Château de Pitray Côtes de Castillon 2016
The Château de Pitray of the 2015 vintage is simply a sensation in terms of quality and good value for money. The 2015 vintage is considered the outstanding vintage in the Bordelais region. It produced the best grapes ever in the Bordeaux region’s modern history, alongside 2009 and 2010. The winery is located in Gardegan in the Castillon Côtes de Bordeaux appellation with its plateaus composed of limestone and clay, situated on the right bank of the Gironde River, just 8 kilometres from Saint-Émilion. This splendid Château has been owned by the Pitray family for 600 years. It would be a worthy setting for every Harry Potter film. The remarkable limestone and clay soils provide excellent conditions for the Merlot grapes that make up 75% of this assemblage. The cuvée of the 2016 de Pitray further consists of 23% Cabernet Franc and 2% Malbec. In the vineyards, interventions in nature are minimised as far as possible; herbicides are not used, for example. The wine matured for 12 months in barriques and offers impressive harmony and elegance. The 2016 Château Pitray can already be enjoyed now but will be a real delight over the next 5-8 years. We recommend decanting the wine at least one hour before drinking it. The wine offers lovely aromas of dark, ripe fruit such as bilberries, blackberries and wild strawberries, wonderfully accompanied by round, fine tannins. Nothing is in the wrong place here. The notes of wood emphasise the wine’s finesse without drowning it. The 2016 Château Pitray has a well-defined, precise bouquet with blackberry and crushed strawberry fruit, the oak nicely integrated. The palate is medium-bodied with fine tannin, not much depth here, but very well balanced with a silky smooth finish. This comes highly recommended, since it is usually well priced. The Château de Pitray 2016 is an ideal accompaniment to grilled dishes, game, meat loaf, roast beef and cheeses. It is also lovely on its own to enjoy with friends.

Content: 0.75 litre (€17.13* / 1 litre)

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Château Lajarre Cuvée Eleonore Bordeaux Supérieur 2016
This Bordeaux Supérieur is produced by the Château Lajarre estate located southeast of Saint Émilion. In 2005, the doctor Grégory Lovato, aged 29 at the time, took possession of the winery in order to continue his grandparents’ legacy of wine-making. The Château Lajarre Cuvée Eléonore is an assemblage consisting of 80% Merlot and 20% Cabernet Franc so typical of right-bank Bordeaux wines. This wine shows good fruit and simultaneously enough structure to enjoy it right now or in 2-3 years.Of course, the year 2016 also plays a special role in this cuvée; rarely have there been, even at the level of Bordeaux Supérieur, such expressive and distinctive wines as in this exceptional vintage.The wine is a lovely, brilliant and clear red in the glass. It is powerful on the nose, offering aromas of red currants and strawberries, nuances of cherries and subtle hints of cassis and toast. It is elegant on the palate, with lots of fruit such as blackberries, as well as cassis and caramelized hazelnuts together with beautifully balanced, well-integrated tannins and a counterbalancing acidity. The finish is soft and medium-long.This wine is a real insider’s tip, showing the spirit of a Saint-Émilion; its body and price are those of a Bordeaux Supérieur.We recommend enjoying the Château Lajarre Cuvée Eléonore 2016 with spicy meals, braised dishes, pasta or ripe cheeses.Marks:Silver medal at the ‘Concours des vins de Bordeaux 2018’ competitionBronze medal in the 2018 Decanter magazineBronze medal at the Los Angeles International Wine Competition 2018

Content: 0.75 litre (€12.67* / 1 litre)

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Château Malescasse Haut-Médoc Cru Bourgeois AOP 2018
Der 2018er Château Malescasse ist ein Spiegelbild dieses Ausnahme-Jahrgangs. Malescasse, seit 2012 im Besitz von Phillipe Austruy, ist seit dieser Zeit auf einem bewunderswerten Höhenflug. Die Hingabe und Investitionen, die Malescasse zu Gute kamen, wurden nun durch die Einstufung als Cru Bourgeois Exceptionel im Jahre 2020 belohnt.Kommt dann noch ein besonderes Jahr, wie es 2018 war, hinzu, kann nur ein großartiger Wein dabei herauskommen!Der Rebsaft, bestehend aus 60% Merlot, 35% Cabernet Sauvignon und 5% Petit Verdot. Der Rotwein beeindruckt mit tiefdunklen und violetten Reflexen. In der Nase viel schwarze Kirsche, Brombeere, Karamel und etwas Minze. Insgesamt viel Druck, viel Frucht und eine Cremigkeit und Süße, die dennoch nicht die Komplexität vermissen lassen. Also kein "Fruchtkompott", sondern eine üppige Aromatik, gegenbalanciert von feinen Tanninen und einem sehr langen Abgang.Dieser Charmeur hat noch ein langes Leben vor sich und profitiert noch davon, etwas zu warten, bis er sich vollends in der Flasche entwickelt hat. Dieses dürfte etwa 2025 der Fall sein. Wer aber gar nicht warten kann, sollte den 2018er Château Malescasse mindestens 1- 1 1/2 Stunden vorher dekantieren.Aufgrund seiner Intensität ein Wein, der besonders solo beeindruckt. Aber auch zu Wild, Gulasch oder Pasta ein toller Partner.

Content: 0.75 litre (€34.53* / 1 litre)

€25.90*
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Chateau Poitevin par Nature Sulfitarm Medoc AOC
Der Château Poitevin "par nature" 2019 aus dem Médoc ist ein Rotwein, der ganz ohne Schwefel vinifiziert wird. Dies war schon immer die Vorstellung des Besitzers von Château Poitevin, Guillaume Poitevin, der in die Fußstapfen seines Vaters trat und Winzer wurde, nur eben mit seinen eigenen, modernen Vorstellungen vom Weinmachen. Das war der Startschuss in den 1990er Jahren für die Gründung seines eigenen Châteaus in Frankreich, welches er seither mit seiner Ehefrau bewirtschaftet.Beim besonderen Cuvée Château Poitevin "par nature" 2019 richtet sich das Augenmerk ganz auf den schonenden Umgang mit der Natur und dem Wein, die in perfekter Harmonie klingen sollen. Die Verwendung der besten und gesündesten Trauben bewirkt, dass der Einsatz von Sulfiten bei der Herstellung entfällt und somit der Histaminwert gering ist.Die Mazeration wird bei niedrigen Temperaturen durchgeführt, um die Aromen des Cuvées, das aus 70% Merlot und 30% Cabernet Sauvignon besteht, zu schonen. Die Fermentation erfolgt in thermo-regulierten Behältnissen.Der Château Poitevin "par nature" 2019 überzeugt mit einer purpurroten Farbe. In der Nase intensive Noten von reifen, roten Früchten. Am Gaumen stoffig und voll, mit einer schönen Frucht und Restsüße. Ein schmeichlerischer, absolut überzeugender Bordeaux, der aufgrund seines noch jungen Alters durchaus etwas Dekantieren vertragen kann.Ein toller und dennoch günstiger Genuss ohne Sulfite im Wein, der für gemütliche Abende, zum Barbecue, zu deftigen, würzigen Gerichten, oder Rind und Wild, wie geschaffen ist.

Content: 0.75 litre (€14.00* / 1 litre)

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