Skip to main content Skip to search Skip to main navigation

Vanita Nero d'Avola Appassite Sicilia DOC

Die Trauben wurden für etwas mehr als 2 Wochen länger am Rebstock belassen, damit sie einen wesentlichen Teil der Flüssigkeit verlieren. Der Wein erhält dadurch eine Komplexität und höhere Restsüße ohne an Frische zu verlieren. Durch die an die Gärung anschließende Lagerung in französischen und amerikanischen Eichenfässern bekommt der Vanita Nero d Avola Appassite eine schöne Struktur und fein geschliffene Tannine. Im Glas zeigt sich eine rubinrote Farbe. Der Geschmack ist geprägt von roten Beeren, Kirschen und Pflaumen. Am Gaumen verbleibt eine eindrucksvolle Würze und Noten von Schokolade.

Der Vanita Nero d Avola Appassite passt perfekt zu gegrilltem, gebratenem oder schonend gegartem Fleisch.

Wine type:
Red wine
Taste:
semi dry
Vintage:
2022
Region:
Sizilien
Country:
Italia
Vineyard/Brand :
Grape variety:
Nero d’Avola
Alcohol content:
13,0  % by volume
Total acidity:
5,3 g/l
Residual sugar:
13,0 g/l
Recommended drinking temperature:
16 °C
Closure:
Cork, natural
Filling quantity:
0,75 litres
Allergen:
contains sulfites
GTIN/EAN:
8033237521026
Bottler:
Fantini Group Srl
Via Luigi Dommarco 23
66026 Ortona (CH)
Italien
Fantini Group Farnese

Die Reben von Farnese Vini wachsen auf besonderen Böden, sogenannten Lava-Erden. So kommt eine außergewöhnliche Aromatiefe und Ausgewogenheit zustande.

In wenigen Jahren erreichte Farnese Vini aus der Region Apulien, Italien, dank einer sorgfältigen und nachhaltigen Strategie, die höchste Qualität in der Weinforschung und der Produktion und erlangte einen hervorragenden Ruf in der Weinszene. Farnese Vini hat sich zu einem führenden Exportunternehmen für Wein aus Süditalien mit einer Produktion von fast 13 Millionen Flaschen entwickelt und ist besonders bekannt für außergewöhnliche Primitivo-Weine.

Der Erfolg von Farnese Vini wird untermauert durch zahlreiche nationale und internationale Auszeichnungen: drei Jahre in Folge Unternehmen des Jahres, fünfmal wurden Farnese Weine ausgezeichnet als Weine des Jahres, und mehr als 30 Goldmedaillen und internationalen Trophäen schmücken die Weine von Farnese Vini.

Product recommendation

Baglio Gibellina Passimiento
The Baglio Gibellina Passimiento is an exceptional composition of flavors from Baglio Gibellina, the traditional Sicilian winery.The Nero d'Avola and Frappato grape varieties come from the province of Trapani and form the basis for this red wine. The Frappato grapes are harvested as soon as they are ripe, while the Nero d'Avola grapes are only picked when the berries are already slightly dry. This unusual combination produces a dark red wine with a characterful bouquet of raisins and floral influences.The silky taste of melt-in-the-mouth chocolate and stewed berries has already won over the palates of numerous jury members: Mundus Vini awarded the wine a silver medal in 2013, and in 2014 it received the IWC bronze medal and a Falstaff rating of "Very good".At a drinking temperature of around 16-18°C, this Sicilian red wine is the perfect accompaniment to pasta dishes or aromatic cheeses

Content: 0.75 litre (€14.00* / 1 litre)

From €10.50*
Baglio Gibellina Sogno del Sud Nero d'Avola
This pure varietal Nero d’Avola from Sicily has an intense nose offering notes of black berries, along with lovely nuances of pomegranate and wild strawberries. On the palate, this ruby-red wine is soft and velvety, with nicely integrated tannins and a slightly sweet finish.The winery fertilizes the vines for the Baglio Gibellina Sogno del Sud Nero d’Avola only with organic compounds. The grapes come from hilly vineyards with clay soils, situated 300 to 600 metres above sea level. The red wine was aged for 12 to 18 months in stainless steel tanks.This very fruity, accessible Nero d’Avola is an ideal accompaniment to risotto, pasta dishes, red meat, lamb and various aromatic cheeses.

Content: 0.75 litre (€9.93* / 1 litre)

From €7.45*
Camivini Tank No 26 Nero d'Avola Appassimento IGT
Der Camivini Tank Nº 26 Nero d'Avola Appassimento IGT aus Sizilien wird aus der für Sizilien typischen Rebsorte Nero d'Avola hergestellt. Von den Einheimischen wird diese Rebsorte „Principe Siciliano“ (sizilianischer Prinz) genannt. Der Ausbau erfolgt im hölzernem Gärtank. In der Nase Aromen von Frucht und Mandeln. Am Gaumen ist der italienische Rotwein leicht und trocken mit Aromen von Rosinen, Backpflaumen und mediterranen Gewürzen. Der lange Abgang hat eine dezente Schokoladennote.Das besondere an diesem Appassimento ist, dass die Trauben direkt am Rebstock trocknen. Sie werden erst geerntet, wenn sie den Großteil des Wassers verloren haben. So entsteht eine dichte und intensive Aromatik mit einer leichten Rosinennote und harmonischer Restsüße. Diese Methode wird TANK-Verfahren genannt - eine neue Auslegung des Appassimento-Verfahrens. Beim klassischen Appassimento-Verfahren trocknen die reifen und gesunden Trauben auf luftigen Gestellen oder in gut belüfteten Kisten.Der kraftvolle Nero d'Avola passt gut zu kräftigen Wildgerichten, Braten und gut gereiftem Käse.

Content: 0.75 litre (€11.60* / 1 litre)

From €8.70*
Vanita Nero d'Avola IGT
This Nero d’Avola is a real taste experience and offers excellent value for money. The red wine from Sicily has an enticing nose and offers notes of blackberries, raspberries, cherries and bilberries in its multi-layered bouquet, along with wonderfully harmonising aromas of coffee, chocolate, pepper, vanilla, eucalyptus and subtle hints of wood.This red wine was partly aged in oak casks. It is powerful and full-bodied on the palate, with soft tannins. The Vanita Nero d'Avola IGT is organically produced by the renowned Vigneti Zabu estate.In this wine, the Nero d’Avola, Sicily’s showcase grape variety, reflects its entire range of deep aromas, distinctively uniting the intense notes of dark fruit with a spicy character. Try it, marvel at it and enjoy! 

Content: 0.75 litre (€10.33* / 1 litre)

From €7.75*
Mandrarossa Costadune Nero d'Avola Sicilia DOC
This Nero d'Avola from Sicily smells of black cherries, plums, red mulberries and rather mild spices. The Mandrarossa Costadune Nero d'Avola is fresh and smooth on the palate, with great balance and fine acidity.This red wine from the coastal region of south-western Sicily matured for three months in stainless steel tanks and three months in the bottle. Exceptional sunshine conditions, wide temperature ranges, sea breezes and calcareous soils make this Nero d'Avola a great taste experience.A group of Sicilian farmers founded the Cantine Settesoli back in 1958. The Mandrarossa wine line is at the heart of this Sicilian community. It stands for characterful, authentic and charming Sicilian wines, whose high quality is based on an ideal environment and the expertise of the winegrowers.Try the Mandrarossa Costadune Nero d'Avola with smoked meat, hard cheese or lamb.

Content: 0.75 litre (€10.60* / 1 litre)

From €7.95*

Cutsomers also bought

Vanita Nero d'Avola IGT
This Nero d’Avola is a real taste experience and offers excellent value for money. The red wine from Sicily has an enticing nose and offers notes of blackberries, raspberries, cherries and bilberries in its multi-layered bouquet, along with wonderfully harmonising aromas of coffee, chocolate, pepper, vanilla, eucalyptus and subtle hints of wood.This red wine was partly aged in oak casks. It is powerful and full-bodied on the palate, with soft tannins. The Vanita Nero d'Avola IGT is organically produced by the renowned Vigneti Zabu estate.In this wine, the Nero d’Avola, Sicily’s showcase grape variety, reflects its entire range of deep aromas, distinctively uniting the intense notes of dark fruit with a spicy character. Try it, marvel at it and enjoy! 

Content: 0.75 litre (€10.33* / 1 litre)

From €7.75*
Gran Sasso Primitivo Puglia IGP
The Gran Sasso Primitivo Puglia IGP delights with its fruity and spicy aromas as well as its rich ruby red color. This full-bodied red wine from Apulia comes from the Farnese Vini winery.The Gran Sasso Primitivo Puglia IGP already impresses in the glass with its deep, dark ruby red color and violet reflections in the light. It is full-bodied and soft on the palate. The Primitivo grape variety is characterized by a combination of fruity aromas and spicy notes.Its aroma is characterized by fruity tones of plum and cherry. Spicy nuances of rosemary and a hint of vanilla are also present. The wines from the Farnese Vini estate owe their intense flavor to the fertile lava soils of Apulia.Thanks to its balance, this red wine is an inspiring accompaniment to red meat and game. It also harmonizes perfectly with hearty starters and mature cheeses. To allow it to develop its full flavor, it is recommended to enjoy the Gran Sasso Primitivo Puglia IGP at a pleasant 16 to 18 °C drinking temperature.

Content: 0.75 litre (€10.33* / 1 litre)

From €7.75*
Vigneti Zabu Il Passo Nerello Mascales
Bright ruby red colour, vivid, full and intense. In the nose there is an intense aroma of red fruits, spices and red flowers. Warm, full, soft and well-balanced, with aftertaste of red fruits during the ending.This wine pairs well with pasta with rich sauces, meat and seasoned cheeses.

Content: 0.75 litre (€11.27* / 1 litre)

From €8.45*
Epicuro Appassite Puglia IGP
A red wine that leaves a lasting impression: The Epicuro Appassite Puglia IGP has an intense aroma of blueberries and blackberries, which harmonize wonderfully with Mediterranean herbal notes. On the palate, this wonderful creation from Puglia is warm and full, with a fine sweetness and an engaging, beguiling character.In the traditional Appassimento method, the grapes ripen beyond the full ripening date and dry on the vine. The grapes of the Negroamaro and Primitivo varieties shrink almost to a raisin and thus gain aromas, sugar and acidity. The exceptionally full-bodied red wine made from these grapes is characterized by an intense bouquet of dried fruit, as well as a remarkable spiciness and full-bodied taste.Discover this delicately tart wine made from Negroamaro and Primitivo with hearty meat dishes, preferably from the grill. Also a full evening's enjoyment on its own.97 points Luca Maroni Award "Best Italian Red Wine" Vintage 2019

Content: 0.75 litre (€13.20* / 1 litre)

From €9.90*
Epicuro Salice Salentino DOC
Mögen Sie das Spiel von Süße und Würze, ist der Epicuro Salice Salentino DOC aus dem Hause Femar Vini eine gute Empfehlung. Mit seiner weichen Cremigkeit und dem fruchtigem Charakter nimmt er sich sehr elegant aus.Für den Epicuro Salice Salentino DOC aus Apulien werden Negroamaro- und Malvasia Nera-Trauben assembliert. Diese Auswahl zeigt, dass dieser italienische Wein einen kraftvollen Geschmack mitbringt, und Tannine hier eine entscheidende Rolle spielen.Das Bouquet hält dieses Versprechen: Würzige Anklänge, vermischt mit intensiven Noten nach roten Früchten zeugen von der Tiefe, die sich am Gaumen erfüllt. Hier wird die Tanninstruktur zu einem weichen, eleganten Mundgefühl gemildert, sodass der Epicuro Salice Salentino DOC sehr angenehm nachklingt. Das fruchtige Finale überrascht dann mit einer süßlichen Komponente, die man bei diesem Wein zunächst nicht erwartet hätte.Charakterstark wie dieser Wein des Gutes Femar Vini sollte auch die Menüzusammenstellung sein. Bei einer Trinktemperatur von 17 bis 19 Grad erfreuen Sie sich daran am besten als Begleiter zu Wild, scharf gebratenem Fleisch und kräftig gewürzten Speisen.

Content: 0.75 litre (€9.20* / 1 litre)

From €6.90*