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The Pinot Noir has a light carmine red color in the glass. The nose reveals typical Pinot Noir aromas of cherry, red berries and notes of tasty mushrooms. On the palate, this red wine from New Zealand has a light to medium body, it is an "easy drinking" Pinot Noir with a soft, round taste, well-balanced acidity and long-lasting aromas. Black cherries and currants dominate the taste, supported by a hint of plums and forest floor.
The grapes for this wine come from a selection of different sites in Marlborough. The grapes were harvested at optimum ripeness and only selected yeast strains were used for fermentation. The wine was gently pressed and transferred to a mix of stainless steel and French oak for malolactic fermentation and maturation.
Enjoy Bishop's Leap with red meat, pasta dishes or grilled tuna.
Dieselstraße 4
26899 Rhede
Deutschland
Marlborough Valley Wines ist – wie der Name schon aussagt - in der Region Marlborough im nördlichen Teil der Südinsel Neuseelands zu Hause. Besonders wegen der herausragenden Qualität der Sauvignon Blanc hat sich diese Region in der Weinwelt einen exzellenten Ruf erarbeitet. Auch die Linie Bishop’s Leap trägt mit ihrem Sauvignon Blanc und dem Pinot Noir zu diesem Renommee bei.
Im Vineyard Register Report 2012, erstellt von der nationalen Organisation der New Zealand Winegrowers, heißt es: „Marlborough ist weiterhin die führende Weinregion mit 66 Prozent der gesamten nationalen Anbaufläche.“ Das Herz des neuseeländischen Weinbaus, der erst in den 1980er-Jahren aus seinem Dornröschenschlaf erwachte, schlägt also dort.
Die Reben für die Bishop’s Leap-Weine stammen aus verschiedenen Lagen in Marlborough und spiegeln so wunderbar die Charakteristiken dieses Weingebietes wieder.